Τι είναι το Tech Neck; Cantor Spine Center, Fort Lauderdale, FL

0
Τι είναι το Tech Neck;  Cantor Spine Center, Fort Lauderdale, FL

Έχετε νιώσει ποτέ δυσκαμψία ή πόνο στο λαιμό σας; Κάθεστε μπροστά σε έναν υπολογιστή ή κάνετε κύλιση στο τηλέφωνό σας συχνά; Οι πιθανότητες είναι ότι και τα δύο σχετίζονται και μπορεί να αντιμετωπίζετε το Tech Neck.

Το ανθρώπινο σώμα δεν έχει σχεδιαστεί για να κάθεται μπροστά σε έναν υπολογιστή όλη την ημέρα ή να κοιτάζει το περιεχόμενο στα τηλέφωνά μας για ώρες τη φορά. Αλλά σήμερα, οι περισσότεροι από εμάς εξαρτόμαστε από αυτές τις συσκευές για τις καθημερινές μας δραστηριότητες, και έτσι έρχεται ο επαγγελματικός κίνδυνος που είναι γνωστός ως «Tech Neck».

Ο Tech Neck είναι μια κατάσταση όπου αισθάνεστε πόνος και ή δυσκαμψία στην περιοχή του λαιμού λόγω υπερβολικής χρήσης μιας τεχνολογικής συσκευής. Ο πόνος μπορεί επίσης να επεκταθεί στους ώμους και στο πάνω μέρος της πλάτης σας.

Τι προκαλεί τον Τεχνικό Λαιμό;

Η πιο κοινή αιτία του Tech Neck είναι η κακή στάση του σώματος. Η αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης υποστηρίζει το βάρος του κεφαλιού και η πίεση σε αυτό αυξάνεται σημαντικά όταν το κεφάλι γέρνει προς τα εμπρός. Μια κακή γωνία μεταξύ του κεφαλιού και της σπονδυλικής στήλης αυξάνει περαιτέρω την πίεση. Αυτό περιλαμβάνει την εξέταση μιας οθόνης με κυρτή πλάτη, την προβολή μιας οθόνης με ακατάλληλη γωνία και τη συνεχή εξέταση μιας οθόνης χωρίς διάλειμμα.

Περαιτέρω επιβαρυντικός Tech Neck, μια κακή στάση ύπνου και το ακατάλληλο στρώμα μπορούν να κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Επίσης, εάν είχατε προηγούμενο τραύμα στον αυχένα ή στο άνω μέρος της πλάτης, όπως τραυματισμό ή χειρουργική επέμβαση, είστε πιο επιρρεπείς στην πάθηση.

Ποια είναι τα συμπτώματα του Tech Neck;

Τα σημάδια του Tech Neck δεν περιορίζονται στον λαιμό. Τα συμπτώματα μπορεί να επηρεάσουν το άνω μέρος της πλάτης καθώς και τους ώμους και το κεφάλι. Μερικά από τα κοινά συμπτώματα του Tech Neck είναι:

  • Πονοκέφαλο – Οι μύες στο κάτω μέρος του κεφαλιού μπορεί να αρχίσουν να πονούν λόγω υπερβολικού στρες. Επιπλέον, το κοίταγμα στην οθόνη για πολλές ώρες ασκεί επίσης πίεση στα μάτια.
  • Δυσκαμψία και μειωμένη κινητικότητα – Ο λαιμός αισθάνεται άκαμπτος και η περιστροφή του κεφαλιού μπορεί να γίνει επώδυνη. Ακόμη και η κλίση του κεφαλιού μπρος-πίσω μπορεί να γίνει δύσκολη.
  • Πόνος στους ώμους και στο πάνω μέρος της πλάτης – Οι μύες της πλάτης μπορεί να αισθάνονται δύσκαμπτοι και η κίνηση των ώμων μπορεί να είναι επώδυνη. Αυτό οφείλεται κυρίως στην κακή στάση του σώματος.

Πώς γίνεται η διάγνωση του Tech Neck;

Το Tech Neck είναι αρκετά απλό στη διάγνωση. Ο πόνος συνήθως περιορίζεται στον αυχένα, στο άνω μέρος της πλάτης και στους ώμους. Με την αυτοαξιολόγηση, μπορείτε συνήθως να αναγνωρίσετε εάν χρησιμοποιείτε το smartphone ή τον υπολογιστή σας με κακή στάση του σώματος και ή για μεγάλη διάρκεια.

Τα συμπτώματα του Tech Neck συνήθως επιμένουν για μερικές ημέρες ή εβδομάδες και στη συνέχεια υποχωρούν μετά τη διόρθωση της στάσης σας ή την αλλαγή των συνηθειών του χρόνου οθόνης. Ωστόσο, καλό είναι να επισκεφτείτε έναν γιατρό εάν ο πόνος είναι αφόρητος ή φαίνεται να επιδεινώνεται.

Ποια είναι η θεραπεία για τον Τεχνολογικό Λαιμό;

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές εάν πάσχετε από Tech Neck. Για άμεση ανακούφιση από τον πόνο, μπορείτε να λάβετε παυσίπονα χωρίς ιατρική συνταγή. Ωστόσο, είναι καλύτερο να αντιμετωπίσετε το υποκείμενο ζήτημα που προκαλεί την ενόχληση και τον πόνο.

  • Ξεκούραση ή σύντομο διάλειμμα – Η λήψη κάποιου χρόνου μακριά από smartphone ή υπολογιστές μπορεί να βοηθήσει το σώμα να αυτοθεραπευθεί. Όταν ο λαιμός δεν γέρνει πλέον υπό άβολη γωνία, οι μύες του αυχένα επουλώνονται αργά.
  • Τραχηλική έλξη – Η αυχενική έλξη είναι μια μέθοδος μείωσης της πίεσης στους σπονδύλους σας τραβώντας απαλά το κεφάλι σας μακριά από τον λαιμό σας. Αυτό πρέπει να γίνεται υπό την επίβλεψη ειδικού. Αυτή η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί για ένα χρονικό διάστημα μέχρι να φύγει ο πόνος.

Πώς μπορείτε να αποτρέψετε τον τεχνικό λαιμό;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να γλυτώσετε τον εαυτό σας από όλο αυτό τον πόνο, και περιλαμβάνουν την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο αλληλεπιδράτε με την τεχνολογία. Μερικές μικρές τροποποιήσεις στις καθημερινές σας συνήθειες μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην πρόληψη του Tech Neck.

  • Σωστές γωνίες θέασης – Βεβαιωθείτε ότι η οθόνη που βλέπετε βρίσκεται στο ύψος των ματιών για να ελαχιστοποιήσετε την κλίση του κεφαλιού.
  • σταση του ΣΩΜΑΤΟΣ – Είναι επίσης σημαντικό να διατηρείτε μια ιδανική στάση σώματος ενώ χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας. Επίσης, το κεφάλι ή η πλάτη θα πρέπει να έχουν κατάλληλη στήριξη για να ελαχιστοποιείται η πίεση στις αρθρώσεις καθώς και να διατηρείται καλή στάση για παρατεταμένες περιόδους.
  • Τακτικά διαλείμματα τεχνολογίας – Η απομάκρυνση από τις συσκευές σας σε τακτά χρονικά διαστήματα θα επιτρέψει στους μύες του λαιμού και του άνω μέρους της πλάτης σας να χαλαρώσουν και να μειώσουν την καταπόνηση των ματιών.
  • Άσκηση/Διάταση – Η τακτική άσκηση και οι διατάσεις θα βοηθήσουν το σώμα σας να παραμείνει δυνατό και ελαστικό, μειώνοντας την καταπόνηση και τη δυσκαμψία των μυών.

Εάν υποφέρετε από χρόνιο πόνο στον αυχένα, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στις (954) 567-1332 για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού. Cantor Spine Center στο Ινστιτούτο Ορθοπεδικής & Σπονδυλικής Στήλης Paley είναι μια διάσημη ιατρική πρακτική με έδρα τη Νότια Φλόριντα και ειδικεύεται σε μια ολιστική προσέγγιση στη φροντίδα της σπονδυλικής στήλης μέσω ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής, τεχνολογίας αιχμής, μεθοδικής έρευνας και ανάλυσης και εξαιρετικών εμπειριών ασθενών.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar