Ταυτότητα, σχέσεις και ένα παρελθόν που επιστρέφει στο τσίμπημα στο Jodi Picoult Collab

0
Ταυτότητα, σχέσεις και ένα παρελθόν που επιστρέφει στο τσίμπημα στο Jodi Picoult Collab

Mad Honey από την Jodi Picoult και την Jennifer Finney Boylan

Περί τίνος πρόκειται?

Το «Mad Honey» είναι ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα σασπένς, μια αξέχαστη ιστορία αγάπης και μια συγκινητική και δυνατή εξερεύνηση των μυστικών που κρατάμε και των κινδύνων που παίρνουμε για να γίνουμε ο εαυτός μας.

Δεν ήξερα απολύτως τίποτα Τρελό Μέλι πριν το πάρω και χαίρομαι πολύ που το έκανα! Με δύο καταξιωμένους συγγραφείς που γράφουν αντίθετες φωνές χαρακτήρων, η συνεργασία των Τζόντι Πίκουλτ και Jennifer Finney Boylan έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό βιβλίο που ενθαρρύνει τον διάλογο γύρω από σχέσεις, μυστικά, κακοποίηση και ταυτότητα φύλου.

Η Olivia Macafee άφησε τον καταχρηστικό γάμο της και, με τον γιο της Asher, μετακόμισε πίσω στη γενέτειρά της. Η Λίλι και η μαμά της μετακόμισαν στην ίδια πόλη για να τελειώσουν το γυμνάσιο και ο Άσερ και η Λίλι ερωτεύονται. Αυτά τα νέα ξεκινήματα είναι ελπιδοφόρα, ωστόσο υπάρχουν μυστικά από το παρελθόν που παραμένουν ιδιωτικά, μέχρι που δεν το κάνουν. Τότε η Λίλι είναι νεκρή.

Από την οπτική γωνία της Olivia και της Lily, μαθαίνουμε για όλα όσα οδηγούν στην ημέρα που πεθαίνει η Lily και στη συνέχεια τη δικαστική υπόθεση και τη δίκη όπου ο Asher κατηγορείται για τη δολοφονία της. Εκτός από το σασπένς που δημιουργείται καθώς αποκαλύπτονται κομμάτια μέχρι τον θάνατο της Λίλι, η Ολίβια μας εκπαιδεύει στη μελισσοκομία της επιχείρησης του πατέρα της που έχει αναλάβει. Ένα μπόνους στο τέλος του βιβλίου – μερικές συνταγές που περιλαμβάνουν μέλι!

Αυτό το βιβλίο πραγματεύεται πολλά ζητήματα – πόσο μπορούμε να εμπιστευόμαστε αυτούς που αγαπάμε και είναι δυνατόν να κρύβουμε ένα μυστικό, κρατώντας το παρελθόν κρυμμένο επ‘ αόριστον; Οι χαρακτήρες είναι συναρπαστικοί και ελαττωματικοί. σπουδαία παραδείγματα ανάπτυξης και πώς γινόμαστε αυτό που πρέπει να είμαστε. Τα ταξίδια τους είναι πολύπλοκα και συγκλονιστικά: μια κακοποιημένη ανύπαντρη μαμά, ένα έφηβο κορίτσι με ένα μυστικό, ένα αγόρι που κατηγορείται για φόνο… και θέλω να τους ξεχωρίσω!

Η συγγραφέας Jennifer Finney Boylan είδε ένα όνειρο ότι έγραψε ένα βιβλίο μαζί με την Jodi Picoult για ένα τρανς κορίτσι και… έκανε tweet σχετικά με αυτό. Η Jodi Picoult ήθελε να γράψει για την ταυτότητα φύλου, αλλά δεν ήταν σίγουρη ότι θα μπορούσε να εκπροσωπήσει επαρκώς έναν τρανσέξουαλ χαρακτήρα από μόνη της, οπότε όταν είδε το tweet του Boylan ενθουσιάστηκε και απάντησε „Let’s Do This!“

Η φωνή του Boylan φέρνει αξιοπιστία και εμπειρία στη Lily και με την έμπειρη αφήγηση του Picoult, τον νεαρό έρωτα, τις διαμάχες και μια δικαστική υπόθεση, Τρελό Μέλι ήταν τα γόνατα της μέλισσας! Ελπίζω οι άνθρωποι να διαβάσουν αυτό το βιβλίο και να απομακρυνθούν έχοντας καλύτερη κατανόηση της ανθρωπότητας, θέτοντας την αποδοχή ως προτεραιότητα.

Mad Honey από την Jodi Picoult και την Jennifer Finney Boylan

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Οκτωβρίου 2022

Είδος: Μυθοπλασία

Συγγραφέας: Jodi Picoult και Jennifer Finney Boylan

Σελίδες: 464 σελίδες

Εκδότης: Ballantine Books

ISBN: 9781984818386

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar