Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

0
τσίμπημα δενδρυλλίων ντομάτας

Στο παρακάτω βίντεο, σας δείχνω πώς να τρυπάτε τα σπορόφυτα ντομάτας.

Το τρύπημα είναι η διαδικασία μεταφύτευσης των δενδρυλλίων ντομάτας από τον αρχικό δίσκο σπόρων τους σε μια γλάστρα ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν.

Κανονικά, θα καλλιεργούνταν στη συνέχεια στη γλάστρα για μερικές εβδομάδες προτού τα φυτά ντομάτας φυτευτούν στην τελική τους θέση ανάπτυξης, η οποία μπορεί να είναι στο έδαφος ή σε μια μεγάλη γλάστρα ή σάκκο καλλιέργειας στο θερμοκήπιο.

Τι χρειάζεστε για το τρύπημα των δενδρυλλίων ντομάτας

Θα χρειαστείτε:

 • Μια γλάστρα ή πολλές γλάστρες για όλα τα σπορόφυτα που θέλετε να τρυπήσετε. Μια γλάστρα 7 εκατοστών ή 9 εκατοστών θα είναι αρκετά μεγάλη. Για κάποιο λόγο που δεν έχω δει ποτέ να εξηγείται σωστά, τα σπορόφυτα ντομάτας (στην πραγματικότητα, κανένα σπορόφυτο) δεν ευδοκιμούν αν τοποθετηθούν σε μια δυσανάλογα μεγάλη γλάστρα.
 • Κομποστ, ανακατεμένο με λίγο τρίμμα για αποστράγγιση για το γέμισμα της γλάστρας.
 • ΕΝΑ dibberτο οποίο είναι ένα μικρό μυτερό εργαλείο για την απομάκρυνση του δενδρυλλίου και τη δημιουργία μιας τρύπας στο κομπόστ για να επαναφυτευτεί.

Τρύπημα δενδρυλλίων ντομάτας – το βίντεο

Βασικά σημεία που πρέπει να θυμάστε

Βασικά σημεία που πρέπει να θυμάστε είναι τα εξής:

 • Περιμένετε μέχρι να έχετε τουλάχιστον ένα ζευγάρι αληθινά φύλλα.
 • Χειριστείτε το δενδρύλλιο δίπλα στα φύλλα ανά πάσα στιγμή. Ποτέ μην αγγίζετε το στέλεχος γιατί αν το κάνετε θα καταστρέψετε τα ευαίσθητα κύτταρα του φλοιού και του ξυλώματος (οι σωλήνες που μεταφέρουν νερό και θρεπτικά συστατικά γύρω από το φυτό) και το φυτό θα πεθάνει. Μόλις τα φυτά γίνουν πιο ώριμα, μπορούμε να αγγίξουμε τους μίσχους τους επειδή τα εξωτερικά μέρη του στελέχους σκληραίνουν και το εσωτερικό προστατεύεται καλύτερα.
 • Προετοιμάστε πρώτα το δοχείο υποδοχής – βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν καλές τρύπες αποστράγγισης και τα κομπόστ σας είναι καλής ποιότητας.
 • Κάντε μια τρύπα στο κομπόστ στη γλάστρα υποδοχής με ένα ρολό. Βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει το μίνι ριζικό σύστημα του δενδρυλλίου.
 • Απομακρύνετε το δενδρύλλιο από το δίσκο σπόρων, βυθίζοντας κάτω από το ριζικό σύστημα με το βαμβάκι. Θυμηθείτε να κρατάτε το σπορόφυτο μόνο από τα φύλλα.
 • Χαλαρώστε το σπορόφυτο στην τρύπα που έχετε κάνει στο λίπασμα της γλάστρας υποδοχής. Στερεώστε απαλά το λίπασμα γύρω από το δενδρύλλιο και το νερό μέσα.
 • Θυμηθείτε, τα σπορόφυτα ντομάτας είναι σκληρά και αν φαίνονται να μαραίνονται στην αρχή, πιθανότατα θα ανακάμψουν.

συμπέρασμα

Το τρύπημα δενδρυλλίων ντομάτας είναι μια αρκετά εύκολη δουλειά μόλις το καταφέρετε. Το καλό είναι ότι οι ντομάτες είναι αρκετά συγχωρετικά φυτά – φυτρώνουν εύκολα και δεν είναι πολύ ιδιότροπα για τη μεταφύτευση από δίσκο σε γλάστρα και από γλάστρα σε κρεβάτι κήπου ή σακούλα καλλιέργειας.

Το πιο δύσκολο κομμάτι για μένα όταν καλλιεργώ ντομάτες είναι να είμαι αδίστακτος και να σκοτώνω τα πιο αδύναμα σπορόφυτα. Ως εκ τούτου, καταλήγω πάντα να μεγαλώνω περισσότερο από όσο μπορώ πραγματικά να φιλοξενήσω στο θερμοκήπιο.

Ένα τελευταίο σημείο είναι ότι ένα που τα σπορόφυτά σας μεγαλώνουν στις γλάστρες τους, φροντίστε να τα ποτίζετε τακτικά. Μπορείτε να αρχίσετε να τα ταΐζετε με ένα ισορροπημένο λίπασμα μόλις γίνουν μεγαλύτερα και εξαντληθούν τα θρεπτικά συστατικά του κομπόστ. Το κιτρίνισμα των φύλλων θα είναι το ενδεικτικό σημάδι ότι πρέπει να δώσετε στο φυτό κάποια θρεπτικά συστατικά.

Αξεσουάρ και λιπάσματα καλλιέργειας τομάτας

ΠώλησηΜπεστ σέλερ Νο. 1

LEOBRO 2 Pack Στήριγμα φυτών Κλουβί Ανθεκτικό στη σκουριά Στήριγμα φυτού κήπου Δαχτυλίδι Στήριγμα φυτών για ντομάτα, καφασωτό, αναρριχώμενο φυτό, λουλούδι, 17,7″ ύψος, 5,48″/6,18″/6,89″ Εσωτερική διάμετρος

 • Κλουβιά φυτών για μικρά φυτά: Το σετ των 2, 17,7” ύψος, η εσωτερική διάμετρος των 3 δακτυλίων είναι 5,48”, 6,18”, 6,89” αντίστοιχα. Ιδανικό για μικρού ή μεσαίου μεγέθους φυτά, όπως φυτά ντομάτας, ντοματίνια, πιπεριές, μυρωδικά, βασιλικούς, ορτανσία, παιώνια, τριαντάφυλλο κ.λπ. Σημείωση: Δεν είναι κατάλληλο για μεγάλα φυτά, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΛΕΓΞΤΕ ΔΙΠΛΟ ΤΗ ΜΕΤΡΗΣΗ!!!
 • Ευέλικτα στηρίγματα φυτών: Μπορεί να στηρίξει καλά τα φυτά να αναπτυχθούν όρθια και υγιεινά. προστατεύουν τα φυτά από τον δυνατό άνεμο, τη δυνατή βροχή ή τη δική τους έντονη ανθοφορία. αποτρέψτε τα φυτά από το να πέσουν και να απλωθούν έξω, κρατήστε τα όρθια και κομψά, προσθέστε αισθητική όψη.
 • Premium στηρίγματα κήπου: Αυτοί οι πάσσαλοι φυτών είναι κατασκευασμένοι από ανθεκτικό χάλυβα με ανθεκτική στη σκουριά πλαστική επίστρωση, 9 χαλύβδινα κουμπώματα συνδέουν 3 κρίκους σε 3 πασσάλους, ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες, δεν γίνονται εύθραυστα και δεν ξεθωριάζουν στον ήλιο. δεν είναι εύκαμπτο, στιβαρό, στέκεται σταθερά. επαναχρησιμοποιήσιμο και με μεγάλη διάρκεια, σας εξυπηρετεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • 3 Ρυθμιζόμενοι Δακτύλιοι: Όλα τα χαλύβδινα κουμπώματα είναι κινητά και η θέση των κρίκων και των πασσάλων είναι ρυθμιζόμενη, βοηθώντας στην ικανοποίηση της ειδικής ανάγκης στήριξης των φυτών. Τα μεγέθη των 3 κρίκων είναι διαφορετικά, συμμορφώνονται με την πρακτική αρχή ανάπτυξης, παρέχουν καλύτερη υποστήριξη. Στοιβαζόμενο, εύκολο στην αποθήκευση και εξασφαλίζει ασφαλέστερη άφιξη.
 • Πράσινο χρώμα & έντονο κάτω άκρο: Οι υποστηρικτές των φυτών έχουν χαριτωμένο λείο φινίρισμα και φυσική πράσινη εμφάνιση, βοηθούν στην φυσική ανάμειξη των φυτών χωρίς να φαίνονται περίεργα. Και το αιχμηρό κάτω άκρο βοηθάει πιο εύκολα τους πασσάλους στο χώμα.

ΠώλησηΜπεστ σέλερ Νο 2

Υποστήριξη φυτών Κλουβιά ντομάτας για κήπο, 4 πακέτο 17,7 ιντσών Πασσάλων ντομάτας Πασσάλων φυτών για αναρριχώμενα φυτά Ρυθμιζόμενη πέργκολα φυτών για στήριξη παιώνιας (4 πακέτο με 20M Garden Twist Tie)

 • Premium Stakes φυτών: Οι κλωβοί στήριξης των φυτών μας είναι κατασκευασμένοι από ανθεκτικό χάλυβα με ανθεκτική στη σκουριά πλαστική επίστρωση, ανθεκτικό στη σκουριά και ανθεκτικό για να αντέχει στις κακές καιρικές συνθήκες, επαναχρησιμοποιούμενο για μακροχρόνια χρήση.
 • Ευέλικτα στηρίγματα φυτών: Αυτός ο κλωβός στήριξης φυτών μπορεί κάλλιστα να στηρίξει τα φυτά να αναπτυχθούν όρθια και υγιεινά, να αποτρέψει τα φυτά από το να πέσουν ή να απλωθούν έξω, να τα διατηρήσει όρθια, κομψά και εξοικονομώντας χώρο.
 • Εύκολο στη χρήση: Απλώς ανοίξτε τους πασσάλους στήριξης του φυτού και τοποθετήστε το στο χώμα, με αιχμηρό σημείο που εισάγεται εύκολα στο χώμα, με ένα ρολό δέσιμο κήπου (20m/65,6ft) για να σας βοηθήσει να στερεώσετε το φυτό σε πασσάλους. Στοιβαζόμενος σχεδιασμός για εύκολη αποθήκευση και επαναχρησιμοποίηση.
 • Ρυθμιζόμενοι δακτύλιοι: Με κινητούς γάντζους, 3 δακτύλιοι μπορούν να προσαρμοστούν πάνω και κάτω, αριστερά και δεξιά, παρέχουν καλύτερη στήριξη, λεία και πράσινη εμφάνιση ταιριάζουν με το μεγαλύτερο μέρος του φυτού, κάνουν τα φυτά σας να φαίνονται όμορφα. Προτείνεται να τα τοποθετείτε όταν τα φυτά είναι νεαρά.
 • Περιλαμβάνεται συσκευασία: 4 πακέτα κλουβιών φυτών, ύψους 17,7 ιντσών, διάμετρος 3 δακτυλίων είναι 5,5 ίντσες, 6,2 ίντσες και 7 ίντσες. Μια στριφτή γραβάτα κήπου 20m/65,6ft με ενσωματωμένο κόφτη. Σημείωση: Δεν είναι κατάλληλο για μεγάλα φυτά, ελέγξτε το μέγεθος πριν από την αγορά.

ΠώλησηΜπεστ σέλερ Νο. 3

Ρυθμιζόμενα Κλουβιά Στήριξης Φυτών Κλουβιού ντομάτας 36 ιντσών Καφασωτό με αγγούρι κήπου, πάσσαλο φυτού με 4 ρυθμιζόμενο δακτύλιο, δαχτυλίδια στήριξης για λαχανικά, λουλούδια, φρούτα, αναρριχητικά φυτά τριανταφυλλιάς αμπέλου (4 πακέτο)

 • 🌑[Rustproof and Durable] Κλουβί στήριξης ντομάτας και φυτών τόσο οι πάσσαλοι όσο και οι δακτύλιοι είναι κατασκευασμένοι από μεταλλικό υλικό και τυλιγμένοι σε πλαστική επίστρωση υψηλής ποιότητας. Εύκαμπτοι πλαστικοί σύνδεσμοι. Αυτό το καθιστά ανθεκτικό στη σκουριά, η διάχυση της θερμότητας είναι καλή, δεν εμποδίζει την ανάπτυξη και την εμπλοκή των φυτών, ανθεκτικό στη χρήση.
 • 🌑[2-Sections Design Plant Stake] ύψος πάσσαλου κάθε τμήματος περίπου 18 ίντσες, μέσω των συνδέσμων πασσάλων, το ύψος του κλωβού στήριξης φυτών μπορεί να επεκταθεί στις 36 ίντσες.
 • 🌑[Adjustable Plant Support Ring] Η μέγιστη διάμετρος του δακτυλίου φυτικού κλωβού είναι περίπου: 12 ίντσες. Προσαρμόστε τη διάμετρο του δαχτυλιδιού ρυθμίζοντας τα αξεσουάρ στο δαχτυλίδι και προσαρμόστε το ύψος του δαχτυλιδιού στο πάσσαλο ρυθμίζοντας το δαχτυλίδι και το συνδετικό κομμάτι στο πάσσαλο, ώστε να ανταποκρίνονται στις διαφορετικές ανάγκες σας.
 • 🌑[Protect the Healthy Growth of Plants] Δεν απαιτούνται επιπλέον εργαλεία, απλά η απλή συναρμολόγηση μπορεί να ολοκληρώσει τον κλωβό στήριξης των φυτών για να προστατεύσει τα λουλούδια σας και τα φυτά μεγαλώνουν όρθια, διατηρώντας τα υγιή και δυνατά. Προωθεί την υγιή ανάπτυξη και αποτρέπει τις πτώσεις που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στα φυτά σας.
 • 🌑[Widely Use] Αυτά τα πράσινα φυτά 4 συσκευασιών στηρίζουν κλουβί, ιδανικό για ντομάτα, αμπέλια, αναρριχώμενα φυτά, φυτά σε γλάστρες, κήπο, φυτά εξωτερικού και εσωτερικού χώρου κ.λπ.

Τελευταία ενημέρωση στις 2022-11-05 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API

Μπεστ σέλερ Νο. 1

Jobe’s 06005 Αιχμές Λιπασμάτων Τομάτας, 18 Αιχμές

 • Οι προμετρημένες αιχμές λιπάσματος θρέφουν τις ρίζες. αιχμές λιπάσματος χρόνου απελευθέρωσης για ντομάτες
 • Εύκολες στη χρήση αιχμές λιπάσματος. χωρίς σπάταλη απορροή, χωρίς χάος, κινδύνους ή μυρωδιές
 • Συνεχής παροχή θρεπτικών ουσιών κάτω από την επιφάνεια, όπου αναπτύσσονται οι ενεργές ρίζες
 • Ο Jobe s spikes τρέφεται για 8 εβδομάδες. συνεχής θρέψη για εύρωστα φυτά τομάτας
 • Ανάλυση λιπάσματος: (6-18-6) 18 καρφιά σε αδιάβροχη επανασφραγιζόμενη συσκευασία

Μπεστ σέλερ Νο. 3

Βιολογικό λίπασμα ντομάτας – Λίπασμα για λαχανόκηπο – Φυτική τροφή ντομάτας – βιολογικό λίπασμα για λαχανικά – ασβέστιο για φυτά ντομάτας – υγρό λίπασμα κήπου για λαχανικά εξωτερικού χώρου – 32oz

 • ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΓΙΑ πεντανόστιμα λαχανικά: Η πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τροφή τομάτας του Bloom City περιέχει υψηλά επίπεδα ασβεστίου που έχουν σχεδιαστεί για να μεγιστοποιούν την απόδοση των ντομάτα που καλλιεργείτε στο σπίτι σας και άλλων καλλιεργειών θερμοκηπίου. Η συμπερίληψη μαγνησίου σιδήρου και θείου βοηθά στην τροφοδοσία και τη θρέψη πάνω και κάτω από το έδαφος βοηθώντας σας να αναπτύξετε ζωηρά και παραγωγικά φυτά.
 • ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΤΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΒΡΑΒΕΙΟ: Δημιουργήστε υγιεινές ντομάτες με πλήρη γεύση με την τροφή μας με ντομάτα και απολαύστε την καλλιέργεια της τροφής της οικογένειάς σας απλά και φυσικά! Το λίπασμα ντομάτας μας με ασβέστιο βοηθά στο σχηματισμό ισχυρότερων κυτταρικών τοιχωμάτων με αποτέλεσμα προϊόντα υψηλότερης ποιότητας και μεγαλύτερης διάρκειας.
 • ΕΥΚΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ: Το λίπασμα μας είναι υδατοδιαλυτό. Χρησιμοποιήστε το στο ποτιστήρι σας ή με ψεκαστήρα άκρων λάστιχου για εύκολη εφαρμογή. Το να βοηθήσετε τις ντομάτες και τα λαχανικά σας να ευδοκιμήσουν δεν ήταν ποτέ πιο απλό.
 • ΥΓΙΕΣ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΩΝ: Ιδανικό για λαχανικά ντομάτες και ανθοφόρα φυτά σε γλάστρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προϊόν μας σε οτιδήποτε, από ντομάτες και πιπεριές μέχρι κολοκύθες και οπωροφόρα δέντρα! Είναι γεμάτο με φυτικές βιταμίνες για σημαντικές αποδόσεις φρούτων και λαχανικών με μέγιστη γεύση.
 • ΑΣΦΑΛΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ: Ασφαλές αμέσως μετά τη χρήση για οικογενειακές δραστηριότητες. Μηδενικά σκληρά χημικά.

Τελευταία ενημέρωση στις 2022-11-05 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API

Αγοραστές στο Ηνωμένο Βασίλειο

Αγαπάτε τις Ντάλιες;Έχω γράψει το βιβλίο πάνω τους

Δείτε τον αναλυτικό οδηγό μου βήμα προς βήμα, με απλές γλωσσικές εξηγήσεις και εξαιρετικά χρήσιμες εικόνες και εικονογραφήσεις. Αυτό είναι για εσάς εάν αγαπάτε τις ντάλιες και θέλετε να αξιοποιήσετε το καλύτερο από τις ντάλιες που καλλιεργείτε.

Ελα μαζί μας! Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο Gardening Step by StepΕγγραφείτε παρακάτω για να λαμβάνετε τις πιο πρόσφατες συμβουλές και ενημερώσεις κηπουρικής*

*Εισαγάγοντας τα στοιχεία σας, αποδέχεστε τους όρους και τις προϋποθέσεις και την πολιτική απορρήτου του gardeningstepbystep.com. Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar