Σκεφτείτε σαν βασίλισσα: Δημιουργήστε ιδέες που έχουν σημασία

0
Σκεφτείτε σαν βασίλισσα: Δημιουργήστε ιδέες που έχουν σημασία

Εάν επιθυμείτε αυτό το όνομα, ειδικά στις επιχειρήσεις, πρέπει να παράγετε ιδέες που είναι υποδειγματικές, υπεύθυνες ή μεγαλόψυχοι. Σκεφτείτε το όφελος της ιδέας σας για την κοινωνία. Να έχετε στο μυαλό σας τα πλάσματα. Αποκτήστε πολλαπλές προοπτικές. Απευθυνθείτε σε υποεξυπηρετούμενους ή αγνοούμενους. Επιστρατεύστε το τριπλό τελικό αποτέλεσμα – κέρδος, άνθρωποι, πλανήτης.

Όταν σκέφτεστε πώς τα άτομα, οι κοινότητες ή το περιβάλλον κερδίζουν από την ιδέα σας, τότε ξέρετε ότι ο στόχος σας οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση και όχι ασήμαντο. Όταν σκέφτεσαι ένα κενό, κάτι που λείπει, ένα κενό που μπορείς να καλύψεις, πάλι, τότε ξέρεις ότι η ιδέα σου θα έχει συνέπεια.

Εδώ είναι ο καταιγισμός ιδεών ή άλλες καλά χρησιμοποιημένες διαδικασίες ιδεασμού που μπορεί να παράγουν πολύ ιδέες ή ασήμαντες ιδέες. Αυτές οι διαδικασίες δεν αξιολογούν εάν μια ιδέα είναι καλή, κακή ή ακόμη και εντελώς επιβλαβής. Meh οι ιδέες δεν οδηγούν στο παλάτι.

Εάν δεν μπορείτε να πάτε για τσάι με συνοδευτικό, επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω εδώ. Μια νέα διαδικασία ιδεασμού –τα τρία Gs– θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ιδέες που έχουν σημασία, αξιόλογες ιδέες, σε οποιονδήποτε τομέα από την αρχή.

Για να το πατήσετε, πρέπει να προσδιορίσετε τα εξής:

Στόχος—Τι θέλεις να πετύχεις

Χάσμα—Το κομμάτι που λείπει που παρέχει η ιδέα σας

και

Κέρδος—Τα γενικά οφέλη της ιδέας σας

Το να έχεις έναν στόχο είναι μια ευγενής επιδίωξη, αλλά είναι εύκολο να χάσεις την ιδέα στην πορεία, να τα παρατήσεις, να σβήσεις. Και μετά, το Γιατί από όλα αυτά. Γιατί αυτός ο στόχος είναι μια συμφέρουσα επιδίωξη; Ο στόχος σας αντιμετωπίζει ένα κενό (το παραμελημένο μεσαίο παιδί της δημιουργίας ιδεών), κάτι που λείπει από την αγορά ή τον τομέα; Τι κάνει ο κόσμος κέρδος από αυτή την ιδέα; Ποια είναι η προσθετική αξία της ιδέας; Όλες οι άξιες ερωτήσεις για μια βασίλισσα να συλλογιστεί.

πρωτοεμφανιζόμενοι επιχειρηματίες

Ένα γκολ μόνο δεν αρκεί. Το να έχεις έναν στόχο δεν το καθιστά κατάλληλο για έναν μονάρχη – μπορεί να είναι ένας κούφιος στόχος ή ένας στόχος που θα προκαλέσει βλάβη σε άτομα, κοινωνία, επιχειρήσεις, πλάσματα ή το περιβάλλον. Η αξία του The Three Gs είναι αυτό: Όταν προσδιορίζετε α στόχοςένα χάσμα, και ένα κέρδοςτότε ξέρετε ότι η συνακόλουθη ιδέα σας θα έχει αξία.

Οι τρεις επιταγές-Τα τρία G-στόχος, χάσμα και κέρδος-ξεκλειδώνουν μια ιδέα. Τα Three Gs μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τι είναι μια πολύτιμη ιδέα, πώς λειτουργεί και πώς να δημιουργήσετε μια ιδέα. Επιπλέον, τα Τρία Γ δίνουν ιδέες που κινούν τη βελόνα, ιδέες που δεν είναι ασήμαντες αλλά ουσιαστικές, ιδέες που θα κάνουν τη διαφορά επειδή αναζητάτε ένα αποτέλεσμα με όφελος.

Ως βασίλισσα, ποια θα είναι η κληρονομιά σας; Ο κόσμος κάνει απολογισμό, ειδικά το Gen Z και το Gen Alpha. Δεν υπάρχει ένας τρόπος να δημιουργήσετε μια ιδέα, αλλά υπάρχουν τρεις τρόποι για να διασφαλίσετε ότι είναι καλή και έτσι να μην χάνετε χρόνο σε άκαρπες προσπάθειες.

δημιουργικές ιδέες

Οι πιο αξιόλογες ιδέες προσφέρουν κάτι που έχει σημασία, κάτι που ανταποκρίνεται σε μια ανάγκη ή καλύπτει ένα κενό. Εκτός από τυπολατρικές, οι χειρότερες ιδέες είναι εκείνες που είναι επικίνδυνες για τους ανθρώπους ή τον πλανήτη. Μια υπεύθυνη βασίλισσα σκέφτεται πέρα ​​από τη μεγαλοπρέπεια και το κέρδος – είναι περιποιητική και κοινωνικά περιεκτική.

Η χρήση του μονοπατιού Three Gs σας δίνει τα κλειδιά για το βασίλειο. Κάντε δικό σας το στέμμα.

Αυτή η δημοσίευση επισκέπτη συντάχθηκε από τον Robin Landa

Ρόμπιν Λάντα είναι διακεκριμένος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Kean και παγκοσμίως αναγνωρισμένος ειδικός ιδεών. Είναι γνωστή «γκουρού της δημιουργικότητας» και συγγραφέας βιβλίων με μπεστ σέλερ για τη δημιουργικότητα, το σχέδιο και τη διαφήμιση.

Η Robin έχει κερδίσει πολλά βραβεία και το Ίδρυμα Carnegie την συγκαταλέγει στους «Μεγάλους Δασκάλους της εποχής μας». Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων μεταξύ των οποίων Η Νέα Τέχνη των Ιδεών: Ξεκλειδώστε τις δημιουργικές σας δυνατότητες.

******

Κα Καριέρα προσπαθεί να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Για να δείτε περισσότερα από τους αρθρογράφους και τους προσκεκλημένους συγγραφείς μας, ελέγξτε αυτά τα out! Ή εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο email μας με τα πιο πρόσφατα άρθρα μας. Είμαστε επίσης παρόντες Μεσαίο!

Schreibe einen Kommentar