Ξεπεράστε αυτά τα 5 εμπόδια ακρόασης για να αξιοποιήσετε τις επαγγελματικές σας δυνατότητες

0
Ξεπεράστε αυτά τα 5 εμπόδια ακρόασης για να αξιοποιήσετε τις επαγγελματικές σας δυνατότητες

Η ακοή συμβαίνει φυσικά, αλλά η ακρόαση είναι μια δεξιότητα που μπορεί να ενισχυθεί. Όλοι έχουμε βρεθεί να παρασυρόμαστε κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής παρουσίασης ή να βαριόμαστε όταν ξέραμε ότι πρέπει να δώσουμε προσοχή. Η φαινομενικά απλή διαδρομή που ακολουθούν οι ιδέες από το στόμα ενός ομιλητή στο μυαλό ενός ακροατή είναι γεμάτη με πιθανά εμπόδια. Εδώ είναι οι πέντε κορυφαίες προκλήσεις για την ενεργητική ακρόαση και πώς να ξεπεράσετε αυτά τα εμπόδια ακρόασης.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Ψευτοακρόαση.

Ψευδοακρόαση είναι να προσποιείται ότι ακούει. Αυτό μπορεί να είναι να ακούς μια άλλη συζήτηση στο δωμάτιο ή να σκέφτεσαι κάτι άλλο.

ΛΥΣΗ: Καμία συζήτηση στο δωμάτιο δεν είναι τόσο απαραίτητη όσο αυτή στην οποία συμμετέχετε. Να έχετε επίγνωση του πότε παρασύρεστε. Μόλις η προσοχή σας απομακρυνθεί, επιστρέψτε στη συζήτηση στην οποία συμμετέχετε. Επαναλάβετε αυτό όσες φορές χρειαστεί. Με τον καιρό θα γίνει πιο φυσικό να συμμετέχετε στην τρέχουσα συζήτηση.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Βαθμολογία

Η βαθμολόγηση συσχετίζει όλα όσα ακούμε με τη δική μας εμπειρία. Μπορεί να ακούσετε κάποιον που κερδίζει πόντους να απαντά σε αυτό που άκουσε λέγοντας… «Ω! Δεν είναι τίποτα. Περίμενε μέχρι να ακούσεις τι μου συνέβη την περασμένη εβδομάδα».

ΛΥΣΗ: Πρώτον, αναγνωρίστε στον εαυτό σας ότι αυτή η προσέγγιση είναι αντιπαραγωγική. Στη συνέχεια, επικεντρωθείτε στο να παρακολουθήσετε όλη την ιστορία του ομιλητή αντί να απαντήσετε με τη δική σας. Κάντε τους ερωτήσεις για την εμπειρία τους αντί να τη μετατρέψετε σε ευκαιρία να μιλήσετε για τον εαυτό σας.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Διάβασμα μυαλού

Η ανάγνωση μυαλού είναι η πρόβλεψη του τι σκέφτεται πραγματικά το άλλο άτομο. Για παράδειγμα, λέμε κάτι σαν, «Στοιχηματίζω ότι δεν είναι ο πραγματικός λόγος που ήρθε εδώ».

ΛΥΣΗ: Το πρόβλημα με το Mind Reading είναι ότι διατυπώνετε τις δικές σας ιδέες αντί να απορροφάτε αυτό που λέει ο άλλος. Όταν βλέπετε τον εαυτό σας να το κάνει αυτό, στρέψτε συνειδητά την προσοχή σας στον ομιλητή. Θα εκπλαγείτε πώς αλλάζουν οι αντιλήψεις σας για τους ανθρώπους όταν αρχίσετε να τους ακούτε αληθινά.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Πρόβα

Πρόβα σημαίνει εξάσκηση σε αυτό που θα πούμε στη συνέχεια — προετοιμάζοντας μια έξυπνη ή πνευματώδη απάντηση και χάνοντας αυτό που λέγεται.

ΛΥΣΗ: Η δημιουργία μιας απάντησης στο μυαλό σας σας βγάζει από την τρέχουσα συνομιλία, σαν να περιπλανιόταν ή να εστιαζόταν στο τηλέφωνό σας. Άκου μέχρι να έρθει η σειρά σου να μιλήσεις. Μπορείτε να προσφέρετε μια πιο ακριβή και ενημερωμένη απάντηση εστιάζοντας στην ακρόαση αντί στη δημιουργία του δικού σας σεναρίου. Η απάντηση θα έρθει όταν έρθει η σειρά σας! Απλώς μείνετε συντονισμένοι στο ηχείο.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Κεράσι Συλλογή

Η συλλογή κερασιών είναι η ακρόαση μιας κρίσιμης πληροφορίας και μετά η απενεργοποίηση. Ακούγοντας μόνο αυτό που θέλετε να ακούσετε.

ΛΥΣΗ: Όταν κάνετε πολλές εργασίες κατά τη διάρκεια συναντήσεων ή παρουσιάσεων — δίνοντας προσοχή μόνο όταν φαίνεται απαραίτητο — μπορεί να νομίζετε ότι λειτουργείτε με αποτελεσματικότητα. Ωστόσο, το να συντονίζεσαι και να βγαίνεις όταν μιλάει κάποιος άλλος, απλώς σε εξαπατά λόγω της σωστής κατανόησης. Η πιο αποτελεσματική προσέγγιση είναι να ακούτε όλα όσα λέει ο ομιλητής και στη συνέχεια να εστιάσετε σε άλλα πιεστικά ζητήματα όταν μπορείτε να τους αφιερώσετε πλήρως τον εαυτό σας.

Αυτή η δημοσίευση επισκέπτη συντάχθηκε από την Catherine Mattiske

Παγκόσμια επιχειρηματική παιδαγωγός και συγγραφέας Catherine Mattiske είναι ο ιδρυτής της TPC — The Performance Company, ενός κορυφαίου οργανισμού εκπαίδευσης και παροχής συμβουλών που έχει συνεργαστεί με εταιρείες του Fortune 100 παγκοσμίως. Η TPC ιδρύθηκε το 1994 και έχει γραφεία στο Σίδνεϊ, το Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, τη Σιγκαπούρη και τη Βασιλεία (Ελβετία). Συγγραφέας περισσότερων από 30 βιβλίων, το τελευταίο της είναι το «Unlock Inner Genius: Power Your Path to Extraordinary Success» (Σεπτέμβριος 2021). Ανακαλύψτε το Genius Quotient της ομάδας σας στο thegeniusquotient.com.

******

Κα Καριέρα προσπαθεί να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Για να δείτε περισσότερα από τους αρθρογράφους και τους προσκεκλημένους συγγραφείς μας, ελέγξτε αυτά τα out! Ή εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο email μας με τα πιο πρόσφατα άρθρα μας. Είμαστε επίσης παρόντες Μεσαίο!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar