Μια γυναίκα (και το άλογό της) ψάχνει για αγάπη και ευτυχία

2
Μια γυναίκα (και το άλογό της) ψάχνει για αγάπη και ευτυχία

The Moon Horse της Tanya Kern

Περί τίνος πρόκειται?

Μια γυναίκα με πάθος για τα ζώα παλεύει μέσα από δύο καταδικασμένες σχέσεις ενώ εκπαιδεύει το νέο της άλογο.

«Πόσο μου αρέσει αυτό το άλογο! Αγναντεύουμε τα ροζ μέσα και τα μακρινά γαλάζια βουνά στο πρωινό φως. Πάντα νιώθω τέτοια χαρά όταν είμαι σε αρμονία με τον Kamar.»

Αυτή είναι η ζωή για τον Toni, τον πρωταγωνιστή Ρωτήστε τον Κερντο ντεμπούτο μυθιστόρημα του Το άλογο της Σελήνης (Sunstone Press). Ωστόσο, η ευφορία που νιώθει στην πλάτη του πανέμορφου αραβικού αλόγου της δεν είναι εύκολη. Στην πραγματικότητα, αναρωτιέται κανείς καθώς αγωνίζεται οδυνηρά μέσα από δύο καταδικασμένες σχέσεις αν θα το νιώσει ποτέ καθόλου.

Άνδρες & Άλογα

Για να στήσει το σκηνικό, η Toni μας λέει από την αρχή ότι μεγάλωσε από μη κομφορμιστές γονείς σε έναν κόσμο αντικουλτούρας και ο πατέρας της πίστευε στη «σκόπιμη φτώχεια». Η Toni είναι πάντα καλή στο να εκφράζει τα συναισθήματά της, αλλά όχι τόσο καλή στο να τα βγάζει πέρα. Το να εργάζεσαι ως χορεύτρια της κοιλιάς και να ζεις και να διατηρείς ένα ράντσο σε μια μικρή πόλη στο Νέο Μεξικό δεν είναι εύκολο κατόρθωμα.

Επίσης, δεν είναι τόσο καλή στις σχέσεις και έλκεται από δύο άντρες, που και οι δύο φαίνονται λάθος για μια στοργική, στοργική γυναίκα. Ζει με τον Pearce, αλλά η μουσική του καριέρα και ο αλκοολισμός έχουν προτεραιότητα από τις ανάγκες του Toni και την αγάπη του για εκείνη. Έπειτα, υπάρχει ο πρώην φίλος της Τζέι Τζέι, ένας τοξικομανής που συνεχώς εμφανίζεται υπονοώντας ότι θα ξαναβρεθούν μαζί.

Το μεγάλο πάθος της Toni είναι η αγάπη της για τα ζώα γενικά και τα άλογα ειδικότερα. Σχετίζεται μαζί τους πολύ καλύτερα από τους άντρες της ζωής της. Αναφερόμενη στον λευκό της Άραβα, τον Σιλβάνο, για να μπει μέσα στο κεφάλι του, λέει, «Βάζω τον εαυτό μου στα πέταλα του…» Νιώθει ότι ο Σιλβάνο είναι μόνος και χρειάζεται έναν σύντροφο και είναι αποφασισμένη να βρει έναν, παρά την επιμονή της Πιρς να το κάνει. Δεν έχω χρήματα για να το κάνω να δουλέψει. Ή μήπως απλώς ο Pearce δεν την υποστηρίζει στην αγάπη της για τα άλογα;

Μεγάλο μέρος της αφήγησης περιλαμβάνει την Toni να παλεύει με τα συναισθήματά της για τον Pearce και τον JJ. Ενώ υπάρχει κάτι που θα αγαπά πάντα και στους δύο, το πρόβλημα φαίνεται να κρύβεται πάντα στη γωνία. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα αυτού του βιβλίου είναι να μπει στο μυαλό της Toni και να την ακούει να συνειδητοποιεί και να εκλογικεύει πού είναι πιθανό να κατευθύνεται κάθε σχέση – είναι δύσκολο για εκείνη να αποχωριστεί εντελώς.

Αναγέννηση της Ελπίδας

Και μετά υπάρχει ο Kamar, το νέο της άλογο, το οποίο αγαπά με πάθος, παρόλο που η εκπαίδευσή του είναι μια δύσκολη υπόθεση. Είναι με την Kamar που η καρδιά της βρίσκεται αληθινά. Το „Kamar“ είναι αραβικό για „το φεγγάρι“. Το φεγγάρι, λέει, «αντιπροσωπεύει την αναγέννηση της ελπίδας, τη δυνατότητα υπέρβασης του παρελθόντος και την ικανότητα να ξαναρχίσουμε, ακόμη και μετά από καταστροφή και αποτυχία».

Στο Kamar, βλέπει μια νέα ευκαιρία για τη ζωή της μετά από αποτυχημένες προσπάθειες με τον Pearce και τον JJ. Πώς όμως υλοποιούνται αυτές οι νέες ευκαιρίες; Υπάρχουν εμπόδια στον δρόμο; Πώς θα επηρεάσει ένα συγκεκριμένο περιστατικό την πορεία προς την αναγέννηση του Toni;

Το άλογο της Σελήνης είναι μια αποκαλυπτική μελέτη μιας γυναίκας που αναζητά την ειρήνη στη ζωή της — σε έναν κόσμο που επηρεάζεται από την ανατροφή της και την πρώιμη επιρροή των Βοημικών γονιών της. Αλλά είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Είναι μια ιστορία για όποιον έχει αγαπήσει ποτέ τα ζώα και έχει εκτιμήσει τη δύναμη και την ομορφιά τους. Είναι γραμμένο με πολυπλοκότητα και χάρη για έναν χαρακτήρα με ουσία και σκοπό — και μια ευπάθεια που κάνει τους αναγνώστες να νοιάζονται για αυτήν και να την στηρίζουν σε όλη τη διαδρομή.

Σχετικά με την Tanya Kern:

Η Tanya Kern είναι επαγγελματίας χορεύτρια και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Hatha Yoga που αγαπά τα ζώα και τη φύση. Μεγάλωσε από μια ανύπαντρη μητέρα που της έμαθε ότι μπορεί να πετύχει οτιδήποτε επιθυμεί η καρδιά της αρκεί να επιμείνει και να πιστεύει στις δυνατότητές της ως γυναίκα. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της.

The Moon Horse της Tanya Kern

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/5/2022

Είδος: Μυθοπλασία, Ρομαντική

Συγγραφέας: Ρωτήστε τον Κερν

Σελίδες: 105 σελίδες

Εκδότης: Sunstone Press

ISBN: ‎9781632933577

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar