Το εγκάρδιο και αστείο ειδύλλιο στο χώρο εργασίας εξερευνά την αγάπη, την απώλεια και την επιλεγμένη οικογένεια

0
Το εγκάρδιο και αστείο ειδύλλιο στο χώρο εργασίας εξερευνά την αγάπη, την απώλεια και την επιλεγμένη οικογένεια

Μερικές φορές το ξέρεις από τον Bill VanPatten

Σε Μπιλ Βαν Πάτεντο νέο ρομαντικό μυθιστόρημα του, Μερικές φορές απλά ξέρεις, συναντάμε τον πρωταγωνιστή, Arnie Violet, ο οποίος δεν ένιωσε ποτέ πραγματικά σίγουρος για τον εαυτό του. Με μια αλκοολική μητέρα που πέθανε ενώ ήταν στο κολέγιο και έναν πατέρα που τον άφησε σε ηλικία 10 ετών, ο Άρνι δεν ένιωσε ποτέ πραγματικά ότι τον αγαπούν ή τον θέλουν.

Τώρα, σε ηλικία 30 ετών, ο Arnie εργάζεται στη διαφημιστική και σχεδιαστική εταιρεία Bright Ideas, με ελάχιστη έως καθόλου επιτυχία στις σχέσεις και λίγους φίλους. Αλλά όταν ο Άρνι συναντά τον 18χρονο Peter Jordan, υπάρχει μια στιγμιαία έλξη μεταξύ των δύο τους. Ο Πέτρος είναι εξωστρεφής, έχει αυτοπεποίθηση και αυτοπεποίθηση. Είναι όλα όσα δεν είναι ο Άρνι.

Αλλά όταν ανακαλύπτει ότι ο Πίτερ είναι ανιψιός του αφεντικού του, οι κώδωνες του κινδύνου αρχίζουν να χτυπούν στο κεφάλι του και η αυτοαμφισβήτηση ξεκινάει. «Τι ήταν αυτό που είδε πραγματικά αυτός ο 18χρονος;» αναρωτιέται. Θα μπορούσε να λειτουργήσει μια σχέση μεταξύ των δύο φαινομενικά διαφορετικών ατόμων;

Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της νιότης του φροντίζοντας τη μητέρα του, ο Άρνι δεν είχε τον χρόνο ή την καλύτερη τύχη με τις σχέσεις. Έτσι, όταν ο Πίτερ αρχίζει να ενδιαφέρεται για αυτόν, ο Άρνι διστάζει. Εξάλλου, υπάρχει μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ των δύο και ο Πίτερ τυχαίνει να είναι ο ανιψιός του Χάρολντ, του αφεντικού του Άρνι.

Όταν ο Άρνι γίνεται φίλος με τον μπάρμαν και πρώην οικογενειακό σύμβουλο, Άνταμ, του εκμυστηρεύεται τα παιδικά του χρόνια, τις ανασφάλειές του σχετικά με τη δουλειά του και το τρέχον δίλημμά του με τον Πίτερ. Οι ανήσυχες σκέψεις του τον ταλανίζουν: «Το αφεντικό μου. Αν ο Πέτρος κι εγώ ξεκινούσαμε κάτι και δεν πετύχαινε, δεν πιστεύετε ότι θα ήταν άβολο; Ο Πέτρος είναι ανιψιός του. Θα ένιωθα άβολα στη δουλειά».

Για αυτό, ο Adam ενθαρρύνει τον Arnie να κλίνει στη ζωή. «Πρέπει να αφήσεις το παρελθόν, φίλε, και να δείξεις το κεφάλι σου προς το μέλλον. Απλώς σκύψτε σε αυτό», λέει. Θυμίζει στον Άρνι ότι δεν είναι οι γονείς του. Μπορεί να ξεπεράσει το παρελθόν.

Ο Αδάμ τον συμβουλεύει να έχει αυτοπεποίθηση. Βέβαιος για τον εαυτό του και σίγουρος για το γεγονός ότι ο Πήτερ πραγματικά του αρέσει. Ο Χάρολντ προτρέπει τον Άρνι να έχει αυτοπεποίθηση και σε άλλους τομείς της ζωής του, όπως στη δουλειά. Όταν η αμφιβολία του για τον εαυτό του σέρνεται, ο Χάρολντ είναι εκεί για να του υπενθυμίσει ότι είναι ένας ταλαντούχος σχεδιαστής. Αν μόνο ο Άρνι μπορεί να μάθει να «απλώνεται σε αυτό» και να εμπιστεύεται τις ικανότητές του, θα έχει τους φίλους του εκεί για να του υπενθυμίζουν ότι είναι ταλαντούχος. Είναι αγαπημένος. Καταζητείται.

Ο VanPatten γράφει τους χαρακτήρες του με τέτοιο τρόπο που δεν θα μπορέσετε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να μην ερωτευτείτε. Από την αρχική ντροπαλή και δύστροπη προσωπικότητα του Arnie, την εξωστρεφή φύση του Peter, την πατρική στοργή του Harold και τη φιλόξενη φύση του Adam, υπάρχει κάτι που αγαπάς σε κάθε χαρακτήρα και τη δυναμική που χτίζεται μεταξύ τους. Μερικές φορές απλά ξέρεις μας υπενθυμίζει ότι μπορεί να βρεθεί οικογένεια. Μπορεί να επιλεγεί. Και μερικές από τις πιο ουσιαστικές φιλίες μπορούν να δημιουργηθούν σε μερικά από τα πιο απίθανα μέρη.
Με πολλές συγκινητικές, αμήχανες, αστείες και ακόμη και σπαραχτικές στιγμές, Μερικές φορές απλά ξέρεις είναι ένα τρενάκι συναισθημάτων καθώς ακολουθούμε τον Άρνι στο ταξίδι του αγάπης και ανακάλυψης του εαυτού του.


Πρώην καθηγητής και μελετητής της απόκτησης γλωσσών και της διγλωσσίας, Μπιλ Βαν Πάτεν γράφει μυθοπλασία στα αγγλικά και τα ισπανικά. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Το παραμύθι του Seidon, έλαβε το βραβείο Kops-Fetherling International Books Silver Phoenix 2019 για την Καλύτερη Νέα Φωνή στη Μυθοπλασία. Το δεύτερο μυθιστόρημά του, Τα βλέμματα εξαπατούν, έχει συγκεντρώσει θετικές κριτικές από τους Kirkus, Reedsy Discovery, Prairie Book Reviews, Writer’s Digest, Readers‘ Favorite, SPB, Indie Readers, μεταξύ άλλων. Πρόσφατα κέρδισε το Χάλκινο Μετάλλιο για τη λογοτεχνία LGBTQ από τα Αγαπημένα Διεθνή Βραβεία Βιβλίου των Αναγνωστών. Το τρίτο του μυθιστόρημα, Λίγη Βροχή, έχει επίσης αποσπάσει επαίνους. Έχει επίσης τρεις συλλογές διηγημάτων, με την πιο πρόσφατη Εκεί πάω εγώ. Ως συγγραφέας του #OwnVoices, οι γκέι και λατίνοι χαρακτήρες είναι κεντρικοί στη μυθοπλασία του. Ο Μπιλ ζει στην Κεντρική Κοιλάδα της Καλιφόρνια. Επισκεφθείτε τον στο www.billvanpatten.net.

Μερικές φορές το ξέρεις από τον Bill VanPatten

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Νοεμβρίου 2022

Συγγραφέας: Bill VanPatten

Σελίδες: 298 σελίδες

ISBN: 9798362790370

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar