Το καλό, το κακό και το άσχημο του να είσαι Digital Nomad

0
Το καλό, το κακό και το άσχημο του να είσαι Digital Nomad

Ο ψηφιακός τρόπος ζωής των νομάδων συχνά καλύπτεται από μυστήριο.

Για τον εξωτερικό παρατηρητή, μπορεί να φαίνεται ότι είναι μια ζωή συνεχούς περιπέτειας, ελευθερίας και ευελιξίας. Και ενώ σίγουρα υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτή την αντίληψη, υπάρχει και μια άλλη όψη του νομίσματος.

Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα ρίξουμε μια ειλικρινή ματιά στο καλό, το κακό και το άσχημο του να είσαι ψηφιακός νομάδας. Εάν πρόκειται για έναν τρόπο ζωής που σκέφτεστε, είναι σημαντικό να έχετε μια πλήρη εικόνα του τι πραγματικά συνεπάγεται το να είσαι «ψηφιακός νομάδας».

Ας ξεκινήσουμε με τα καλά.

Τα καλύτερα μέρη του να είσαι Digital Nomad

#1 Ελευθερία Τόπου

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το να είσαι ψηφιακός νομάδας είναι ότι έχεις την ελευθερία να εργάζεσαι από οπουδήποτε στον κόσμο.

Εφόσον έχετε φορητό υπολογιστή και σύνδεση στο Διαδίκτυο, μπορείτε σχεδόν να ρυθμίσετε τις αγορές σας οπουδήποτε θέλετε.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ταξιδέψετε σε όλα τα είδη διαφορετικών τοποθεσιών και να γνωρίσετε νέους πολιτισμούς, ενώ παράλληλα κερδίζετε εισόδημα.

Ένα άλλο υπέροχο πράγμα σχετικά με τον νομαδικό τρόπο ζωής είναι ότι σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας πρόγραμμα. Τις περισσότερες φορές, οι ψηφιακοί νομάδες είναι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι που δεν είναι δεσμευμένοι να βρίσκονται σε ένα γραφείο κάθε μέρα ή ένα πρόγραμμα 9-5. Μπορούν να αποφασίσουν πότε θέλουν να εργαστούν και πότε θέλουν να παίξουν.

Τα κοινά επαγγέλματα μεταξύ των νομάδων είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες συγγραφείς, οι σχεδιαστές ιστοσελίδων, οι προγραμματιστές και οι σύμβουλοι μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Φυσικά, αυτό είναι απλώς ξύσιμο της επιφάνειας. Όλο και περισσότερες διαδικτυακές επιχειρήσεις, η απομακρυσμένη εργασία και η ανεξαρτησία τοποθεσίας γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.

Αυτό μπορεί να είναι ένα μεγάλο όφελος αν είστε κάποιος που προτιμά να εργάζεται σε περίεργες ώρες ή δεν του αρέσει να είναι δεσμευμένος σε ένα αυστηρό πρόγραμμα.

#2 Βιώνοντας νέες πόλεις, χώρες και πολιτισμούς

Όπως ανέφερα προηγουμένως, ένα από τα καλύτερα πράγματα για το να είσαι ψηφιακός νομάδας είναι ότι μπορείς να ταξιδέψεις και να γνωρίσεις νέους πολιτισμούς.

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε για διάφορα μέρη του κόσμου και να δείτε τα πράγματα από μια νέα οπτική γωνία.

Μπορεί επίσης να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε νέα άτομα και να κάνετε φίλους από όλο τον κόσμο.

Ως ψηφιακός νομάδας, είχα την τύχη να γνωρίσω πολλές διαφορετικές πόλεις, χώρες και πολιτισμούς. Και ενώ υπάρχουν πολλοί τρόποι να ταξιδέψετε, πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε ένα νέο μέρος είναι να βυθιστείτε αληθινά στην τοπική κουλτούρα.

Να γιατί.

Όταν βυθίζεστε στον τοπικό πολιτισμό, μαθαίνετε για τα έθιμα, τις παραδόσεις και τις πεποιθήσεις που κάνουν αυτόν τον πολιτισμό μοναδικό.

Μαθαίνετε για την ιστορία του μέρους που επισκέπτεστε και κατανοείτε καλύτερα πώς οι άνθρωποι εκεί έγιναν αυτοί που είναι. Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να κατανοήσεις πραγματικά έναν πολιτισμό από το να τον ζήσεις ο ίδιος.

Ως ψηφιακός νομάδας, μπορείτε να νοικιάσετε κάποια προσωρινή κατοικία και να περάσετε μερικούς μήνες σε μια διαφορετική πόλη και να κατανοήσετε καλύτερα πώς είναι πραγματικά η ζωή σε αυτήν την τοποθεσία.

Φυσικά, το να βυθιστείς στην τοπική κουλτούρα δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψεις τη δική σου ταυτότητα. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μπορείτε ακόμα να είστε ο εαυτός σας ενώ σέβεστε τα έθιμα και τις παραδόσεις των άλλων. Θα υποστήριζα ότι η εμπειρία νέων πολιτισμών μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τους δικούς σας.

#3 Η ευκαιρία να μάθετε νέες δεξιότητες

Ένα άλλο υπέροχο πράγμα του να είσαι ψηφιακός νομάδας είναι ότι σου δίνει την ευκαιρία να μάθεις νέες δεξιότητες.

Δεδομένου ότι δεν είστε δεσμευμένοι σε μια τοποθεσία, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις ευκαιρίες για να μάθετε νέα πράγματα σε διαφορετικά μέρη.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι σας ενδιαφέρει να μάθετε πώς να σερφάρετε.

Εάν ζούσατε σε μια πόλη, ίσως μπορέσετε να βρείτε μια σχολή σερφ όπου θα μπορούσατε να παρακολουθήσετε μαθήματα.

Αλλά αν είστε ψηφιακός νομάδας, θα μπορούσατε να ταξιδέψετε σε ένα μέρος όπως ΜεξικόΜπαλί ή Κόστα Ρίκα, όπου θα μπορούσατε όχι μόνο να κάνετε μαθήματα σερφ αλλά και να βυθιστείτε στην τοπική κουλτούρα και να μάθετε για τον τρόπο ζωής του σερφ.

Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα, αλλά οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.

Πηγή εικόνας: Photo by Sheep .: https://www.pexels.com/photo/woman-using-laptop-1991384/

The Bad and the Ugly of the Digital Nomad Lifestyle

Φυσικά, με όλα τα καλά, έρχονται και κάποια κακά.

#1 Διατηρήστε κίνητρο

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του να είσαι ψηφιακός νομάδας είναι να διατηρείς κίνητρο στη δουλειά σου.

Όταν δεν έχετε γραφείο για να πάτε ή άλλα άτομα γύρω σας στην κλασική ρουτίνα 9 προς 5, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να αφοσιωθείτε στις απομακρυσμένες εργασιακές σας ευθύνες.

Οι πειρασμοί στο ταξίδι είναι ατελείωτοι!

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να είστε πειθαρχημένοι και να βεβαιωθείτε ότι εξακολουθείτε να καταβάλλετε προσπάθεια.

Οι χώροι συνεργασίας μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε σε αυτό, καθώς μπορούν να σας προσφέρουν ένα μέρος για να πάτε και να είστε κοντά σε άλλα άτομα που εργάζονται εξ αποστάσεως.

Μια άλλη συμβουλή είναι να προσπαθήσετε να τηρήσετε ένα παρόμοιο πρόγραμμα όπως θα κάνατε αν ήσασταν σε ένα γραφείο.

Ξυπνήστε την ίδια ώρα κάθε μέρα, κάντε διαλείμματα την ίδια ώρα και σταματήστε να εργάζεστε την ίδια ώρα.

Φυσικά, θα υπάρξουν μέρες (ή ακόμα και εβδομάδες) που αυτό δεν είναι δυνατό, αλλά αν μπορείτε να τηρήσετε μια ρουτίνα όσο μπορείτε, θα σας βοηθήσει να παραμείνετε παρακινημένοι και παραγωγικοί.

#2 Απομόνωση τρόπου ζωής

Οι περισσότεροι ψηφιακοί νομάδες τείνουν να είναι μόνοι ταξιδιώτες. Και αυτός ο τρόπος ζωής μπορεί να είναι μοναχικός μερικές φορές. Εάν έχετε συνηθίσει να εργάζεστε σε ένα γραφείο ή να είστε γύρω από κόσμο όλη την ημέρα, μπορεί να είναι δύσκολο να προσαρμοστείτε στα μεμονωμένα ταξίδια.

Είναι σημαντικό να κάνετε μια προσπάθεια κοινωνικοποίησης και να γνωρίσετε νέους ανθρώπους όταν ζείτε αυτόν τον τρόπο ζωής.

Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να συμμετάσχετε σε διαδικτυακές κοινότητες άλλων ψηφιακών νομάδων. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με άτομα που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εσάς και μπορούν να σχετίζονται με αυτό που περνάτε. Ίσως εκπλαγείτε με πόσους ψηφιακούς νομάδες συναντάτε!

Ένας άλλος τρόπος κοινωνικοποίησης είναι να συμμετέχετε σε τοπικές συναντήσεις ή ομάδες στα μέρη που επισκέπτεστε.

Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από μια ομάδα ανταλλαγής γλωσσών έως μια λέσχη πεζοπορίας. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να γνωρίσεις νέους ανθρώπους και να κάνεις κάτι διασκεδαστικό ταυτόχρονα.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να είσαι συνεχώς κοινωνικός. Μερικές φορές, είναι πολύ καλό να μείνετε στο δωμάτιό σας και να χαλαρώσετε. Αλλά αν αρχίσετε να νιώθετε απομόνωση ή μοναξιά, κάντε μια προσπάθεια να προσεγγίσετε και να συνδεθείτε με άλλους.

#3 Όχι πάντα λαμπερό

Τέλος, ας μιλήσουμε για το άσχημο.

Ένα από τα όχι και τόσο ωραία πράγματα του να είσαι ψηφιακός νομάδας είναι ότι δεν είναι πάντα τόσο λαμπερό όσο φαίνεται.

Σίγουρα, υπάρχουν μέρες που θα βρεθείτε να δουλεύετε στην παραλία με ένα Mai Tai στο χέρι.

Υπάρχουν όμως και μέρες που θα μείνετε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας για να αντιμετωπίσετε μια περίπτωση τροφικής δηλητηρίασης ή να αντιμετωπίσετε μια χαμένη κρίση διαβατηρίου. Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε ακατάστατα έγγραφα για ταξιδιωτική ασφάλιση υγείας ή ψηφιακή νομαδική βίζα.

Το να είσαι εν κινήσει σημαίνει επίσης να ζεις από ένα βαλίτσα πολλές φορές, κάτι που μπορεί να είναι πρόκληση.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτός ο τρόπος ζωής δεν είναι πάντα τα ουράνια τόξα και οι πεταλούδες. Όπως οτιδήποτε άλλο, έρχεται με τα αναπόφευκτα χτυπήματα στο δρόμο.

Πηγή εικόνας: Φωτογραφία από τον Andrea Piacquadio: https://www.pexels.com/photo/woman-in-brown-coat-sitting-on-bench-3784379/

Πώς να γίνετε ψηφιακός νομάδας

Τώρα που ξέρετε λίγα περισσότερα για τον ψηφιακό τρόπο ζωής των νομάδων, ίσως αναρωτιέστε πώς μπορείτε να γίνετε.

Δεν υπάρχει μια ενιαία απάντηση σε αυτή την ερώτηση, καθώς υπάρχουν πολλά διαφορετικά μονοπάτια που μπορείτε να ακολουθήσετε για να γίνετε ψηφιακός νομάδας.

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να ξεκινήσετε με μικρά βήματα και να καταλάβετε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για να ξεκινήσετε:

Ξεκινήστε ελεύθερους επαγγελματίες στο πλάι

Εάν εργάζεστε αυτήν τη στιγμή, ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μετάβασή σας στο να γίνετε ψηφιακός νομάδας είναι να αρχίσετε να ασχολείστε με ελεύθερους επαγγελματίες στο πλάι. Αυτό θα σας δώσει μια γεύση του πώς είναι να εργάζεστε εξ αποστάσεως και μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε εάν αυτός ο τρόπος ζωής είναι κατάλληλος για εσάς.

Ψάξτε για απομακρυσμένες εργασίες

Μια άλλη επιλογή είναι να αρχίσετε να αναζητάτε ευκαιρίες εργασίας εξ αποστάσεως. Υπάρχουν πολλές εταιρείες εκεί έξω που προσφέρουν πλέον απομακρυσμένες θέσεις, οπότε αυτό είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν ψάχνετε έναν τρόπο να γίνετε ψηφιακός νομάδας.

Ξεκινήστε τη δική σας διαδικτυακή επιχείρηση

Εάν αισθάνεστε ιδιαίτερα φιλόδοξοι, θα μπορούσατε επίσης να ξεκινήσετε τη δική σας διαδικτυακή επιχείρηση. Το να έχετε μια επιχείρηση ανεξάρτητη από την τοποθεσία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε τη μετάβαση στο να γίνετε ψηφιακός νομάδας. Αυτή είναι η πιο δύσκολη επιλογή, αλλά μπορεί να είναι και η πιο ανταποδοτική.

Ανεξάρτητα από το μονοπάτι που αποφασίσετε να ακολουθήσετε, να θυμάστε ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να αρχίσετε να κάνετε μικρά βήματα. Ο ψηφιακός τρόπος ζωής των νομάδων δεν είναι κάτι στο οποίο μπορείτε απλώς να μεταβείτε από τη μια μέρα στην άλλη.

Χρειάζεται χρόνος, υπομονή και πολλές δοκιμές και λάθη για να καταλάβετε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Αλλά μόλις το κάνετε, θα είστε σε καλό δρόμο για να απολαύσετε την ελευθερία και την ευελιξία που έχει να προσφέρει αυτός ο τρόπος ζωής.

Τυλίγοντας

Λοιπόν να το έχεις—το καλό, το κακό και το άσχημο του να είσαι ψηφιακός νομάδας!

Αν αυτός ο τρόπος ζωής ακούγεται σαν κάτι που σας ενδιαφέρει, τότε προχωρήστε! Δεν υπάρχει χρόνος σαν το παρόν για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Η εμπειρία νέων πολιτισμών μέσω του ταξιδιού είναι μια απίστευτη εμπειρία. Και οι φίλοι που θα συναντήσετε στην πορεία θα κάνουν το ταξίδι ακόμα πιο συναρπαστικό.

Απλώς να θυμάστε ότι δεν είναι πάντα τόσο λαμπερό όσο μπορεί να φαίνεται από έξω και να είστε προετοιμασμένοι για κάποιες προκλήσεις στην πορεία.

Το πιο σημαντικό, διασκεδάστε και απολαύστε τη βόλτα!

Ευχαριστώ για την ανάγνωση!

Αυτή η δημοσίευση επισκέπτη συντάχθηκε από την Alisa Goz

Η Alisa Goz είναι ένας ψηφιακός νομάς, ταξιδιωτικός μπλόγκερ και παθιασμένος μαθητής δια βίου. Εγγραφείτε στην Alisa στο AlisaGoz.com για τις καλύτερες συμβουλές για ταξίδια χωρίς άγχος. Πριν ξεκινήσει το blog της, η Alisa εργαζόταν ως μη κερδοσκοπικός έρανος σε κορυφαία πολιτιστικά ιδρύματα της Νέας Υόρκης. Μεταφέρει το πάθος της για την οικοδόμηση της κοινότητας μέσα από ό,τι κάνει.

******

Κα Καριέρα προσπαθεί να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Για να δείτε περισσότερα από τους αρθρογράφους και τους προσκεκλημένους συγγραφείς μας, ελέγξτε αυτά τα out! Ή εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο email μας με τα πιο πρόσφατα άρθρα μας. Είμαστε επίσης παρόντες Μεσαίο!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar