Ο Χάρλαν Κόμπεν μιλάει για την απώλεια, τη λύτρωση και τη δύναμη μιας καλής ανατροπής

0
Ο Χάρλαν Κόμπεν μιλάει για την απώλεια, τη λύτρωση και τη δύναμη μιας καλής ανατροπής

Θα σε βρω του Χάρλαν Κόμπεν

Ο Ντέιβιντ Μπάροουζ τα έχει όλα – μια στοργική σύζυγο, έναν λατρεμένο γιο – μέχρι που ανακαλύπτει ότι ο Μάθιου δολοφονήθηκε βάναυσα στο κρεβάτι του και καταδικάστηκε για τη δολοφονία του. Η γυναίκα του τον χωρίζει και εκείνος πηγαίνει ισόβια φυλακή. Δεν τον ενδιαφέρει σχεδόν αν θα ζήσει ή θα πεθάνει επειδή η οικογένειά του έχει φύγει.

Δηλαδή, μέχρι που μια μέρα πέντε χρόνια αργότερα, η πρώην κουνιάδα του Ρέιτσελ γίνεται η πρώτη του επισκέπτης στη φυλακή και του δείχνει μια πρόσφατη φωτογραφία που βρήκε με τον Μάθιου σε ένα λούνα παρκ. Ο Ντέιβιντ δύσκολα πιστεύει στα μάτια του.

Σχεδιάζει μια οδυνηρή απόδραση από τη φυλακή για να κάνει αυτό που πρέπει — να βρει τον γιο του, να καθαρίσει το όνομά του και να μάθει τι πραγματικά συνέβη στο σπίτι του εκείνη την καταστροφική νύχτα.

του Χάρλαν Κόμπεν 36ο θρίλερ, Θα σε βρω (Grand Central Publishing), διερευνά την καταστροφική δύναμη των μυστικών και τη διαρκή δύναμη των οικογενειακών δεσμών. Με 80 εκατομμύρια βιβλία – ναι, καλά διαβάσατε – σε έντυπη μορφή σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της συναρπαστικής σειράς Myron Bolitar, ο Coben είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους, παραγωγικούς και θαυμαστές συγγραφείς θρίλερ που εργάζονται σήμερα. Εκτός από τα μυθιστορήματά του, έχει επτά πρωτότυπες δραματικές σειρές που μεταδίδονται επί του παρόντος στο Netflix, άλλες τρεις σε ενεργό ανάπτυξη και άλλες, όπως Θα σε βρωστα στάδια σχεδιασμού.

Ακόμη και με όλες αυτές τις απαιτήσεις, ο Coben αφιέρωσε ευγενικά λίγο χρόνο από το πολυάσχολο πρόγραμμά του για να απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις για Η μεγάλη συγκίνηση για τη ζωή του, την καριέρα του και το τελευταίο του θρίλερ.

Q&A με τον Harlan Coben

Ε: Μεγαλώσατε στο Λίβινγκστον του Νιου Τζέρσεϊ και πήγατε σχολείο με τον πρώην Κυβερνήτη Κρις Κρίστι, προτού φοιτήσετε στο Amherst College. Πώς σε διαμόρφωσε η πρώιμη ζωή σου;

Α: Όταν μεγάλωσα σε ένα φυσιολογικό, νυσταγμένο αμερικανικό προάστιο της μεσαίας τάξης, υπήρχαν δύο περίεργες φήμες για την πόλη μου. Το ένα ήταν ότι πίσω από το Δημοτικό Σχολείο Riker Hill, πέρα ​​από τις πινακίδες No Trespassing και τον συρματόπλεγμα, υπήρχε μια μυστική βάση πυραύλων με πυρηνικές δυνατότητες. Η άλλη φήμη ήταν ότι στο μεγαλύτερο κτήμα της πόλης, πέρα ​​από τις πέτρινες πύλες, ζούσε ένα θρυλικό αφεντικό του όχλου που ξεφορτώθηκε τα πτώματα σε ένα φούρνο στην ιδιοκτησία του.

Όταν μεγάλωσα, έμαθα ότι και οι δύο φήμες ήταν αληθινές. Ίσως λοιπόν υπάρχει κάτι σε αυτό — η ιδέα ότι τα μυστικά είναι κρυμμένα σε κοινή θέα, ότι τίποτα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνεται.

Ε: Τα μυθιστορήματά σας είναι συνεπή Νιου Γιορκ Ταιμς Νο 1 μπεστ σέλερ, έχετε κερδίσει τα βραβεία Edgar, Macavity και Shamus, καθώς και άλλα βραβεία, και έχετε πολυετείς συμφωνίες τηλεοπτικών σειρών πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με το Netflix, την Amazon και άλλες υπηρεσίες ροής. Πώς στην πραγματικότητα τα καταφέρνεις όλα, καθώς και να συνεχίζεις να γράφεις καταπληκτικές ιστορίες; Όταν ξεκινούσατε για πρώτη φορά, τι οραματιζόσασταν για την καριέρα σας; Φανταζόσασταν ποτέ να φτάσετε σε αυτό το επίπεδο επιτυχίας; Πώς είναι η αίσθηση;

Α: Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα έφτανα σε αυτό το επίπεδο. Δεν είναι καν κοντά. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Τόσο απλό. Οι φιλοδοξίες μου ήταν πάντα σταδιακές και το συνιστώ. Για παράδειγμα:

«Δεν θα ήταν υπέροχο αν μπορούσα να δημοσιεύσω ένα μυθιστόρημα; Μόνο ένα.“

Επειτα: «Λοιπόν, δύο. Δεν θα ήταν υπέροχο; Απλώς για να δείξω ότι δεν ήταν τυχαίο».

Επειτα: «Εντάξει, τι θα γινόταν αν μπορούσα να βγάζω τα προς το ζην ως συγγραφέας;»

Επειτα: «Δεν θα ήταν υπέροχο να ξαφρίσουμε μια μέρα το κάτω μέρος του Νιου Γιορκ Ταιμς λίστα μπεστ σέλερ;»

Επειτα: «Δεν θα ήταν υπέροχο αν μπορούσα να χτυπήσω το νούμερο ένα…;»

Σαν αυτό. Ήταν φανταστικό. Είμαι πολύ τυχερός.

Ερ.: Σαφώς, οι ιστορίες σας συγκλονίζουν τους αναγνώστες. Ποιο πιστεύετε ότι είναι το κλειδί για τη διαρκή δημοτικότητά τους σε όλο τον κόσμο;

Α: Δεν είμαι αυτός που θα απαντήσει σε αυτό. Προσπαθώ να γράψω θρίλερ που δεν μπορείς να αποβάλεις, στα οποία βυθίζεσαι εντελώς. Νομίζω ότι αυτός είναι ένας συνδυασμός ανάδευσης του παλμού, ανακίνησης του εγκεφάλου — και κυρίως, ανακίνησης της καρδιάς. Αν δεν σε νοιάζουν οι χαρακτήρες, δεν θα σε νοιάζουν οι ανατροπές.

Ε: Θέματα απώλειας, λύτρωσης και ενός αγνοούμενου που μπορεί να είναι ακόμα ζωντανός εμφανίζονται σε μερικά από τα άλλα βιβλία σας και είναι κεντρικά για Θα σε βρω. Τι είναι αυτό σε αυτά τα θέματα που σας προσκαλούν να τα εξερευνήσετε με διάφορους τρόπους;

Α: Νομίζω ότι είναι καθολικές. Τα βιώνουμε όλοι. Το καταλαβαίνουμε όλοι. Επίσης με γοητεύουν.

Ε: Τι πυροδότησε την ιδέα Θα σε βρω?

Α: Να ένα πρώτο: Δεν θυμάμαι! Συνήθως μπορώ να προσδιορίσω πώς ή πότε μου ήρθε μια ιδέα. Δεν θυμάμαι για Θα σε βρω. Είχα την αρχική ιδέα πριν από πολύ καιρό, αλλά ποτέ δεν ανέβηκε τόσο στο υποσυνείδητό μου ώστε να θέλω να γράψω ένα ολόκληρο μυθιστόρημα γι ‚αυτό. Τελικά έγινε. Αλλά δεν θυμάμαι πού ή πώς φύτεψα τον πρώτο σπόρο. Συγνώμη!

Ερ.: Έχει ειπωθεί ότι γράφετε «θρίλερ με καρδιά». Πώς παίζει ρόλο η καρδιά σε Θα σε βρω?

Α: Είστε πατέρας που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του γιου σας. Τώρα ανακαλύπτεις ότι ο γιος σου μπορεί να είναι ακόμα ζωντανός. Αν αυτό δεν κάνει την καρδιά να χτυπήσει, έχω πρόβλημα.

Ε: Ο David Burroughs δεν είναι ακριβώς το τέλειο όραμα ενός ήρωα. Είναι ένας κατάδικος, ο οποίος, όπως πολλοί κρατούμενοι, πιστεύει ότι έχει καταδικαστεί άδικα. Έχει αποφύγει την επαφή με τον έξω κόσμο και έχει απομακρυνθεί από αυτούς που τον νοιάζονταν. Μέχρι δηλαδή να τον επισκεφτεί με μια φωτογραφία η πρώην κουνιάδα του Ρέιτσελ. Πώς δημιούργησες τον Ντέιβιντ, με όλες τις αντιφάσεις του; Τον σχεδίασες εκ των προτέρων ή εμφανίστηκε στη σελίδα όπως έγραψες;

Α: Είναι πάντα ένα μείγμα αυτών των δύο. Ξέρω κάποια πράγματα για έναν χαρακτήρα πριν ξεκινήσω, αλλά μέχρι να αρχίσω να γράφω το πραγματικό μυθιστόρημα, δεν ξέρω πραγματικά πώς θα αντιδράσει σε αυτό που συμβαίνει. Το καλύτερο μέρος είναι όταν ένας χαρακτήρας όπως ο David δεν ανταποκρίνεται με τρόπο που θα ήταν «πιο εύκολος» για την πλοκή, όταν κάνουν το απροσδόκητο. Τότε είναι που πραγματικά ζωντανεύουν για μένα.

Ε: Είστε γνωστός για τις φοβερές ανατροπές που κάνετε στις ιστορίες σας. Για παράδειγμα, σε Θα σε βρω, ο διοικητής της φυλακής, ο Philip Mackenzie κάνει κάτι εκπληκτικό. Από πού προέκυψε αυτή η ιδέα; Τι κάνει εμάς τους αναγνώστες να πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να συμβεί;

Α: Είναι πολύ ευγενικό, οπότε σας ευχαριστώ. Θα μπορούσα να δώσω μια χαριτωμένη απάντηση, αλλά δεν ξέρω πραγματικά. Είναι σαν οποιαδήποτε δεξιότητα, υποθέτω – έμφυτη αλλά ακονισμένη, εξασκημένη αλλά γενετική, όλα αυτά. γίνομαι εμμονή. Το σκέφτομαι συνέχεια. Δεν λέω ότι είναι πολύ επίπονο ή κάτι από αυτά. Αλλά με ενδιαφέρει πολύ η δουλειά. δεν συμβιβάζομαι. Δεν χαλαρώνω. Ζει μαζί μου όλη την ώρα.

Ε: Πείτε μας για το τι ακολουθεί για εσάς.

Α: Το νέο μυθιστόρημα Θα σε βρω βγαίνει τον Μάρτιο. Μόλις τελειώσαμε τα γυρίσματα εδώ στο New Jersey μιας τηλεοπτικής σειράς Amazon Prime που ονομάζεται Καταφύγιο, βασισμένη στη σειρά μου για νέους ενήλικες με τον Mickey Bolitar. Θα μεταδοθεί σύντομα.

Αυτή η ιστορία εμφανίζεται μέσω της συνεργασίας του BookTrib με τους International Thriller Writers. Πρωτοεμφανίστηκε σε Η μεγάλη συγκίνηση.

Θα σε βρω του Χάρλαν Κόμπεν

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Μαρτίου 2023

Είδος: Μυθοπλασία, Θρίλερ

Συγγραφέας: Harlan Coben

Αριθμός σελίδων: 336 σελίδες

Εκδότης: Grand Central Publishing

ISBN: 9781538748367

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar