Οι καλύτεροι σπόροι λουλουδιών για να φυτέψετε το φθινόπωρο

2
Οι καλύτεροι σπόροι λουλουδιών για να φυτέψετε το φθινόπωρο

Όταν σκεφτόμαστε την καλλιέργεια λουλουδιών από την απευθείας σπορά στον κήπο, τείνουμε να σκεφτόμαστε νωρίς την άνοιξη αφού έχει περάσει κάθε κίνδυνος παγετού. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά διακοσμητικά λουλούδια που μπορείτε να τα σπείρετε στο τέλος του καλοκαιριού ή λίγο πριν από έναν σκληρό παγετό.

Η φύτευση σπόρων λουλουδιών το φθινόπωρο είναι ευεργετική για πολλά φυτά, μονοετή και πολυετή. Η σπορά σπόρων το φθινόπωρο είναι λίγο σαν να ξεκινάς τον κήπο της επόμενης σεζόν. Εδώ είναι μερικοί από τους καλύτερους σπόρους λουλουδιών για να φυτέψετε το φθινόπωρο.

Είναι ωφέλιμο να κατανοήσουμε το σκεπτικό πίσω από τη φθινοπωρινή φύτευση και να γνωρίζουμε ποια ετήσια και πολυετή άνθη λειτουργούν καλύτερα. Σας έδωσα 12 από τα αγαπημένα μου φυτά για να διαλέξετε αλλά φυσικά υπάρχουν πολλά περισσότερα λουλούδια που είναι κατάλληλα για φθινοπωρινή φύτευση.

Οφέλη της φθινοπωρινής σποράς

Όταν τα λουλούδια ξεκινούν το φθινόπωρο, γενικά θα ανθίσουν νωρίτερα την επόμενη σεζόν. Τα φυτά είναι συνήθως μεγαλύτερα και πιο εύρωστα. Τα άνθη είναι συχνά μεγαλύτερα. Μπορείτε να αφήσετε τη μητέρα φύση να κάνει το πότισμα. Το φθινόπωρο φέρνει μεγαλύτερες βροχοπτώσεις με βροχή και αργότερα χιόνι. Κάνει επίσης πολύ καλύτερη δουλειά από ό,τι μπορεί να πετύχει ποτέ ο κηπουρός.

Με τις ψυχρότερες θερμοκρασίες του φθινοπώρου τα ζιζάνια σας έχουν επιβραδυνθεί στην ανάπτυξή τους και οι σπόροι των ζιζανίων δεν βλασταίνουν. Είναι πολύ πιο εύκολο να διατηρήσετε τη νέα σας φυτεμένη περιοχή χωρίς ζιζάνια και καθαρά.

Ένα κάλυμμα χιονιού θα βοηθήσει στο θάψιμο των σπόρων και επίσης θα τους μονώσει από τις ψυχρότερες θερμοκρασίες. Θα τα προστατεύσει επίσης από τα πουλιά εάν έχετε αυτό το πρόβλημα.

Σπορά σπόρων το φθινόπωρο – Πώς λειτουργεί

Πολλοί σπόροι επωφελούνται από μια περίοδο κρύου πριν φυτρώσουν και αναπτυχθούν την άνοιξη, μια διαδικασία γνωστή ως σπόροςστρωμάτωση. Αυτοί οι τύποι σπόρων προέρχονται συνήθως από εύκρατες ζώνες και έχουν ένα πολύ σκληρό στρώμα σπόρων που θα σπάσει μόνο μετά από έναν σκληρό παγετό.

Αν το σκεφτείς, είναι λογικό. Διαφορετικά στη φύση φρέσκος σπόρος που έπεφτε στο έδαφος θα φύτρωνε το φθινόπωρο και τα νέα σπορόφυτα θα χάνονταν με το κρύο. Όπως και με την ανοιξιάτικη σπορά, το πιο σημαντικό πράγμα για την επιτυχή βλάστηση με τη φύτευση σπόρων λουλουδιών το φθινόπωρο είναι η προετοιμασία του εδάφους.

Τα νέα νεαρά φυτά πρέπει να μπορούν να διεισδύσουν στο έδαφος εύκολα. Η χρήση ενός χαλαρού, υγρού εδάφους είναι απαραίτητη. Αναποδογυρίστε το παρτέρι σας με ένα φτυάρι και σκάψτε σε φρέσκο ​​λίπασμα ή καλά παλαιωμένη κοπριά.

Είναι σημαντικό να μην φυτεύετε τους σπόρους σας πολύ βαθιά. Σκεφτείτε πώς η φύση χειρίζεται τη σπορά των σπόρων. Βοηθά να αναμειχθούν οι σπόροι με ένα ελαφρύ μείγμα εδάφους και να απλωθούν απαλά με μια τσουγκράνα.

Τα ετήσια φυτά πρέπει να φυτεύονται μετά τον πρώτο θανατηφόρο παγετό αλλά πριν πέσει το χιόνι. Τα πολυετή φυτά πρέπει επίσης να φυτεύονται μετά τον πρώτο βαρύ παγετό και όχι πριν. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι δεν θα φυτρώσουν μέχρι την Άνοιξη.

Καλύτεροι σπόροι λουλουδιών για φύτευση το φθινόπωρο – Ετήσια

ΓΛΥΚΟ ΑΛΥΣΣΟΜ

Το Alyssum σχηματίζει ένα υπέροχο χαλί ύψους 6 ιντσών σε λευκό, μοβ, ροζ, κρεμ ή ροδακινί χρώμα. Τα λουλούδια είναι αρωματικά και έχουν μεγάλη διάρκεια. Χρησιμοποιήστε το ως φυτό μπορντούρας στα παρτέρια σας. Μετά από μια παρατεταμένη καυτή περίοδο, μπορείτε να δώσετε στα φυτά σας μια ελαφριά κουρά για να τα αναζωογονήσετε.

ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ

Μερικές φορές γνωστό ως κατιφέ, αυτό το φυτό ανθίζει σε αποχρώσεις του πορτοκαλί και του κίτρινου. Τα λουλούδια μπορεί να είναι μονά ή διπλά. Προτιμούν τον ήλιο και γόνιμο έδαφος.

ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΟΜΙΧΛΗ

Το Nigella αναπτύσσεται σε ηλιόλουστες συνθήκες και καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Το όμορφο φύλλωμα της φτέρης συμπληρώνεται από μεγάλα φωτεινά μπλε λουλούδια. Εξίσου ελκυστικοί είναι και οι λοβοί σπόρων σε μπορντό τόνο, οι οποίοι στεγνώνουν άριστα σε λουλουδένιες συνθέσεις.

ΠΑΝΣΕΣ

Οι πανσέδες είναι πραγματικά βραχύβια πολυετή φυτά και συχνά αντιμετωπίζονται ως μονοετή. Γνωστοί για τα χαρούμενα πρόσωπά τους σε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις. Οι πανσέδες προτιμούν γόνιμο, υγρό έδαφος. Συχνά ένα από τα πρώτα φυτά που ανθίζουν την Άνοιξη.

ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ

Οι ετήσιες παπαρούνες της Ισλανδίας είναι εντυπωσιακές με τα χάρτινα άνθη τους σε μια μεγάλη γκάμα παστέλ αποχρώσεων. Από την άλλη, οι παπαρούνες της Καλιφόρνια ανθίζουν σε έντονες πορτοκαλί και κίτρινες αποχρώσεις. Καλλιεργήστε τις παπαρούνες σας σε ηλιόλουστες τοποθεσίες με γόνιμο έδαφος που στραγγίζει καλά.

poppy-flower-776066_960_720-6950530
ΜΑΥΡΟ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥΖΑΝ

Αυτό είναι ένα άλλο βραχύβιο πολυετές φυτό που καλλιεργείται ως ετήσιο. Μεγαλώνει σε ύψος περίπου 2-3 ​​πόδια, έχει κίτρινα, μαργαρίτα σαν πέταλα και ένα ανασηκωμένο σκούρο καφέ κέντρο. Αναπτύσσονται εύκολα στον ήλιο ή τη μισή σκιά, αυτά τα φυτά θα ανεχθούν φτωχότερα και ξηρότερα εδάφη.

Οι καλύτεροι σπόροι λουλουδιών για να φυτέψετε το φθινόπωρο – Πολυετή

ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ

Αυτά είναι αρκετά ψηλά και φτάνουν περίπου τα 2 πόδια ύψος. Αγαπούν τα ζεστά, ξηρά καλοκαίρια και θα ανθίσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα λουλούδια είναι σαν μια μεγάλη μαργαρίτα με φωτεινά και έντονα σημάδια σε κόκκινους, κίτρινους και χρυσούς τόνους. Αν αναπτυχθούν από σπόρους θα ανθίσουν τον πρώτο χρόνο.

ΓΑΛΑΚΤΟΖΥΓΙΟ

Αυτή είναι μια μεγάλη ομάδα φυτών που καλλιεργούνται ειδικά για να προσελκύουν πεταλούδες μονάρχες και άλλους επικονιαστές. Όλοι οι τύποι περιέχουν ένα λευκό χυμό λατέξ που είναι τοξικό, επομένως πρέπει να δίνεται προσοχή κατά την καλλιέργεια και το χειρισμό αυτού του φυτού. Για μια ολοκληρωμένη ανάρτηση σχετικά με την κηπουρική με γαλακτόχορτο, επισκεφτείτε το Growing Milkweed.

ROSE CAMPION

Ένα εντυπωσιακό ψηλό φυτό με φωτεινά λουλούδια ματζέντα. Θα βρείτε επίσης λευκούς και λευκούς τύπους με ροζ κέντρο. Αυτό που τα κάνει ξεχωριστά είναι τα σχεδόν λευκά, μάλλινα φύλλα τους. Αυτό είναι ένα ισχυρό αναπτυσσόμενο διετές που αυτοσπορεύεται εύκολα. Αναπτύσσεται εύκολα αλλά απαιτεί καλή αποστράγγιση.

ΔΑΚΤΥΛΙΣ

Τα περισσότερα γάντια αλεπού είναι διετές και ανθίζουν στο δεύτερο έτος ανάπτυξής τους. Τα άνθη είναι σε ψηλές αιχμές σε μοβ, ροζ, κίτρινους ή λευκούς τόνους. Αναπτύσσονται καλύτερα σε γόνιμο, ελαφρώς υγρό έδαφος σε μερική σκιά. Αυτά τα φυτά είναι τοξικά τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα κατοικίδια, γι‘ αυτό πρέπει να δίνεται προσοχή στην ανάπτυξή τους.

ΛΕΒΑΝΤΑ

Η λεβάντα είναι ένα αρωματικό βότανο που αναπτύσσεται σε ηλιόλουστες συνθήκες και καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Προτιμά ένα αλκαλικό χώμα και μισεί ένα μουσκεμένο σάπια φύλλα. Τόσο τα φύλλα όσο και τα άνθη μπορούν να συγκομιστούν. Για να μάθετε περισσότερα για τους διαφορετικούς τύπους λεβάντας, διαβάστε το The Lavender of Europe

lavender-sensible-gardening-jpg-28
ΛΙΝΑΡΙ

Αυτό το φυτό μεγαλώνει σε ύψος περίπου 2 πόδια με συρματόσχοινο μίσχο και χλοώδη, βελονοειδή φύλλα. Τα γαλάζια λουλούδια ανθίζουν στο τέλος των στελεχών και μένουν πλήρως ανοιχτά μόνο τις ηλιόλουστες μέρες. Θα αυτοσπορευτεί εύκολα.

dry-garden-sensible-gardening-jpg-32
παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar