Πώς να Γίνετε Προπονητής Ζωής

1
Πώς να Γίνετε Προπονητής Ζωής

Σκέφτομαι να γίνω α Life Coach? Είστε σε μεγάλη παρέα! Η βιομηχανία του προπονητή έχει εκραγεί την τελευταία δεκαετία περίπου, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να επιλέγουν να μετατρέψουν το πάθος τους για να βοηθήσουν άλλους σε ένα επάγγελμα με ανταμοιβή και προσοδοφόρα.

Σήμερα, Life Coaching αναδεικνύεται σε ένα σεβαστό και αναπτυσσόμενο πεδίο που προσφέρει απαράμιλλη ελευθερία και ευελιξία. Σαν Life Coachμπορείτε να κάνετε βαθιά ουσιαστική δουλειά εξυπηρετώντας τους άλλους, ενώ χτίζετε μια επιχείρηση που ταιριάζει σε εσάς και τον τρόπο ζωής σας.

Στην πραγματικότητα, πολλοί Life Coaches επιλέγουν να εργαστούν εικονικά – δίνοντάς τους την ευκαιρία να εργαστούν από οπουδήποτε στον κόσμο, με όποιον επιθυμούν!

Να γίνεις Life Coach

Αν αναρωτιέστε τι ακριβώς χρειάζεται για να γίνετε α Life Coach και ξεκινήστε μια νέα καριέρα, η ομάδα του Health Coach Institute έχει συγκεντρώσει μερικές χρήσιμες συμβουλές για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τη διαδικασία να γίνετε Life Coach.

Βήμα 1: Εκπαιδευτείτε με ένα αξιόπιστο πρόγραμμα καθοδήγησης

Πρώτα και κύρια, συνιστούμε να επενδύσετε σε μια εκπαίδευση που θα σας διδάξει την τέχνη, την επιστήμη και τις επιχειρήσεις Life Coaching. Αν και ο κλάδος της προπονητικής δεν είναι επί του παρόντος αδειοδοτημένος ή ρυθμιζόμενος (που σημαίνει ότι βασικά οποιοσδήποτε μπορεί να δηλώσει ότι Life Coach), σας συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα να εκπαιδευτείτε μέσω ενός διαπιστευμένου προγράμματος καθοδήγησης για τρεις βασικούς λόγους.

3 Λόγοι για την απόκτηση Πιστοποίησης Coaching

 • Οι προπονητές που επιλέγουν να πιστοποιηθούν έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες βοηθώντας τους πελάτες να έχουν πραγματικά, διαρκή αποτελέσματα.
 • Είναι γενικά καλύτερα εξοπλισμένοι για επιτυχία σταδιοδρομίας από τους μη πιστοποιημένους ομολόγους τους.
 • Οι πιθανοί πελάτες και οι εργοδότες είναι πιθανό να θέλουν να δουν απόδειξη της πείρας σας πριν στρατολογήσετε τις υπηρεσίες σας!

Επιλέξτε την κατάλληλη Πιστοποίηση Coaching για εσάς

Υπάρχουν πολλά προγράμματα κατάρτισης εκεί έξω, οπότε φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο στην ενδελεχή έρευνα και σύγκριση τους. Αξιολογήστε κάθε σχολείο, αξιολογήστε κάθε αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών και ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι το σχολείο είναι διαπιστευμένο. (Ο Διεθνής Ομοσπονδία Προπονητών θεωρείται το χρυσό πρότυπο όταν πρόκειται για τη διαπίστευση προπονητή, οπότε ελέγξτε τον ιστότοπό τους για επιβεβαίωση).

Μερικά άλλα πλαίσια που θα θέλετε να ελέγξετε κατά την επιλογή του προπονητικού σας προγράμματος περιλαμβάνουν επανεξέταση μαρτυριών μαθητών και η διασφάλιση της εκπαίδευσης που επιλέγετε περιλαμβάνει την ευκαιρία να εργαστείτε με πρακτικούς πελάτες.

Μην αφήσετε αυτό το δεύτερο σημείο να σας τρομάξει! Η συνεργασία με πελάτες ενώ εκπαιδεύεστε θα σας προσφέρει κρίσιμη εμπειρία για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας ως α Life Coach και θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε την αυτοπεποίθησή σας. Επιπλέον, ορισμένα σχολεία (όπως Health Coach Institute!) σας επιτρέπει να αρχίσετε να βλέπετε πελάτες που πληρώνουν ενώ είστε στο σχολείο… έτσι μπορείτε να αρχίσετε να κερδίζετε πίσω τα δίδακτρα σας πριν καν αποφοιτήσετε!

Βήμα 2: Βρείτε το Coaching Niche σας

Στη συνέχεια, θα θελήσετε να προσδιορίσετε τη „θέση“ σας—δηλαδή σε ποιο είδος καθοδήγησης θα θέλατε να ειδικευτείτε. Ο κλάδος του Coaching γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικός, γι‘ αυτό είναι σημαντικό να ξεχωρίζετε από το πλήθος.

Αναρωτηθείτε λοιπόν: με τι πραγματικά σας παθιάζει; Θέλετε να βοηθήσετε στελέχη να διευθύνουν τις επιχειρήσεις τους; Συνδέστε τους άλλους με τη βαθιά δύναμή τους μέσα; Καθοδηγήστε επαγγελματίες που εργάζονται για να βρουν περισσότερη επαγγελματική ολοκλήρωση; Βοηθήστε τους ανθρώπους να απολαμβάνουν πιο υγιείς σχέσεις;

Ποιοι είναι οι τύποι προπονητών ζωής;

Υπάρχουν πολλές επιλογές όσον αφορά την επιλογή της θέσης σας, αλλά εδώ είναι μόνο μερικές από τις κοινές Life Coach θέσεις στις οποίες μπορείτε να επιλέξετε να ειδικευτείτε:

 • Executive Coaching
 • Career Coaching
 • Relationship Coaching
 • Πνευματικός Life Coaching
 • Coaching για τη διαχείριση του άγχους
 • Προπόνηση Υγείας & Ευεξίας
 • Business Coaching
 • Corporate Coaching
 • Coaching οικογένειας/γονέων
 • Creative Coaching
 • Coaching επικοινωνίας
 • Προπονητική συνταξιοδότησης
 • Καθοδήγηση ηγεσίας
 • Grief Coaching
 • Confidence Coaching
 • Προπόνηση διαχείρισης χρόνου

Γίνετε όσο πιο συγκεκριμένοι θέλετε για τη θέση σας. Θέλετε να βοηθήσετε τους «mompreneurs» να βρουν μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής; Εξαιρετική!

Θέλετε να βοηθήσετε τους millennials να βρουν μεγαλύτερη γαλήνη και ευτυχία μέσω του διαλογισμού; Φοβερός!

Θέλετε να βοηθήσετε τους ανθρώπους στη μέση μιας αλλαγής σταδιοδρομίας στη μέση ηλικία; Φανταστικός!

Καθορίζοντας τη θέση σας, θα διασφαλίσετε ότι κάνετε τη δουλειά που θεωρείτε πιο ικανοποιητική, θα περιορίσετε τον ανταγωνισμό σας στον τομέα σας και θα μπορείτε επίσης να προσφέρετε στους πελάτες σας μεγαλύτερη αξία επειδή οι υπηρεσίες σας επικεντρώνονται σε πολύ συγκεκριμένη τεχνογνωσία.

Βήμα 3: Ξεκινήστε και προωθήστε την επιχείρησή σας στο Coaching

Ολοκληρώσατε την εκπαίδευσή σας και έχετε καθορίσει τη θέση σας. Τώρα ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη δουλειά—να ξεκινήσετε και να προωθήσετε την επιχείρησή σας, δηλαδή!

Ακολουθεί μια βασική λίστα ελέγχου στοιχείων ενεργειών για να θέσετε σε λειτουργία την επιχείρησή σας καθοδήγησης και να προετοιμάσετε την επιτυχία:

 • Επιλέξτε το όνομα της επιχείρησής σας.
 • Προσδιορίστε τις αμοιβές, τις ώρες και οποιεσδήποτε άλλες σχετικές πληροφορίες που θα χρειαστούν οι μελλοντικοί πελάτες για να αποφασίσουν εάν οι υπηρεσίες σας είναι κατάλληλες για αυτούς και συντάξτε τη συμφωνία καθοδήγησης σας.
 • Αγοράστε έναν τομέα ιστότοπου και δημιουργήστε έναν ιστότοπο που περιγράφει λεπτομερώς τις υπηρεσίες σας και τι κάνει ΕΣΕΝΑ και το στυλ καθοδήγησης ΣΑΣ την καλύτερη επιλογή για τους υποψήφιους πελάτες σας. Να είστε προσωπικοί, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να καταλάβουν ποιοι είστε, να προσθέσουν εικόνες και βίντεο (είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε!), να χαρίσετε δωρεάν περιεχόμενο για να δείξετε στους πιθανούς πελάτες τι γνωρίζετε και πώς μπορείτε να τους βοηθήσετε και φροντίστε να συμπεριλάβετε μια φόρμα εγγραφής στον ιστότοπό σας, ώστε να μπορείτε να συλλέγετε στοιχεία επικοινωνίας από τους υποψήφιους πελάτες σας και να διατηρείτε επαφή.
  Παραγγείλετε επαγγελματικές κάρτες.
 • Σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα ιστολόγιο και να το ενημερώνετε τακτικά με περιεχόμενο που είναι σχετικό με τη θέση σας. Συνιστούμε επίσης να απευθυνθείτε σε άλλους παράγοντες επιρροής ιστολογίου για να προβάλουν τα άρθρα σας στον ιστότοπό τους και να οδηγήσουν την επισκεψιμότητα πίσω στον δικό σας.
 • Γίνετε κοινωνικοί! Ξεκινήστε μια σελίδα στο Facebook, εγγραφείτε στο Instagram, κάντε tweet, δημιουργήστε πίνακες Pinterest που μιλούν για τη θέση σας, κ.λπ. Δεν χρειάζεται να έχετε παρουσία σε κάθε κανάλι κοινωνικής δικτύωσης, απλώς ξεκινήστε με αυτό που νιώθετε άνετα…αλλά να ξέρετε ότι όσο περισσότερη παρουσία έχετε, τόσο περισσότεροι άνθρωποι είναι πιθανό να σας βρουν!
 • Πείτε στους φίλους σας…και την οικογένειά σας…και τους συναδέλφους…και τους γείτονες…και οποιονδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε! Το από στόμα σε στόμα είναι ένα ισχυρό πράγμα. Συνεχίστε λοιπόν και μοιραστείτε τη νέα σας συναυλία με όλους όσους γνωρίζετε. Δεν εννοούμε να πουλήσετε σε όλους όσους γνωρίζετε, εννοούμε απλώς ότι θα πρέπει να αναφέρετε επιπόλαια τη νέα σας γραμμή εργασίας. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να αναζητά αυτό ακριβώς που έχεις να προσφέρεις!
  Δημοσιεύστε τις πληροφορίες της επιχείρησής σας σε σχετικούς καταλόγους.
 • Δίκτυο, δίκτυο, δίκτυο… παρακολουθήστε τις εκδηλώσεις και τα σεμινάρια του κλάδου, γίνετε μέλος σχετικών ομάδων και συναντήστε όσα περισσότερα άτομα στη γραμμή εργασίας σας μπορείτε. Ρωτήστε τους επιτυχημένους προπονητές τι έχουν κάνει για να χτίσουν την επιχείρησή τους και ποιες συμβουλές μπορούν να μοιραστούν.
 • Εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε διαφημίσεις στο διαδίκτυο για να ενισχύσετε την προβολή σας και να βρεθείτε μπροστά σε περισσότερους πιθανούς πελάτες.
 • Προσφέρετε στους υποψήφιους πελάτες μια δωρεάν διαβούλευση, ώστε να μπορούν να πάρουν μια γεύση από αυτά που προσφέρετε και να προσδιορίσουν εάν είστε κατάλληλοι για τις ανάγκες τους.
 • Αυτά είναι μόνο μερικά από τα βασικά για να ξεκινήσετε την πορεία προς την επαγγελματική επιτυχία, αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι δημιουργικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δείξετε το όνομά σας μπροστά στα άτομα που χρειάζονται τις υπηρεσίες σας.
 • Τέλος, έχετε υπομονή καθώς αρχίζετε να αναπτύσσετε την επιχείρησή σας. Η άμεση επιτυχία σπάνια συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη, και παρόλο που μπορεί να ονειρεύεστε να μετατρέψετε την επιχείρησή σας στο Life Coaching σε συναυλία πλήρους απασχόλησης κάποια μέρα, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να πραγματοποιηθεί αυτό το όνειρο. Πολλοί προπονητές που μόλις ξεκινούν επιλέγουν να εργαστούν με πελάτες εκτός της κανονικής τους δουλειάς στην αρχή και στη συνέχεια μεταβαίνουν σε εργασία πλήρους απασχόλησης μόλις δημιουργήσουν μια σταθερή πελατεία και επιχειρηματικά θεμέλια.

Βήμα 4: Συνεχίστε την εκπαίδευσή σας

Οι πιο επιτυχημένοι προπονητές δεν σταματούν ποτέ να μαθαίνουν! Γι‘ αυτό, κάντε το να επενδύσετε στη συνεχή εκπαίδευση καθώς προχωράτε στην καριέρα σας. Είτε παρακολουθείτε προχωρημένες εκπαιδεύσεις είτε παρακολουθείτε σεμινάρια, η αξιοποίηση των δεξιοτήτων σας και η προσθήκη στην «εργαλειοθήκη» της προπόνησής σας θα σας βοηθήσει να παραμείνετε σχετικοί στον τομέα σας και να επεκτείνετε την προσφορά των πελατών σας. Επιπλέον, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για δικτύωση όπως ήδη αναφέραμε.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνετε Life Coach;

Ορισμένα προγράμματα κατάρτισης μπορούν να ολοκληρωθούν σε λίγες ώρες, ενώ άλλα μπορεί να χρειαστούν από 6 μήνες έως ένα χρόνο για να ολοκληρωθούν.

Αν και δεν υπάρχει κανένας αυστηρός κανόνας σχετικά με τον χρόνο που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η πιστοποίηση Life Coach, θέλουμε να σας προειδοποιήσουμε σθεναρά για οποιαδήποτε εκπαίδευση που υπόσχεται να σας διδάξει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε σε λίγες μόνο ημέρες. Να γίνεις αριστοτέχνης Life Coach απαιτεί ένα επίπεδο πρακτικής, πρακτικής εφαρμογής που πρέπει να τελειοποιηθεί και να τελειοποιηθεί με την πάροδο του χρόνου. Δεν μαθαίνετε τις αποχρώσεις της διευκόλυνσης του μετασχηματισμού του πελάτη εν ριπή οφθαλμού.

Πρέπει να Γίνετε Προπονητής Ζωής;

Ακολουθούν 5 απλές ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε αν Life Coaching είναι ο σωστός δρόμος για εσάς:

 1. Έχετε έντονη επιθυμία να βοηθήσετε τους άλλους;
 2. Σας αρέσει να μαθαίνετε, να μεγαλώνετε και να είστε διαρκώς τεντωμένοι για να είστε ο καλύτερος εαυτός σας;
 3. Είστε ενεργός και με ενσυναίσθηση ακροατής;
 4. Θα νιώθατε άνετα να μην μοιράζεστε τις γνώσεις σας ή να δίνετε συμβουλές, ακόμα κι όταν είστε σίγουροι ότι έχετε τη «σωστή» απάντηση; (Οι Life Coaches δεν προσφέρουν απαντήσεις, πιστεύουν ότι οι πελάτες κρατούν τις απαντήσεις μέσα τους και τους βοηθούν να φέρουν αυτές τις απαντήσεις στο φως.)
 5. Σας ενδιαφέρει μια επαγγελματική πορεία που προσφέρει περισσότερη ελευθερία και ευελιξία, όπως η ικανότητα να ορίζετε τις δικές σας ώρες, να εργάζεστε από οπουδήποτε και να είστε το αφεντικό του εαυτού σας;

Εάν απαντήσατε ναι σε όλα τα παραπάνω, Life Coaching θα μπορούσε να είναι για σένα! Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι κάνουν οι Life Coaches και πώς συνεργάζονται με τους πελάτες.

Απαιτήσεις για να γίνεις προπονητής ζωής

Όπως αναφέραμε, δεν υπάρχουν «απαιτήσεις» για να γίνεις α Life Coach όσον αφορά την εκπαίδευση, αλλά συνιστούμε ανεπιφύλακτα να συνεχίσετε την πιστοποίησή σας για όλους τους λόγους που θίξαμε νωρίτερα. Ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν οι καλύτεροι προπονητές ζωής.

15 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι μελλοντικοί προπονητές ζωής

  1. Μια βαθιά αίσθηση ενσυναίσθησης και συμπόνιας
  2. Αγάπη να βοηθάς τους άλλους
  3. Ενδιαφέρον για προσωπική ανάπτυξη
  4. Άριστες διαπροσωπικές δεξιότητες
  5. Ταλέντο στο χτίσιμο σχέσεων
  6. Πάθος για μάθηση
  7. Υπομονή
  8. Ισχυρές δεξιότητες ακρόασης
  9. Αξιοπιστία
  10. Ακεραιότητα
  11. Επαγγελματικότητα
  12. Μια ερωτηματική φύση
  13. Μια επιθυμία για αλήθεια
  14. Λεπτομερείς δεξιότητες παρατήρησης
  15. Μια εργασιακή ηθική με επίκεντρο την καρδιά

Εάν αυτά τα 15 χαρακτηριστικά σας περιγράφουν σε ένα Τ, συγχαρητήρια—έχετε ήδη τη διαισθητική βάση για να γίνετε Life Coach! Τώρα το μόνο που χρειάζεστε είναι η εκπαίδευση!

Γίνετε Life Coach με Πιστοποίηση Health Coach Institute

Κάντε το επόμενο βήμα και ξεκινήστε την εκπαίδευση για μια συναρπαστική και βαθιά ανταποδοτική καριέρα ως α Life Coach και Health Coachμε Health Coach Institute!

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε απευθείας με έναν από τους προπονητές διαύγειας, τηλεφωνώντας 1-800-303-2399. Εάν είστε ήδη προπονητής και θέλετε να προωθήσετε τις δεξιότητές σας, ρίξτε μια ματιά Πρόγραμμα Coach Mastery του HCI.

Το Health Coach Institute παρέχει στους επίδοξους Προπονητές Υγείας και Ζωής τα εργαλεία, την εκπαίδευση και την υποστήριξη για να κάνουν μια υπέροχη ζωή που μεταμορφώνει τη ζωή.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar