Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της εργασίας στην πόλη μετά το πανεπιστήμιο –

0
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της εργασίας στην πόλη μετά το πανεπιστήμιο –

Τώρα οι σπουδές σας έχουν τελειώσει, ίσως αναρωτιέστε – τι είναι επόμενο για μένα; Είναι φυσικό να νιώθετε συγκλονισμένοι με τις διαφορετικές επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας, αλλά τελικά, πρόκειται για τον προβληματισμό σχετικά με το τι θα θέλατε να επιτύχετε τα επόμενα χρόνια.

Εάν ζείτε σε μια απομακρυσμένη πόλη ή χωριό, μπορεί να έχετε ανακαλύψει ότι υπάρχουν περιορισμένες θέσεις εργασίας στη διάθεσή σας – ειδικά στον συγκεκριμένο τομέα σας, κάτι που μπορεί να κάνει το κυνήγι εργασίας πολύ πιο δύσκολο και αγχωτικό. Ως αποτέλεσμα, η έλλειψη ευκαιριών μπορεί να σας παρακινήσει να σκεφτείτε να μετακομίσετε στην πόλη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το να κάνεις ένα τόσο τεράστιο βήμα μπορεί να είναι μια τρομακτική ιδέα, αλλά η ζωή στην πόλη είναι πιθανό να σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες ως νέος απόφοιτος.

Ακολουθούν μερικά από τα Πλεονεκτήματα της εργασίας στην πόλη μετά το πανεπιστήμιο:

Δεν θα βαρεθείτε ποτέ

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της ζωής στην πόλη για τους νέους πτυχιούχους είναι ότι υπάρχουν πάντα πολλά να κάνουμε – όλη μέρα, κάθε μέρα. Οι πόλεις συχνά ξεχειλίζουν από όλα τα είδη δραστηριοτήτων και ψυχαγωγίας – όπως θέατρα, μουσεία, φεστιβάλ και δρόμοι γεμάτοι με ζωντανά μπαρ και καφέ.

Θυμηθείτε, ότι η εργασία στην πόλη μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να μετακομίσετε και στο σπίτι. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι δεν θα βαρεθείτε ποτέ με όλα αυτά που περιμένουν να εξερευνηθούν.

Τεράστιες δυνατότητες εξέλιξης σταδιοδρομίας

Σε αντίθεση με τις μικρές πόλεις και τις τοποθεσίες στην ύπαιθρο, οι πόλεις μπορούν να προσφέρουν μεγαλύτερο περιθώριο ανάπτυξης σταδιοδρομίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένες πόλεις τόρνων φιλοξενούν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο – και τα κεντρικά γραφεία τους. Οι πόλεις προσελκύουν ταλέντα από όλο τον κόσμο, έτσι θα βρεθείτε αντιμέτωποι με υγιή ανταγωνισμό και την ευκαιρία να εξασφαλίσετε θέσεις εργασίας υψηλού προφίλ μέσα σε λίγα μόνο χρόνια. Χάρη στο γεγονός ότι οι πόλεις είναι γόνιμοι επιχειρηματικοί κόμβοι, είναι πολύ πιο εύκολο να ανεβάσετε τα σκαλοπάτια της καριέρας σας.

Οι μισθοί είναι μεγάλοι

Στις περισσότερες πόλεις, οι μισθοί είναι συνήθως ανταγωνιστικοί, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσατε να κερδίσετε πολύ περισσότερα από ό,τι αν εργαζόσασταν σε μια μικρή πόλη. Ο λόγος για αυτό είναι ότι οι εργαζόμενοι υψηλής ειδίκευσης τείνουν να τολμούν στις πόλεις για να βρουν δουλειά, επομένως, οι επιχειρήσεις στοχεύουν να εξασφαλίσουν τα καλύτερα ταλέντα για τις εταιρείες τους και είναι πρόθυμες να πληρώσουν υψηλούς μισθούς.

Ωστόσο, από την άλλη πλευρά των ελκυστικών μισθών έρχεται το υψηλό κόστος ζωής στις πόλεις, το οποίο είναι μια πτυχή που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη για οικονομικούς λόγους.

Πολυπολιτισμική

Πόλεις όπως το Λονδίνο, για παράδειγμα, είναι εξαιρετικά πολυπολιτισμικές με πληθυσμό άνω των 9 εκατομμυρίων. Έχει μια πολύχρωμη πολιτιστική ποικιλομορφία, με άτομα και οικογένειες που ζουν και εργάζονται εδώ από όλο τον κόσμο. Προβλέπεται ότι στο Λονδίνο ομιλούνται περισσότερες από 300 γλώσσες. Η ποικιλομορφία στις πόλεις την κάνει ένα συναρπαστικό και ενδιαφέρον μέρος για να ζεις και να εργάζεσαι, με την ευκαιρία να γνωρίσεις ανθρώπους με τους οποίους μπορεί να μην έχεις διασταυρωθεί ποτέ.

Εδώ είναι μερικά από τα μειονεκτήματα της εργασίας στην πόλη μετά το πανεπιστήμιο:

Υψηλό κόστος ζωής

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι μένουν αποθαρρυμένοι λόγω της εργασίας στην πόλη οφείλεται στο υψηλό κόστος ζωής. Μεγάλες πόλεις όπως το Λονδίνο, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι συχνά πολύ πιο ακριβές για τη ζωή σε σύγκριση με τις γύρω περιοχές, κάτι που είναι συχνά ο λόγος για τον οποίο οι εργοδότες προσφέρουν υψηλότερους μισθούς.

Μετακίνηση

Η μετακίνηση μέσα και γύρω από την πόλη μπορεί να είναι ένας εφιάλτης, οπότε αν είστε κάποιος που προτιμά να μείνει μακριά από τη φασαρία, μπορεί να σας ταιριάζει περισσότερο απομακρυσμένες εργασίες. Όχι μόνο αυτό, αλλά δουλεύοντας από το σπίτι, θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα από και προς τη δουλειά καθημερινά, κάτι που είναι πάντα ένα μπόνους.
Αν ψάχνετε για ένα νέο μεταπτυχιακή εργασία ή πρακτική Σε μια μεγάλη πόλη όπως το Λονδίνο, φροντίστε να επισκεφτείτε τους Inspiring Interns για να ξεκινήσετε την καριέρα σας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar