Τρόποι για να περάσετε χρόνο στην Κρακοβία με παιδιά – Μίνι ταξιδιώτες

0
Τρόποι για να περάσετε χρόνο στην Κρακοβία με παιδιά – Μίνι ταξιδιώτες

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Όταν σκέφτεστε τις επόμενες οικογενειακές σας διακοπές, η Πολωνία μπορεί να μην είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό, αλλά στην πραγματικότητα θα πρέπει να το σκεφτείτε και θα πρέπει να σκεφτείτε την πρώην πρωτεύουσα – την Κρακοβία με τα παιδιά.

μ.Χ. | Ήμουν ή θα μπορούσα να είμαι εάν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο σε αυτήν την ανάρτηση με αποζημίωση μέσω πληρωμής σε μετρητά, δώρου ή κάτι άλλο χρήσιμο για τη σύνταξη αυτής της ανάρτησης. Δείτε την πλήρη πολιτική αποκάλυψης και την πολιτική απορρήτου για περισσότερες λεπτομέρειες.

Είναι ένα από τα πιο υπέροχα μέρη σε ολόκληρη τη χώρα και άνθρωποι από όλο τον κόσμο ήρθαν εδώ για να δουν μια από τις μεγαλύτερες κεντρικές πλατείες στην Ευρώπη, ένα μοναδικό στο είδος του Αλατωρυχείο και το Άουσβιτς που επισκέπτονται όχι μόνο τουρίστες αλλά και άνθρωποι που έχασε εκεί μέλη της οικογένειας.

Η Κρακοβία ήταν η έδρα των Πολωνών βασιλιάδων και μπορείτε ακόμα να νιώσετε την ατμόσφαιρα των παλιών ημερών εδώ. Όλη η πόλη είναι όμορφη και έχει μια καταπληκτική ιστορία. Αν θέλετε να μάθετε κάτι γι ‚αυτό σας προτείνω επίσκεψη σε αυτόν τον ιστότοπο για να διαβάσετε κάτι περισσότερο για την Κρακοβία.

Η Κρακοβία είναι επίσης πολύ φιλικό προς τους τουρίστες μέρος για διακοπές ή ένα σύντομο διάλειμμα στην πόλη – οι άνθρωποι είναι καλοί, οι περισσότεροι μιλούν αγγλικά και είναι πραγματικά φθηνό. Υπάρχουν επίσης πολλά αξιοθέατα για παιδιά που το καθιστά ένα πραγματικά φιλικό προς την οικογένεια μέρος.

Πώς να πάτε στην Κρακοβία;

Αεροδρόμιο Κρακοβίας – Balice

Αεροδρόμιο Balice-Krakow
 Extraordinary-Travellers-The-Little-Museum-and-The-Clock-Thief-Website-Banner-

Το να φτάσετε στην Κρακοβία δεν θα είναι πρόβλημα επειδή πτήσεις από ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο πετούν εδώ σχεδόν κάθε μέρα. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια με χαμηλό κόστος, ειδικά όταν τα κάνετε κράτηση μήνες πριν από το ταξίδι σας. Από το αεροδρόμιο μέχρι το κέντρο της πόλης απέχει μόνο 15 χλμ και μπορείτε να φτάσετε εκεί με τη δημόσια συγκοινωνία, με τρένο ή μπορείτε να επιλέξετε ιδιωτική μεταφορά από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης. Όταν ταξιδεύετε με παιδιά, συνιστώ ανεπιφύλακτα την τελευταία επιλογή – ο οδηγός θα σας περιμένει όσο χρειαστείτε και δεν θα χρειάζεται να σκέφτεστε να τρέξετε στο σταθμό τρένων και λεωφορείων.

Αεροδρόμιο Katowice – Pyrzowice

Κατά τον προγραμματισμό του ταξιδιού σας στην Κρακοβία, μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να πάτε σε άλλο αεροδρόμιο που βρίσκεται πιο μακριά από την πόλη – Katowice-Pyrzowice. Το αεροδρόμιο βρίσκεται περίπου 100 χλμ από την Κρακοβία. Εάν επιλέξετε αυτήν την επιλογή, θα ήταν καλύτερο να επιλέξετε ιδιωτικά μέσα μεταφοράς Αεροδρόμιο Κατοβίτσε προς το κέντρο της πόλης της Κρακοβίας – είναι απολύτως ο πιο άνετος και ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτάσετε στη διαμονή σας στην Κρακοβία.

Υπόγειο αξιοθέατο

Ενώ σχεδιάζετε τον χρόνο σας στην Κρακοβία με παιδιά, θα πρέπει να σκεφτείτε να πάτε στο αλατωρυχείο στη Wieliczka, το οποίο ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα, γεγονός που το κάνει ένα από τα παλαιότερα στον κόσμο. Σήμερα δεν εξορύσσεται πλέον αλάτι στη Wieliczka, αλλά είναι ένα πρωτότυπο τουριστικό αξιοθέατο – ειδικά όταν ταξιδεύετε με παιδιά. Μπορείτε να εξερευνήσετε αυτό το εξαιρετικό μέρος με δύο τρόπους – μπορείτε να επιλέξετε τυπική τουριστική διαδρομή ή διαδρομή ανθρακωρύχων.

Αλατωρυχείο Wieliczka - υπόγειες σκάλες

Στην τουριστική διαδρομή θα θαυμάσετε υπόγεια τοπία, καταπληκτικούς θαλάμους και το μοναδικό υπόγειο παρεκκλήσι του St Kinga. Θα μάθετε επίσης κάτι για τα εργαλεία εξόρυξης, τις μηχανές και τις μεθόδους εξόρυξης αλατιού και πώς μεταφέρθηκε στο παρελθόν. Ολόκληρη η περιήγηση διαρκεί περίπου 2 ώρες από την Κρακοβία στη Wieliczka διαρκεί περίπου 40 λεπτά εξαρτάται από την επιλεγμένη μεταφορά.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε λιγότερο γνωστό τρόπο για να εξερευνήσετε το Αλατωρυχείο – Διαδρομή ανθρακωρύχων όπου μπορείτε να νιώσετε σαν πραγματικός ανθρακωρύχος. Θα περιπλανηθείτε στον λαβύρινθο του αλατιού και θα εξερευνήσετε το υπόγειο. Θα έχετε επίσης κάποιες εργασίες να κάνετε, όπως η αναζήτηση αλατιού ή η εύρεση της σωστής διαδρομής. Αυτή η διαδρομή είναι μεγαλύτερη και διαρκεί περίπου 3 ώρες, αλλά τα παιδιά θα διασκεδάσουν καταπληκτικά.

Το αλατωρυχείο στη Wieliczka είναι μοναδικό στο είδος του και όταν επισκέπτεστε την Κρακοβία δεν έχετε παρά να το δείτε αυτό. Χάρη στους καταπληκτικούς υπόγειους θαλάμους του, σκαλισμένους σε αλάτι, αναγνωρίστηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς μονοήμερης εκδρομής από την Κρακοβία.

Το κάστρο Wawel και ο δράκος

Ένα από τα γνωστά και πιο σημαντικά μνημεία της Κρακοβίας είναι το Βασιλικό Κάστρο Wawel. Αυτό το μέρος είναι απολύτως εκπληκτικό και δίνει την ευκαιρία να νιώσετε την ατμόσφαιρα των παλιών χρόνων, και από το λόφο του κάστρου υπάρχει όμορφη θέα στην Κρακοβία. Το Βασιλικό Κάστρο Wawel δίνει σε όλους την ευκαιρία να δουν τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα για αυτούς, όπως Crown Treasury and Armory, Royal Private Apartments, State Rooms, Oriental Art ή Royal Gardens, όλα αυτά είναι μόνιμες εκθέσεις διαθέσιμες όλο το χρόνο, αλλά υπάρχουν επίσης διαθέσιμα προσωρινές εκθέσεις. Πριν το ταξίδι σας μπορείτε να τα ελέγξετε στο Διαδίκτυο και να δείτε αν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον για εσάς.

Σίγουρα, για τα παιδιά το πιο εκπληκτικό αξιοθέατο είναι το Dragon’s Den. Πρόκειται για ένα θρυλικό σπήλαιο που βρίσκεται στη δυτική πλαγιά του λόφου Wawel, που σχηματίστηκε πριν από 12 εκατομμύρια χρόνια. Το 1972 ένα μεταλλικό γλυπτό του Δράκου Wawel τοποθετήθηκε μπροστά από το άντρο του δράκου. Ο δράκος έχει στην πραγματικότητα επτά κεφάλια, αλλά συχνά οι άνθρωποι πιστεύουν ότι έχει ένα κεφάλι και έξι μπροστινά πόδια. Το καλύτερο αξιοθέατο είναι το γεγονός ότι ο δράκος αναπνέει φωτιά κάθε λίγα λεπτά και ο κόσμος το λατρεύει απόλυτα, ειδικά τα παιδιά!

Energylandia

Energylandia

Περίπου 50 χιλιόμετρα από την Κρακοβία στο Zator βρίσκεται το μεγαλύτερο λούνα παρκ της Πολωνίας. Άνοιξε το 2014 αλλά κάθε χρόνο έχει όλο και περισσότερα αξιοθέατα και προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο. Ολόκληρο το πάρκο έχει πολλά αξιοθέατα όπως: τρενάκια, θαλάσσιες βόλτες και καρουζέλ και ολόκληρα αξιοθέατα χωρίζεται σε πέντε ζώνες:

 • Fairyland όπου τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν τους χαρακτήρες από τις αγαπημένες τους ιστορίες
 • Η οικογενειακή ζώνη προσφέρει αξιοθέατα για όλη την οικογένεια, αλλά πρέπει να θυμάστε ότι σε ορισμένες βόλτες υπάρχει περιορισμός ύψους 140 cm.
 • Ακραία ζώνη που θα σας δώσει έκρηξη αδρεναλίνης
 • Υδάτινο πάρκο με πολλά θαλάσσια αξιοθέατα
 • Dragon Town που μοιάζει με μέρος από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Έτσι, όταν ταξιδεύετε με παιδιά, το Energylandia είναι ένα μέρος που πρέπει να επισκεφτείτε όπου όλοι θα διασκεδάσουν!

Άλλη ψυχαγωγία φιλική προς την οικογένεια

Μουσείο Αεροπορίας

Όπως είπα στην αρχή, η Κρακοβία είναι ένα μέρος για οικογένειες και υπάρχουν τόσα πολλά αξιοθέατα για παιδιά και ολόκληρες οικογένειες. Ανεξάρτητα από το αν θα περάσετε στην Κρακοβία μόνο λίγες μέρες, Σαββατοκύριακο ή ολόκληρη την εβδομάδα – δεν θα βαρεθείτε και είμαι σίγουρος ότι θα είστε πρόθυμοι να επιστρέψετε εκεί. Εκτός από τα προαναφερθέντα αξιοθέατα, όταν ταξιδεύετε με παιδιά μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε:

 • Υδάτινο πάρκο στην Κρακοβία
 • ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ
 • HistoryLand
 • Κεντρική Πλατεία υπόγεια
 • Μουσείο Αεροπορίας
 • Δωμάτια απόδρασης
 • Μουσείο Βιντεοπαιχνιδιών
 • …κι αλλα

Είμαι σίγουρος ότι θα περάσετε υπέροχα στην Κρακοβία ως οικογένεια. Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για αξιοθέατα, εκδηλώσεις και πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Κρακοβία, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να πάτε εδώ: https://krakow.pl όπου μπορείτε να βρείτε πολλές χρήσιμες πληροφορίες.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar