Τι είναι η διαστρωματική επισκληρίδιος ένεση στεροειδών;

0
Τι είναι η διαστρωματική επισκληρίδιος ένεση στεροειδών;

Το IESI (interlaminar epidural steroid injection) είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία εξωτερικών ασθενών που χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και του ερεθισμού της νευρικής ρίζας ή κήλη δίσκου. Έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και χρόνια για τη θεραπεία του αυχενικού, της πλάτης και του ριζικού πόνου που προκαλείται από διόγκωση δίσκων, ισχιαλγία, σπονδυλική συμπίεσηή άλλα ζητήματα.

Σε αντίθεση με μια διατρηματική επισκληρίδιο ένεση στεροειδούς, μια IESI τείνει να έχει ευρεία εξάπλωση. Αυτό το άπλωμα είναι ικανό να καλύψει έως και τέσσερα επίπεδα στη σπονδυλική στήλη. Αυτή η εξάπλωση επιτυγχάνεται στοχεύοντας το «ενδιάμεσο παράθυρο».

Τι αντιμετωπίζει ένα IESI;

Οι καταστάσεις που αντιμετωπίζονται καλύτερα από ένα IESI είναι εκείνες που είναι γνωστό ότι προκαλούν φλεγμονή, η οποία είναι αυτή που στοχεύει. Η φλεγμονή στη σπονδυλική στήλη είναι μια κατάσταση που αντιμετωπίζεται πολύ αποτελεσματικά από το IESI. Η φλεγμονή προκαλείται από πολλά προβλήματα, μηχανικά ή φυσιολογικά. Αυτή η φλεγμονή ερεθίζει τα γύρω νεύρα, προκαλώντας οξύ και/ή ριζικό πόνο. Για παράδειγμα, εάν αισθανθείτε πόνο στον αυχένα να ταξιδεύει κάτω από τα χέρια και εάν αισθάνεστε πόνο στην πλάτη που ταξιδεύει κάτω από τα πόδια.

Υπάρχουν επίσης πολλές περιπτώσεις μυϊκού πόνου και σφίξιμο που προκαλεί φλεγμονή. Αυτό τείνει να συμβαίνει επειδή το σώμα γνωρίζει ότι κάτι δεν πάει καλά, γι‘ αυτό επισημαίνεται η φλεγμονή. Η σηματοδότηση της φλεγμονής μπορεί επίσης να δώσει σήμα στους μύες γύρω από την περιοχή να τεντωθούν ή να κλείσουν.

Πώς αντιμετωπίζει τη φλεγμονή ένα IESI;

Τα περισσότερα IESI περιλαμβάνουν ένα διάλυμα που περιέχει ένα κορτικοστεροειδές και ένα τοπικό αναισθητικό. Η ένεση τείνει να είναι έμμεση, προσπαθώντας να αποφύγει την πίεση ή τη φλεγμονή της περιοχής στόχου. Αυτή η έμμεση προσέγγιση περιλαμβάνει τη χρήση ακτινογραφίας ακτινοσκόπησης και αντίθεσης.

Οι γιατροί χρησιμοποιούν ακτινοσκόπηση για να βεβαιωθούν ότι βρίσκονται στη σωστή περιοχή και στη συνέχεια επιβεβαιώνουν περαιτέρω την εξάπλωση του φαρμάκου ενίοντας πρώτα μια μικρή ποσότητα σκιαγραφικού. Μόλις επιβεβαιωθεί η επιθυμητή εξάπλωση και η περιοχή, εγχέεται το κορτικοστεροειδές και το τοπικό αναισθητικό διάλυμα.

Το κορτικοστεροειδές καταστέλλει τα κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο, μειώνοντας τη συνολική φλεγμονή στην καλυμμένη περιοχή. Το τοπικό αναισθητικό βοηθά ηρεμώντας τα νεύρα σε αυτήν την περιοχή, μειώνοντας περαιτέρω τον πόνο. Αυτή η μείωση της φλεγμονής επιτρέπει στους μύες και σε άλλες αρθρώσεις να «επαναφέρονται», ανακουφίζοντας τον ερεθισμό.

Ποια είναι η Αποτελεσματικότητα ενός IESI;

Δεδομένου ότι το IESI προορίζεται για την καταπολέμηση της φλεγμονής, μπορεί να απαιτούνται περισσότερες από μία ενέσεις. Μερικές φορές, το εγχυόμενο στεροειδές υπερτερεί από την παρούσα φλεγμονή, οδηγώντας σε ένα δεύτερο ή τρίτο σετ ενέσεων. Όταν η φλεγμονή ξεπλένεται και ο πόνος υποχωρεί, οι ασθενείς τείνουν να έχουν περίπου έξι μήνες ανακούφισης.

Φυσικοθεραπεία Συνήθως συνταγογραφείται μετά τις ενέσεις για να βοηθήσει περαιτέρω στην ανακούφιση από τον πόνο και στη δημιουργία των γύρω μυών για να βοηθήσει στη μείωση του στρες στην περιοχή με φλεγμονή.

Ποιος εκτελεί ενέσεις με ενδιάμεσες επισκληρίδιους στεροειδείς;

Οι ειδικοί στην επεμβατική σπονδυλική στήλη και τον πόνο τείνουν να είναι οι γιατροί που εκτελούν μια IESI. Εδώ στο Cantor Spine Center στο Ινστιτούτο Ορθοπεδικής & Σπονδυλικής Στήλης PaleyΔρ. Η Τζουφρίδα και Westerhaus είναι ειδικοί γιατροί στην εκτέλεση επιτυχημένων ενέσεων στεροειδών.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ενέσεις με ενδιάμεση επισκληρίδιο στεροειδές ή θέλετε να προγραμματίσετε μια διαβούλευση για να δείτε εάν το IESI είναι κατάλληλο για εσάς, καλέστε (954) 567-1332 ή το δικό μας Επικοινωνήστε μαζί μας σελίδα για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar