Προσευχή στη ΜΕΘ: Μια αληθινή ιστορία φόβου, πίστης και παραμονής «γελοία ελπίδα»

0
Προσευχή στη ΜΕΘ: Μια αληθινή ιστορία φόβου, πίστης και παραμονής «γελοία ελπίδα»

Γελοία ελπιδοφόρα: Μια ιστορία τολμηρής πίστης και ελπίδας κατά τη διάρκεια μιας κρίσης από την Maleah Stephens

Οι κριτές βιβλίων είναι επίσης αληθινοί άνθρωποι. ΑΣΕ με να εξηγήσω.

Ήμουν στη μέση μιας προσωπικής κρίσης. Εδώ στο BookTrib, έχουμε την πολυτέλεια της πρόσβασης σε τόσα πολλά βιβλία, τόσες πολλές διαφορετικές φωνές που μπορεί να έχουν απήχηση στους αναγνώστες που αναζητούν κάτι για να αρπάξουν και να συνδεθούν σε περιόδους διαμάχης. Διαφορετικές εμπειρίες. Διαφορετικές προοπτικές. Διαφορετικές ιδέες. Διαφορετικά μηνύματα.

Χρειαζόμουν μια τέτοια φωνή και σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να κάνω πολύ χειρότερα από το να πάρω ένα βιβλίο με τον πιο αισιόδοξο τίτλο που θα βρεις ποτέ — Απίστευτα ελπιδοφόρο (Westbow Press). Αυτό ακριβώς χρειαζόμουν και ήθελα να νιώσω.

Είναι μια συναισθηματική ιστορία του τι συνέβη στον συγγραφέα Μαλέα Στέφενς γύρω από τη γέννηση και τη ζωή του μικρού παιδιού της, Τάουνς. Υπήρχε πολύς πόνος, άγχος και αβεβαιότητα, αλλά με το θάρρος και την πίστη της μπόρεσε να ξεπεράσει το χάος και να μας δώσει αυτό το μήνυμα τύπου «επιστολών αγάπης».

Ενώ το βιβλίο είναι γεμάτο μαθήματα για ανθρώπους που βρίσκονται σε άγχος και αγωνία, είναι επίσης μια καθηλωτική ιστορία.

Η Μαλέα μπορούσε να καταλάβει από τη γλώσσα του σώματος του γιατρού της ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. «Κάποιες στιγμές στη ζωή μας στέκονται ακίνητες σαν μοναχικές στιγμές, όπως το ρολόι του παππού που χτυπά μεσημέρι. δεν μπορείς να ακούσεις τον θόρυβο από το εκκρεμές που ταλαντεύεται».

Αυτό που άκουσε ήταν ότι το μωρό της που δεν είχε γεννηθεί είχε συγγενές καρδιακό ελάττωμα και θα χρειαζόταν μεταμόσχευση καρδιάς αμέσως μετά τη γέννησή του. «Θα μάθουμε τώρα να κρατάμε την ησυχία μας σε ένα αβέβαιο μέλλον», είπε ο σύζυγός της Σκοτ. Η προσευχή άρχισε να διαμορφώνει το μονοπάτι τους και ένιωσαν την αγάπη από τον Κύριο — και ενθαρρύνουν τους αναγνώστες να δουν τις δικές τους ιστορίες με το ίδιο φως.

Το μωρό γεννιέται αλλά δεν μπορεί να πάει σπίτι για αρκετή ώρα. Συνδέεται με περίπλοκο ιατρικό εξοπλισμό, ενώ οι γονείς περιμένουν έναν δότη οργάνων για μια νέα καρδιά. Η συγγραφέας, μια μαραθωνοδρόμος από μόνη της, καταλαβαίνει ότι βρίσκεται σε ένα μακρύ ταξίδι που θα δοκιμάσει την ψυχική και σωματική της αντοχή.

Είναι απαραίτητο το βιβλίο να περιγράφει την ιατρική τεχνολογία που απαιτείται για να κρατηθεί στη ζωή ο μικρός Τάουνς. Αλλά αυτό είναι ένα έργο βασισμένο στην πίστη. Μάλιστα, το πρώτο πράγμα που αναφέρεται για τη συγγραφέα στο βιογραφικό της είναι ότι είναι οπαδός του Ιησού. Αποσπάσματα και ανέκδοτα από τις Γραφές χρωματίζουν αυτήν την ιστορία, αποδεικνύοντας ότι η συγγραφέας ένιωθε ότι αυτή και η οικογένειά της δεν ήταν μόνοι στις περιστάσεις τους. «Χρησιμοποιούμε την προσευχή ως καθημερινό μας όπλο».

«Σε αβέβαιους καιρούς», γράφει ο Στίβενς, «όταν ο κόσμος φαίνεται σκοτεινός και σκοτεινός, είμαστε σίγουροι ότι το φως είναι πιο φωτεινό και περιμένουμε με πλήρη προσδοκία να μάρτυρα τι ξεκίνησε ο Κύριος για λογαριασμό μας».

Στην περίπτωση του αγοριού της Τάουνς, η συγγραφέας σημειώνει ότι η ανθρώπινη φύση τείνει να κλίνει προς το απτό, τα πράγματα που μπορούμε να αρπάξουμε, «και να δούμε τις δικές μας αισθήσεις να ενεργοποιούνται και να νιώθουμε ζωντανοί». Αυτά φαίνονται πιο εύκολα κατανοητά. Αλλά η πίστη, λέει, «απαιτεί να λειτουργούμε στο αόρατο. Η πίστη μας σπρώχνει. Μας προκαλεί να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε πράγματα που ελπίζουμε, ένα αποτέλεσμα που δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί».

Τόσο μεγάλο μέρος του ταξιδιού της οικογένειας Stephens ήταν γεμάτο με αβεβαιότητα και έπρεπε να βασιστούν στις επαγγελματικές ομάδες που υπήρχαν και, φυσικά, στην πίστη τους. Υπήρχαν πολλά χτυπήματα και δύσκολες αποφάσεις για πλοήγηση και ιατρικές διαδικασίες που έπρεπε να μελετηθούν.

Απίστευτα ελπιδοφόρο, λέει ο Stephens, αμφισβητεί τον τρόπο του κόσμου, ο οποίος συχνά γεννά φόβο και άγχος. Προτείνει μια καλύτερη προσέγγιση: να κρατάμε σταθερά την ελπίδα και μια σίγουρη προσδοκία για το καλό που βρίσκεται στον Ιησού Χριστό κατά τη διάρκεια μιας περιόδου αβεβαιότητας. Το βιβλίο παρέχει πρακτικές εφαρμογές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να μεταμορφώσετε την προοπτική σας και να ενισχύσετε τη σχέση σας με τον Ιησού εν μέσω οποιασδήποτε δύσκολης κατάστασης στη ζωή σας.

«Αν και οι ιστορίες μας διαφέρουν, η προσευχή μου είναι να φύγετε από την εποχή μας μαζί με μια ανανεωμένη αίσθηση ελπίδας και σίγουρη προσδοκία για καλό στο μέλλον σας».

Το έκανα, όντως.


Μαλέα Στέφενς είναι οπαδός του Ιησού, σύζυγος, μητέρα, σκύλος μαμά, κόρη, αδερφή, θεία και φίλη. Σπουδαστής αριθμών και οικονομικών, είναι οικονομική σύμβουλος στο επάγγελμα. Είναι λάτρης του βιβλίου, αναγνώστρια όλων των ειδών και συγγραφέας κατά τύχη. Η Maleah αυτή τη στιγμή κατοικεί στο Nashville, Tennessee, με τον σύζυγό της, Scott. ο γιος τους, Townes? και τα σκυλιά τους, τη Λούνα και τον Λέο. Επισκεφτείτε την online στο www.RidiculouslyHopeful.com.
Γελοία ελπιδοφόρα: Μια ιστορία τολμηρής πίστης και ελπίδας κατά τη διάρκεια μιας κρίσης από την Maleah Stephens

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Δεκεμβρίου 2022

Είδος: Απομνημονεύματα, Μη λογοτεχνικά

Συγγραφέας: Maleah Stephens

Σελίδες: 232 σελίδες

Εκδότης: Westbow Press

ISBN: 9781664272361

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar