Ο σύζυγός μου υπέβαλε αίτηση διαζυγίου — Τώρα τι;

0
Ο σύζυγός μου υπέβαλε αίτηση διαζυγίου — Τώρα τι;

Ήταν μια δύσκολη μέρα στο γραφείο. Έφτασες νωρίς, έμεινες αργά και κάνατε μια σειρά από συναντήσεις στο ενδιάμεσο. Μόλις φτάσετε στο σπίτι, παρατηρείτε έναν ογκώδη επικυρωμένο φάκελο αλληλογραφίας. Η μέρα σας άλλαξε προς το χειρότερο, καθώς αντιλαμβάνεστε, χωρίς αμφιβολίες, ότι τα έγγραφα που κρατάτε είναι έγγραφα διαζυγίου που εστάλησαν από τον μελλοντικό πρώην σύζυγό σας.

Δεν είστε μόνοι αν σκέφτεστε, „Ο σύζυγός μου υπέβαλε αίτηση διαζυγίου, τώρα τι;“ Οι ΗΠΑ είναι μεταξύ των κορυφαίες 13 χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά διαζυγίων. Ωστόσο, η άμεση απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι τίποτα. Το διαζύγιο μπορεί να είναι απίστευτα σοκαριστικό, τραυματικό και συναισθηματικό και δεν θέλετε να πάρετε βιαστικές αποφάσεις που θα μπορούσαν να σας βλάψουν μακροπρόθεσμα. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να μιλήσετε με έναν φίλο, μέλος της οικογένειας ή θεραπευτή προτού λάβετε σημαντικές αποφάσεις. Με άλλα λόγια, πάρε μια ανάσα.

Μόλις ηρεμήσετε αρκετά για να αρχίσετε να σκέφτεστε καθαρά, ήρθε η ώρα να καταλάβετε τα επόμενα βήματα. Συγκεκριμένα, πρέπει να σχεδιάσετε το οικονομικό σας μέλλον μετά το διαζύγιο. Εάν έχετε λάβει επιστολή διαζυγίου ή έγγραφα διαζυγίου, ακολουθούν μερικές σημαντικές οδηγίες που πρέπει να έχετε κατά νου για να διατηρήσετε την οικονομική σας ευημερία:

Κάντε απογραφή των περιουσιακών σας στοιχείων.

Πρώτα, πρέπει να ξέρετε τι περιουσιακά στοιχεία έχετε. Δεν μπορείτε να διασφαλίσετε ότι παίρνετε το μερίδιο που σας αναλογεί εάν δεν έχετε πλήρη κατανόηση του τι κατέχετε.

Και ακόμη κι αν ο σύζυγός σας δεν είναι χειριστικός ή καταχρηστικός, θα μπορούσε να αρχίσει να μετακινεί περιουσιακά στοιχεία. Χωρίς μια πλήρη εικόνα των υφιστάμενων περιουσιακών σας στοιχείων, δεν θα ξέρατε ποτέ. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο αποκτήσατε κατά τη διάρκεια του γάμου σας υπόκειται σε διάσπαση στο διακανονισμό διαζυγίου. Σε ορισμένες πολιτείες, αυτό είναι γνωστό ως κοινοτική ιδιοκτησία.

Προσδιορίστε τον προϋπολογισμό σας μετά το διαζύγιο.

Αφού κάνετε την απογραφή των περιουσιακών σας στοιχείων, τώρα είναι η ώρα να εστιάσετε στον προϋπολογισμό σας μετά τον διακανονισμό ή μετά το διαζύγιο, επειδή οι λογαριασμοί σας πιθανότατα θα αυξηθούν. Εάν δεν είστε ο σύζυγος που συνήθως πληρώνει τους λογαριασμούς, πρέπει να υπολογίσετε το πραγματικό κόστος της διαχείρισης του νοικοκυριού και να κατανοήσετε αυτό το κόστος πριν προχωρήσετε σε διακανονισμό διαζυγίου.

Υπολογίστε τον προϋπολογισμό σας όσο το δυνατόν ακριβέστερα στην αρχή της διαδικασίας, ώστε να ζητήσετε αρκετούς πόρους κατά τη διευθέτηση του διαζυγίου. Για να βεβαιωθείτε ότι λογαριάζετε όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα έξοδά σας, σκεφτείτε να συνεργαστείτε με έναν οικονομικό σύμβουλο που μπορεί να σας δώσει κάποια καθοδήγηση.

Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να λάβετε υπόψη στον προϋπολογισμό σας μετά το διαζύγιο είναι οι φόροι. Πιθανότατα θα μετακινηθείτε από την κατάθεση «Από κοινού» στην κατάθεση «Άγαμος». Αν ήσουν ο βιοπαλαιστής στη σχέση, αυτό πιθανότατα θα σε βλάψει οικονομικά. Ωστόσο, εάν δεν βγάζατε τόσα χρήματα όσο ο σύζυγός σας, αυτό μπορεί να μην σας επηρεάσει.

Επίσης, εάν ο σύζυγός σας πληρώνει διατροφή ή διατροφή και του συμβεί κάτι, αυτό θα μπορούσε να εκτροχιάσει τα οικονομικά σας. Για να αποφύγετε αυτόν τον αντίκτυπο, σκεφτείτε να λάβετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής ή αναπηρίας για αυτό το άτομο (καθώς και τον εαυτό σας) εάν έχετε εξαρτώμενα άτομα.

Τέλος, είναι σημαντικό να σκεφτούμε τα επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης και συζύγου και πώς τα επηρεάζει το διαζύγιο. Μπορείτε ακόμα να λαμβάνετε τα μισά από τα επιδόματα συνταξιοδότησης του συζύγου σας εάν είστε παντρεμένος για 10 χρόνια, διαζευγμένος για δύο χρόνια, τουλάχιστον 62 ετών και δεν έχετε ξαναπαντρευτεί. Εάν είστε παντρεμένοι, ωστόσο, μπορείτε να λάβετε επιδόματα συζύγου μόνο εάν πάρετε τα δικά σας επιδόματα συνταξιοδότησης. Αυτό είναι πιο ευέλικτο με το διαζύγιο.

Διαχωρίστε τα περιουσιακά σας στοιχεία προσεκτικά.

Μόλις κατανοήσετε συγκεκριμένα τι κατέχετε και πώς θα είναι ο προϋπολογισμός σας μετά το διαζύγιο, ήρθε η ώρα να χωρίσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία. Όταν ξεκινήσει η νομική διαδικασία, σκεφτείτε τη διαμεσολάβηση. Είναι πολύ λιγότερο δαπανηρό να προσλάβετε έναν διαμεσολαβητή – έναν ουδέτερο δικηγόρο που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε το διαζύγιό σας έναν φιλικό χωρισμό – αντί να προσλαμβάνουν και τα δύο μέρη δικηγόρους διαζυγίου. Ένας διαμεσολαβητής μπορεί να σας βοηθήσει να διαχωρίσετε τα περιουσιακά στοιχεία ομοιόμορφα και δίκαια.

Υπάρχουν τρία πολύ σημαντικά ζητήματα κατά τον διαχωρισμό περιουσιακών στοιχείων: ρευστότητα, φορολογία και ανατίμηση. Ρευστότητα περιουσιακών στοιχείων αναφέρεται στο πόσο γρήγορα μπορείτε να μετατρέψετε ένα περιουσιακό στοιχείο σε μετρητά. Είναι σύνηθες για άτομα που περνούν από διαζύγιο να συνδέονται έντονα με ορισμένα περιουσιακά στοιχεία, όπως το σπίτι τους. Αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όχι μόνο το σπίτι σας είναι ένα ακριβό περιουσιακό στοιχείο (που απαιτεί πολλές εκροές μετρητών για συντήρηση, επισκευές κ.λπ.), αλλά δεν είναι και ρευστό. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, δεν μπορείτε να μετατρέψετε γρήγορα το σπίτι σας σε μετρητά.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό ενός περιουσιακού στοιχείου είναι η φορολογία του. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία δεν φορολογούνται εξίσου. Για παράδειγμα, με ένα παραδοσιακό IRA ή ένα παραδοσιακό 401(k), λαμβάνετε προκαταβολική έκπτωση φόρου. Ωστόσο, όταν διανείμετε τα χρήματα αργότερα, φορολογούνται ως συνηθισμένο εισόδημα.

Τα Roth IRA και Roth 401(k) είναι το αντίθετο. δεν λαμβάνετε έκπτωση φόρου για τη συνεισφορά, αλλά όταν διανέμετε τα περιουσιακά στοιχεία, δεν πληρώνετε φόρους. Για έναν λογαριασμό μεσιτείας, πληρώνετε φόρους στο εισόδημα από επενδύσεις, καθώς το απόθεμα ή το αμοιβαίο κεφάλαιο τους πληρώνει κάθε χρόνο. Επίσης φορολογείστε για τυχόν υπεραξία μετά την πώληση. Τα μακροπρόθεσμα κέρδη κεφαλαίου και ορισμένα εισοδήματα από επενδύσεις φορολογούνται με προνομιούχους συντελεστές (σε σχέση με τους συνήθεις συντελεστές εισοδήματος).

Κατά τον διαχωρισμό περιουσιακών στοιχείων, βεβαιωθείτε ότι δεν σας μένουν μόνο οι παραδοσιακοί IRA ή 401(k) ενώ ο σύζυγός σας παίρνει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Roth. Είναι ιδανικό να έχετε έναν συνδυασμό περιουσιακών στοιχείων με διάφορους φόρους. Αυτό θα σας επιτρέψει να κάνετε φορολογικό σχεδιασμό με τα περιουσιακά σας στοιχεία στο δρόμο.

επενδύοντας

Τέλος, εξετάστε τις δυνατότητες ανάπτυξης κάθε περιουσιακού στοιχείου. Ένα σπίτι συνήθως αυξάνεται γύρω 3% ετησίως, ενώ οι λογαριασμοί που επενδύονται στην αγορά (π.χ. IRA, 401(k) και λογαριασμοί μεσιτείας) έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν πολύ περισσότερο. Πολλές γυναίκες επιλέγουν το σπίτι λόγω νοσταλγίας και ευκολίας. Αλλά από οικονομική άποψη, είναι πολύ μη ρευστό, συνήθως δεν αυξάνεται γρήγορα σε αξία και μπορεί να είναι ένα λάκκο για τα χρήματα. Όλα αυτά είναι απαραίτητα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου κατά τον διαχωρισμό περιουσιακών στοιχείων.

Μετά τον διαχωρισμό των περιουσιακών στοιχείων, φροντίστε να ενημερώσετε τις ονομασίες δικαιούχων σας και σας κτηματομεσιτικά έγγραφα, όπως πληρεξούσια και έγγραφα υγειονομικής περίθαλψης. Σε τελική ανάλυση, πιθανότατα δεν θέλετε ο πρώην σύζυγός σας να κληρονομήσει τους λογαριασμούς συνταξιοδότησής σας ή να λάβει οικονομικές αποφάσεις για εσάς.

Λάθη που πρέπει να αποφύγετε μετά το διαζύγιο

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνετε μετά από ένα διαζύγιο. Υπάρχουν όμως και κάποια σημαντικά πράγματα δεν να κάνω. Το διαζύγιο μπορεί να είναι απίστευτα τραυματικό, αγχωτικό και συναισθηματικά φορτισμένο. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να αισθανθείτε δελεαστικό να συμμετάσχετε σε ορισμένες δραστηριότητες ή συμπεριφορές που φαίνονται χρήσιμες αυτή τη στιγμή, αλλά μπορεί να σας βλάψουν μακροπρόθεσμα.

Για να ξεκινήσετε, αποφύγετε την απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων. Εάν ο σύζυγός σας αισθάνεται ότι κρύβετε πράγματα, μπορεί επίσης να προσπαθήσει να κρύψει περιουσιακά στοιχεία. Δεν έχει σημασία τι πιστεύετε ότι είναι δίκαιο. η αξιοπιστία σας είναι πιο σημαντική. Το να είστε ειλικρινείς δίνει σε εσάς και στον μελλοντικό πρώην σύζυγό σας την καλύτερη ευκαιρία να τακτοποιηθείτε πολιτισμένα.

Επίσης, αποφύγετε να κακολογείτε τον σύζυγό σας στους φίλους και την οικογένειά σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν αλληλεπιδράτε με τα παιδιά σας. Θυμηθείτε, η αξιοπιστία σας είναι το παν στη διαδικασία του διαζυγίου και το να κακολογείτε τον σύζυγό σας θέτει πολλά πράγματα σε κίνδυνο – συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων επιμέλειας – ακόμα κι αν οι δηλώσεις που κάνετε είναι αληθινές.

Τέλος, αν και αυτό είναι αυτονόητο, αποφύγετε τα social media κατά τη διαδικασία διαζυγίου. Και πάλι, το να κακολογείτε έναν σύζυγο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να κριθεί εναντίον σας. Το ίδιο μπορεί να καυχηθεί για μια νέα, μεγάλη αγορά. Όταν δημοσιεύετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι δημόσια και δεν φεύγει ποτέ.

Γενικά, είναι σημαντικό για εσάς να κατανοήσετε την οικονομική σας κατάσταση πριν κάτι συμβαίνει, είτε είναι διαζύγιο είτε θάνατος. Είναι πολύ δύσκολο να τα βγάλεις πέρα ​​και να τακτοποιήσεις τα οικονομικά σου όταν νιώθεις ότι όλα καταρρέουν.

Αυτή η δημοσίευση επισκέπτη συντάχθηκε από τη Sara Gelsheimer

Σάρα Γκελσχάιμερ είναι ανώτερος διευθυντής περιουσίας στο Plancorp, μια εταιρεία διαχείρισης πλούτου με πλήρεις υπηρεσίες που εξυπηρετεί οικογένειες σε 44 πολιτείες. Η Sara ήρθε στο Plancorp με ισχυρό οικονομικό υπόβαθρο και δέσμευση στην οικονομική εκπαίδευση, ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Με αυτό το πάθος ίδρυσε InspireHer: Γυναικεία Πρωτοβουλία της Plancorp, που εμπνέει οικονομική εμπιστοσύνη στις γυναίκες μέσω της εκπαίδευσης και της αποτελεσματικής υποστήριξης. Δίνοντας στις γυναίκες έναν άνετο χώρο για να μαθαίνουν και να κάνουν ερωτήσεις, προσπαθεί να τις ενδυναμώσει ώστε να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην οικονομική τους ζωή. Έχει πάθος να βοηθά άλλους και έχει περάσει αρκετά χρόνια ως μέντορας μέσω μιας τοπικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, χορηγεί δύο νεαρές γυναίκες στην Ουγκάντα ​​και είναι μέλος του ενοριακού συμβουλίου στην εκκλησία της.

Γνωστοποίηση: Αυτό το υλικό έχει προετοιμαστεί μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως επενδυτική, φορολογική, νομική ή λογιστική συμβουλή. Όλες οι επενδύσεις εμπεριέχουν ρίσκο. Οι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές. Η διαφοροποίηση δεν εξασφαλίζει κέρδος ή εγγύηση έναντι ζημίας. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε τους δικούς σας φορολογικούς, νομικούς και λογιστικούς συμβούλους.

******

Κα Καριέρα προσπαθεί να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Για να δείτε περισσότερα από τους αρθρογράφους και τους προσκεκλημένους συγγραφείς μας, ελέγξτε αυτά τα out! Ή εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο email μας με τα πιο πρόσφατα άρθρα μας. Είμαστε επίσης παρόντες Μεσαίο!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar