Πώς συνέτριψα τις ενοχές της μαμάς και έμαθα να ακολουθώ το πάθος μου –

0
Πώς συνέτριψα τις ενοχές της μαμάς και έμαθα να ακολουθώ το πάθος μου –

Οι μαμάδες είναι προικισμένες στο να νιώθουν ενοχές. Η έναρξη μιας νέας σχολικής χρονιάς, ωστόσο, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μια νέα προσέγγιση. Φέτος, ήρθε η ώρα, όπως και η Έλσα Παγωμένος μας λέει, απλά ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ! Σταμάτα να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου για όλα αυτά που σου λείπουν. Σταματήστε να εστιάζετε σε αυτό που δεν κάνετε σωστά. Και σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους. Ήρθε η ώρα να βρείτε ειρήνη με τις περιστάσεις και τις αποφάσεις σας.

Έχω κερδίσει αυτή τη σημαντική προοπτική από τις εμπειρίες μου στη διαχείριση μιας εταιρείας και μιας κοινότητας εκατοντάδων μαμάδων που έχουν μοιραστεί μαζί μου τα δικά τους θέματα ενοχής της μαμάς. Η καλύτερη συμβουλή μου για τις μαμάδες και τους μπαμπάδες είναι να θυμούνται ότι η μόνη σταθερά στην ανατροφή των παιδιών είναι η αλλαγή.

Σε όποιο στάδιο κι αν βρίσκεστε ως γονιός αυτή τη στιγμή είναι μόνο ένα στιγμιότυπο. Εάν επρόκειτο να τραβήξετε ένα άλλο στιγμιότυπο σε ένα χρόνο, η εικόνα θα είναι εντελώς διαφορετική. Κάθε στάδιο παρουσιάζει προκλήσεις, οπότε σταματήστε να ασκείτε πίεση και ενοχές στον εαυτό σας.

Επιπλέον, σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους. Το Back-to-School Night μπορεί να είναι ένας εφιάλτης για όσους αμφισβητούν την ισορροπία εργασίας/ζωής και πώς μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Εκείνες τις νύχτες, οι γονείς κοιτάζουν γύρω τους και συχνά συγκρίνονται με τις άλλες μαμάδες (και μπαμπάδες) που έχουν καταφέρει στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία και κατά κάποιο τρόπο εμπλέκονται βαθιά στις ζωές των παιδιών τους και στο σχολικό PTA. Οι μαμάδες συχνά φεύγουν από το σχολείο νιώθοντας ότι δεν είναι αρκετά καλές. Δεν κάνουν αρκετά. Νιώθουν τρομερά μόνοι. Ωστόσο, σε όλους κάτι λείπει. Η πραγματικότητα είναι ότι κανείς από εμάς δεν μπορεί να τα έχει όλα – ταυτόχρονα. Και αυτό είναι εντάξει.

Στο νέο μου βιβλίο, ParentPreneurs, γράφω για την εμπειρία μου με τις σοβαρές ενοχές της μαμάς που ξεκίνησε μόλις επέστρεψα στη δουλειά μετά τη γέννηση του πρώτου μου παιδιού και μετά ξανά μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού μου λιγότερο από δύο χρόνια αργότερα. Εκείνη την εποχή, είχα δύο παιδιά κάτω των δύο. Έπειτα, έκανα το αδιανόητο: παράτησα τη δουλειά μου, επιδίωξα το μακροχρόνιο πάθος μου να γίνω επιχειρηματίας και ξεκίνησα τη δική μου εταιρεία – επιδεινώνοντας την ενοχή της μητέρας μου.

Παρόλο που επιδίωκα με επιτυχία το επαγγελματικό μου πάθος και εκπλήρωσα τα όνειρά μου, η εσωτερική μου μάχη για τον χρόνο που έχασα με τα παιδιά μου ήταν πραγματική, έντονη και συνεχής. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ανησυχούσα μήπως χάνω τα παιδιά μου και τον εαυτό μου βάζοντάς τα στον παιδικό σταθμό. Καθώς τα παιδιά μου και η παρέα μου μεγάλωναν, ένιωθα ένοχος γιατί έχασα τις εκδρομές και τον εθελοντισμό στην τάξη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Μια δεκαετία αργότερα, θέλω οι μαμάδες να συνειδητοποιήσουν ότι μπορείς να είσαι καλή μητέρα ΚΑΙ να διαπρέψεις στις επιχειρήσεις και την επαγγελματική σου ζωή. Αλλά είναι σημαντικό να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ να νιώθετε ένοχοι για τις επιλογές σας. Εδώ είναι μερικές από τις συμβουλές μου για να συντρίψετε τις ενοχές της μαμάς:

Αναγνώρισε την ενοχή. Μπορεί να είναι καθαρτικό.

Το πρώτο μέρος είναι να συνειδητοποιήσεις τι σε τρώει. Για τι νιώθετε τύψεις και τι πιστεύετε ότι δεν τα πάτε αρκετά καλά ή για τι σας λείπει; Ό,τι κι αν είναι, αντιμετώπισέ το. Σημειώστε το. Αναγνωρίστε πώς νιώθετε για αυτό. Και μετά να έχετε τις επιλογές σας.

Βάλτε όρια! Προστατέψτε τον χρόνο, την ενέργεια και την ειρήνη σας. Ασκηθείτε στην αυτοφροντίδα.

Ως γονείς, έχουμε περιορισμένο χρόνο. Πρέπει να πάρετε τον έλεγχο εκείνης της ώρας και να οργανωθείτε και να προγραμματίσετε τον εαυτό σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει υπόψη τον χρόνο για να φροντίσετε τον εαυτό σας. Όλοι έχουμε ορισμένες προτεραιότητες αυτοεξυπηρέτησης που μας κρατούν υγιείς. Για μένα είναι καθημερινό τρέξιμο. Ανεξάρτητα από το πώς είναι η μέρα μου, πάντα λάμβανα υπόψη αυτόν τον χρόνο για αυτό το τρέξιμο. Καθαρίζει το κεφάλι μου, αφαιρεί το άγχος μου, με βγάζει από το γραφείο και κάνει καλό στο σώμα μου. Εγκαταλείπω τον πρωινό καφέ με έναν φίλο; Ναί.

Αλλά για μένα, ξέρω ότι πρέπει να κάνω αυτό το τρέξιμο, προκειμένου να χειριστώ το υπόλοιπο φορτίο που με βάζει η ζωή μεταξύ της επιχείρησής μου και των παιδιών μου. Είναι θυσία για μένα να μην έχω ισχυρότερες κοινωνικές σχέσεις, αλλά ξέρω ότι σε λίγα χρόνια που τα παιδιά μου πάνε στο κολέγιο, θα έχω τον χρόνο να κάνω καθημερινούς καφέδες με φίλους. Όπως είπα, τα πράγματα αλλάζουν και το αύριο δεν χρειάζεται να μοιάζει με το σήμερα. και επειδή δεν έχετε χρόνο σήμερα για κάτι δεν σημαίνει ότι δεν θα έχετε σε 6 μήνες ή ένα χρόνο.

ανύπαντρη μητέρα

Σταματήστε να πιστεύετε αυτά που βλέπετε στα social media.

Αγόρι, αυτό ήταν ένα μάθημα για μένα. Μου πήρε λίγο χρόνο για να τυλίξω το κεφάλι μου γύρω από αυτό που έβλεπα στις ροές μου, αλλά έμαθα να σταματήσω να βλέπω αυτό που βλέπω στα social media ως πραγματική ζωή. Μπορείς να συνδεθείς και να νιώθεις ότι λείπεις τόσα πολλά σε τόσες πολλές πτυχές της ζωής σου και να νιώθεις ένοχος για τις επιλογές σου, αλλά ειλικρινά, πολλά από αυτά είναι μια πρόσοψη.

Είναι δύσκολο να το πω, αλλά έχω δει τόσους πολλούς γονείς με τους «καταπληκτικούς γάμους» και τους «καταπληκτικούς κολλητούς» τους που κάνουν τα πάντα μαζί που ένα χρόνο μετά έχουν χωρίσει ή δεν μιλούν πια. Έχω δει αυτές τις μαμάδες που δείχνουν όλα αυτά τα καταπληκτικά πράγματα που κάνουν με τα παιδιά τους στην πραγματική ζωή να κάθονται σε ένα παγκάκι και να κυνηγούν το τηλέφωνό τους και να αγνοούν τα παιδιά τους. Μου πήρε χρόνια να δω τόσα πολλά από αυτά να συμβαίνουν για να μάθω επιτέλους να παίρνω τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με λίγο αλάτι και να σταματήσω να τα αφήνω να με κάνουν να νιώθω ένοχος ή χάλια! Συχνά, αυτοί που δημοσιεύουν είναι δυστυχισμένοι και προσπαθούν να κάνουν τον εαυτό τους να νιώσει καλύτερα. Μην το αφήσεις να σε ρουφήξει.

Συνειδητοποιήστε ότι δεν υπάρχει τέλειος γονιός

Ακριβώς επειδή ανατράφηκατε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, δεν σημαίνει ότι ήταν ο «σωστός» ή ο «μόνος» τρόπος.

Όταν έκανα τα παιδιά μου πριν από 15 χρόνια, είχα μια εικόνα στο μυαλό μου για το τι κάνει τον καλύτερο γονιό και πώς αυτός ο γονέας θα είχε τότε τέλεια παιδιά. Μάλλον σκεφτόμουν τους δικούς μου γονείς. Με μεγάλωσε ένας μπαμπάς που επέστρεφε από τη δουλειά μέχρι τις 16:00 κάθε μέρα για να με πάει στην προπόνηση ποδοσφαίρου και σε όλες τις δραστηριότητές μου. Και μια μαμά που ήξερε όλους τους δασκάλους μου ονομαστικά και συμμετείχε πολύ στη ζωή μου.

Ένιωθα ένοχος για τόσο καιρό που δεν έδινα στα παιδιά μου το ίδιο περιβάλλον από το οποίο προερχόμουν και ανησυχούσα ότι τα λιγόστευα. Καθώς έχω περάσει από αυτό το ταξίδι, έμαθα ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτα όπως τέλειος γονέας ή «σωστός τρόπος». Μην αφήσεις κανέναν να προσπαθήσει να σου πει διαφορετικά. Όλοι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα ​​μέσα στη μέρα. Απλώς κάντε το καλύτερο δυνατό με όποιες περιστάσεις κι αν έχετε και δώστε στα παιδιά σας όλη την αγάπη και τη φροντίδα που μπορείτε.

Μιλήστε στα παιδιά σας για τη δουλειά σας.

Αυτό μπορεί να ωφελήσει μόνο τη δική τους ανάπτυξη και ανάπτυξη. Μην κρύβετε το γεγονός ότι εργάζεστε – αγκαλιάστε το. Θέλω τα παιδιά μου να γνωρίζουν τι δουλεύω και πού ξοδεύω τον χρόνο μου. Όσο περισσότερο καταλαβαίνουν, τόσο περισσότερο εκτιμούν τι και γιατί κάνω αυτό που κάνω σε αντίθεση με το να εστιάζω μοναδικά σε αυτούς. Είτε θα το έβλεπαν έτσι είτε όχι αυτή τη στιγμή, πιστεύω ότι τα παιδιά μου έχουν ωφεληθεί πάρα πολύ από όλες τις γνώσεις που τους έδωσα όλα αυτά τα χρόνια, την έκθεση που είχαν σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της επιχείρησής μου και το πώς βλέπουν Διαχειρίζομαι συγκρούσεις και ζητήματα.

Τελικά, αυτό που έχει σημασία δεν είναι αν δουλεύεις ή όχι. Αυτό που έχει σημασία είναι να είσαι μια ευτυχισμένη μαμά. Επειδή μια χαρούμενη, ικανοποιημένη μαμά πιθανότατα θα δημιουργήσει ένα χαρούμενο, ικανοποιημένο παιδί.

Θυμηθείτε, όταν πρόκειται για ενοχές, ΑΣ ΤΗΝ ΠΑΕΙ. . . τουλάχιστον για σήμερα!

Αυτή η δημοσίευση επισκέπτη συντάχθηκε από τον Jamie Ratner

Τζέιμι Ράτνερ είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του CertifiKID, ενός αναγνωρισμένου ιστότοπου με τις καλύτερες προσφορές για γονείς. Την τελευταία δεκαετία και με την πρόσφατη εξαγορά της CertifiKID Μακαρόνια ΠΑΙΔΙο Jamie μετέτρεψε το CertifiKID από έναν ιστότοπο περιφερειακών συμφωνιών σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ψηφιακών μέσων και διαφημιστικών εταιρειών της χώρας με εστίαση στη μητρική εταιρεία. Προσεγγίζει εκατομμύρια οικογένειες σε εθνικό επίπεδο και υποστηρίζεται από μια επένδυση από τον Kevin O’Leary του Shark Tank. Η Τζέιμι ανακηρύχθηκε μία από τις κορυφαίες γυναίκες ηγέτες των επιχειρήσεων της Μεγάλης Ουάσιγκτον από την Ουάσιγκτον SmartCEO. Μια μαμά ποδοσφαίρου και επιχειρηματίας (γνωστή και ως „ParentPreneur“), είναι κορυφαία εμπειρογνώμονας στον καθημερινό χώρο, των γονέων και των ψηφιακών μέσων. ParentPreneurs είναι το πρώτο της βιβλίο, το οποίο συνέγραψε ο σύζυγός της, Μπράιαν Ράτνερ.

******

Κα Καριέρα προσπαθεί να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Για να δείτε περισσότερα από τους αρθρογράφους και τους προσκεκλημένους συγγραφείς μας, ελέγξτε αυτά τα out! Ή εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο email μας με τα πιο πρόσφατα άρθρα μας. Είμαστε επίσης παρόντες Μεσαίο!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar