6 ανοιξιάτικες εκδόσεις για τον σοβαρό αναγνώστη

1
6 ανοιξιάτικες εκδόσεις για τον σοβαρό αναγνώστη

Ενώ οι καλοκαιρινές παραλιακές αναγνώσεις θα προσφέρουν σύντομα αποδράσεις στα ράφια, αυτές οι βαθύτερες ανοιξιάτικες αναγνώσεις θα ικανοποιήσουν τη διανοητική λαχτάρα κάθε αληθινού βιβλιόφιλου.

Hang the Moon της Jeanette Walls

Hang the Moon της Jeanette Walls

Πάει καιρός από τότε που οι αναγνώστες είχαν μια νέα ιστορία από τον καλλιτέχνη των απομνημονευμάτων του Το Γυάλινο Κάστρο. Αν και ασχολήθηκε με τη μυθοπλασία στο παρελθόν, τα αληθινά ταλέντα της Γουόλς λάμπουν σε αυτό το συναρπαστικό νέο μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στη Βιρτζίνια του 1900. Η ιστορία ακολουθεί τη Sallie Kincaid, μια δυναμική κόρη του «μεγαλύτερου άντρα σε μια μικρή πόλη». Με έναν καταχρηστικό πατέρα, μια νεκρή μητέρα και ένα τραγικό περιστατικό που αφορά τον ευγενικό ετεροθαλή αδερφό της, η Sallie μαθαίνει να αναπτύσσει θάρρος και ανθεκτικότητα καθώς ανεβαίνει για να διακυβεύσει την αξίωσή της στον απαίσιο κόσμο του bootleging της εποχής της ποτοαπαγόρευσης.

(Κυκλοφορεί 28 Μαρτίου)

Homecoming από την Kate Morton

Homecoming από την Kate Morton

Γνωστή για το μπεστ σέλερ μυθιστόρημά της, Η Κόρη του Ωρολογοποιού, ο Morton δεν απογοητεύει με αυτή τη νέα σελίδα που γυρίζει. Η αγωνία επικεντρώνεται γύρω από μια δημοσιογράφο με έδρα το Λονδίνο, η οποία επιστρέφει στην Αυστραλία, όπου αρχίζει να κάνει ερωτήσεις για μια μυστηριώδη σειρά γεγονότων που έλαβαν χώρα το 1959. Τώρα, δεκαετίες αργότερα, η περίεργη ρεπόρτερ ψάχνει για απαντήσεις. Η ανατροπή; Αποκαλύπτει μια σκοτεινή σχέση με την οικογένειά της. Αλλά η πραγματική απόλαυση είναι το ταξίδι σε αυτή τη δεμένη αυστραλιανή κοινότητα, όπου τα θέματα της μητρότητας και της αλήθειας αντηχούν έντονα μέσα από τον καλοφτιαγμένο συνδυασμό ακρίβειας πλοκής και βάθους χαρακτήρων του Morton.

(Κυκλοφορεί 4 Απριλίου)

The Trackers του Charles Frazier

The Trackers του Charles Frazier

Οι αναγνώστες περίμεναν με ανυπομονησία το πέμπτο μυθιστόρημα του διεθνούς συγγραφέα μπεστ σέλερ Ψυχρό Βουνό. Γνωστός για υποβλητικά σκηνικά που παίζουν βασικό ρόλο στις ιστορίες του, ο Frazier μας μεταφέρει τώρα στο Wyoming της εποχής της κατάθλιψης, όπου ο καλλιτέχνης του New Deal Val Welch αναλαμβάνει να ζωγραφίσει μια τοιχογραφία στο τοπικό ταχυδρομείο. Όταν επιβιβάζεται στο ράντσο του John and Eve Long, παρασύρεται στο δράμα Gatsbyesque αυτού του συναρπαστικού ζευγαριού. Σύντομα η Εβ φεύγει από το σπίτι και ο έμπορος έργων τέχνης Λονγκ επιστρατεύει τον Βαλ για να τον βοηθήσει να την παρακολουθήσει (και τον ακριβό πίνακα που έχει πάρει μαζί της). Έπειτα, πηγαίνουμε «από τα άτακτα Hoovervilles στα νυχτερινά κέντρα του Σαν Φρανσίσκο στους βάλτους της Φλόριντα». Με την αστρική αφήγηση του και το σήμα κατατεθέν του κόσμου, είναι ξεκάθαρο γιατί το τελευταίο του Frazier συγκεντρώνει ήδη πολλούς τόνους.

(Κυκλοφορεί 11 Απριλίου)

You Could Make This Place Beautiful από τη Maggie Smith

You Could Make This Place Beautiful από τη Maggie Smith

Καταξιωμένη ως ταλαντούχα ποιήτρια, η Smith μετατρέπει τα ταλέντα της στα απομνημονεύματα σε αυτή την κομψή εξερεύνηση των μεταβάσεων της ζωής. Με χάρη και ειλικρίνεια, τραβάει τις κουρτίνες πίσω για να εξερευνήσει το τέλος του γάμου της, τις δοκιμασίες της μητρότητας και τους σπαραχτικούς αγώνες και θυσίες που θα αισθάνονται σχετιζόμενες με τις περισσότερες γυναίκες σήμερα. Έμπειρη ως γλύπτρια της γλώσσας, αποδεικνύει τις ικανότητές της με την πεζογραφία, ενώ εξακολουθεί να προσφέρει τους λυρικούς τόνους και τη διαφανή ειλικρίνεια ενός ποιητή.

(Κυκλοφορεί 11 Απριλίου)

Σημειώσεις για την πολυπλοκότητα του Neil Theise

Σημειώσεις για την πολυπλοκότητα του Neil Theise

Για τους αναγνώστες που ενδιαφέρονται για τα μυστήρια πίσω από την ολοκληρωμένη ιατρική, τις μελέτες συνείδησης και τον διάλογο επιστήμης-θρησκείας, αυτό το μη λογοτεχνικό έργο θα κάμψει τα μυαλά. Ως καθηγητής παθολογίας στην Ιατρική Σχολή Grossman του NYU, ο συγγραφέας εξηγεί τη «θεωρία της ύπαρξης» και την ολιστική του άποψη για την ανθρώπινη ύπαρξη. Ουσιαστικά, προτείνει ότι πολύπλοκα συστήματα (κύτταρα, ανθρώπινα όντα, οικοσυστήματα, το γνωστό σύμπαν και πέρα) συνδέονται όλα ως ένα τεράστιο περίπλοκο σύστημα. Υποστηρίζοντας τις πεποιθήσεις του με επιστημονική έρευνα, αποκαθιστά την αίσθηση του θαύματος και της μεταφυσικής περιέργειας στην πράξη του να είσαι άνθρωπος.

(Κυκλοφορίες 9 Μαΐου)

The Covenant of Water του Abraham Verghese

The Covenant of Water του Abraham Verghese

Έχοντας αφήσει ένα σημαντικό στίγμα στον λογοτεχνικό κόσμο με το μυθιστόρημά του Κοπή για πέτρα, ο Verghese επιστρέφει με αυτό το εξαιρετικό οικογενειακό έπος. Με βάρος πάνω από 700 σελίδες σε μήκος, δεν υπάρχει τίποτα συνηθισμένο σε αυτό το επικό παραμύθι που παρασύρει τους αναγνώστες Ακτή Malabar της Νότιας Ινδίας. Εκεί τρεις γενιές μιας οικογένειας υφίστανται την τραγωδία τριών χωριστών πνιγμών. Το νερό γίνεται μεταφορά σε όλο αυτό το συγκλονιστικό μυθιστόρημα καθώς ο Verghese εξετάζει τη ροή του χρόνου μέσα σε πολιτισμούς, οικογένειες, πίστη και ιατρική. Προλάβετε το πλήθος με αυτό γιατί πιθανότατα θα είναι υποψήφιο για όλα τα μεγάλα λογοτεχνικά βραβεία.

(Κυκλοφορίες 2 Μαΐου)

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar