Καλοκαιρινές κάρτες συμμετρίας για παιδιά

0
Καλοκαιρινές κάρτες συμμετρίας για παιδιά

Αυτές οι καλοκαιρινές κάρτες συμμετρίας για παιδιά είναι ένας τέλειος τρόπος για να εξασκηθείτε ή ακόμα και να εισαγάγετε τη συμμετρία στους μαθητές σας που μαθαίνουν για τη συμμετρία. Αυτές οι απλές και συναρπαστικές κάρτες εργασιών είναι η τέλεια δραστηριότητα για τους μαθητές της τρίτης και της τέταρτης τάξης και είναι ένας εύκολος τρόπος να εξασκήσετε τη βασική συμμετρία με τους μαθητές σας.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις κάρτες για να διδάξετε συμμετρία και επίσης να έχετε μια υπέροχη δραστηριότητα για το καλοκαίρι! Αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην τάξη ή ως δωρεάν πόροι για κάποια επιπλέον πρακτική στο σπίτι.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το Summer Scavenger Hunt for Kids για ακόμα περισσότερη καλοκαιρινή μαθησιακή διασκέδαση.

Κάρτες εργασιών καλοκαιρινής συμμετρίας

Η συμμετρία είναι μια τόσο διασκεδαστική και συναρπαστική έννοια των μαθηματικών, η οποία είναι βέβαιο ότι θα ιντριγκάρει πολλούς μαθητές όταν αρχίσουν να μαθαίνουν για αυτήν. Προκειμένου να βοηθηθούν οι μαθητές να κατανοήσουν την έννοια της συμμετρίας, αυτές οι κάρτες εργασιών συμμετρίας είναι τέλειες. Διαθέτοντας την ιδέα σε ένα διασκεδαστικό καλοκαιρινό θέμα, οι μαθητές είναι βέβαιο ότι θα απολαύσουν την εκμάθηση της συμμετρίας βλέποντας και συνδυάζοντας τη μισή εικόνα.

Αυτό το δωρεάν εκτυπώσιμο Symmetry θα επικεντρωθεί μόνο στα βασικά στοιχεία της συμμετρίας, όπως στον προσδιορισμό του αν το σχήμα είναι συμμετρικό και των γραμμών συμμετρίας. Δεδομένου ότι αυτό το εκτυπώσιμο προορίζεται μόνο να είναι μια εισαγωγή στη συμμετρία, οι ερωτήσεις διατηρούνται σχετικά απλές και απλές.

Μαθαίνοντας για τη Συμμετρία

Η εκμάθηση για τη συμμετρία μπορεί να είναι διαδραστική και ελκυστική. Έχουμε παραδείγματα συμμετρίας παντού γύρω μας, γεγονός που καθιστά πολύ εύκολο να φέρουμε το φυσικό μας περιβάλλον σε συζητήσεις γύρω από τη συμμετρία.

Ξεκινήστε εξηγώντας την έννοια της συμμετρίας ενημερώνοντας τους μαθητές ότι η συμμετρία έχει ως αποτέλεσμα τα αντικείμενα να έχουν πανομοιότυπες πλευρές και τα δύο μέρη είναι κατοπτρικές εικόνες το ένα του άλλου. Η γραμμή που χωρίζει τα αντικείμενα στη μέση για να δημιουργήσει τις δύο πλευρές ονομάζεται γραμμή συμμετρίας.

Μόλις ο εκπαιδευόμενος έχει μια βασική κατανόηση του τι είναι συμμετρία, ζητήστε από τους μαθητές να κοιτάξουν γύρω τους και να βρουν αντικείμενα και αντικείμενα που είναι συμμετρικά.

Συνηθισμένα παραδείγματα περιλαμβάνουν τραπέζια, καρέκλες, βιβλία, κουτιά, μαρκαδόρους και ούτω καθεξής. Οι μαθητές μπορούν επίσης να επισημάνουν παραδείγματα όπως νέα μολύβια ή νέα κραγιόνια.

Πώς να επεκτείνετε αυτή τη δραστηριότητα συμμετρίας γραμμής

Αυτό μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω εξηγώντας ότι τα κραγιόνια είναι συμμετρικά όταν είναι καινούργια, αλλά καθώς συνηθίζονται, χάνουν τη συμμετρία και δεν είναι πλέον συμμετρικά.

Η συμμετρία μπορεί επίσης να διερευνηθεί σε σχήματα και γράμματα. Παρουσιάστε στους μαθητές κοινά δισδιάστατα σχήματα και ζητήστε από τους μαθητές να προσδιορίσουν ποια από τα σχήματα είναι συμμετρικά. Οι μαθητές μπορούν επίσης να επιφορτιστούν με τον εντοπισμό των διαφορετικών γραμμών συμμετρίας στα σχήματα.

Ομοίως, για τα γράμματα, οι μαθητές μπορούν να προσδιορίσουν ποια γράμματα του αλφαβήτου είναι συμμετρικά και όπου οι γραμμές είναι συμμετρίας είναι μέσα στο γράμμα. Μια διασκεδαστική επέκταση αυτής της δραστηριότητας θα ήταν η παρουσίαση γραμμάτων με διαφορετικές γραμματοσειρές, κάτι που επηρεάζει τη συμμετρία των γραμμάτων.

Αυτό θα ήταν μια περαιτέρω πρόκληση για τους μαθητές και είναι επίσης ένας διασκεδαστικός τρόπος να κάνουν τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν πώς οι γραμματοσειρές μπορούν να επηρεάσουν τα γράμματα, ειδικά όσον αφορά τη συμμετρία.

Απαιτούμενα Υλικά – Εκτυπώσιμα παζλ Symmetry

*Σε αυτήν την ανάρτηση μπορούν να χρησιμοποιηθούν σύνδεσμοι συνεργατών

  • Εκτυπωτής
  • Πλαστικοποιητής
  • Ψαλίδια
  • Μαρκαδόροι ξηρής διαγραφής (εάν απαιτείται)

Προετοιμασία για τις κάρτες εργασιών Symmetry

Κατεβάστε και εκτυπώστε το εκτυπώσιμο.

Εκτυπώστε τις κάρτες εργασιών, πλαστικοποιήστε τις και κόψτε τις.

Εκτυπώστε αντίγραφα των φύλλων εγγραφής όπως απαιτείται.

Τοποθετήστε τις κάρτες και τα φύλλα καταγραφής σε ένα κέντρο μαθηματικών για να τα χρησιμοποιήσουν οι μαθητές σας.

Χρήση των καρτών εργασιών Symmetry

Παρουσιάστε τις κάρτες εργασιών στους μαθητές σας. Ιδανικά, πριν ξεκινήσουν αυτό το κέντρο, οι μαθητές σας θα πρέπει να έχουν μια βασική ιδέα για την έννοια της συμμετρίας. Ανατρέξτε στην ενότητα για Μαθαίνοντας για τη Συμμετρία για μερικές εύκολες συμβουλές και ιδέες.

Οι μαθητές θα περάσουν από το σύνολο των καρτών εργασιών τους και θα λύσουν τις ερωτήσεις. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα βοηθήσετε να κατανοήσουν την κατανόηση της συμμετρίας.

Μπορούν επίσης να γράψουν τις απαντήσεις στα φύλλα ηχογράφησης που έχουν συμπεριληφθεί. Αφήστε τη δημιουργικότητά τους να κυλήσει! Αυτό είναι το εξαιρετικό για τις παιδικές δραστηριότητες!

Οι μαθητές μπορούν στη συνέχεια να ελέγξουν τις απαντήσεις τους χρησιμοποιώντας το κλειδί απαντήσεων μόλις ολοκληρώσουν τη δραστηριότητα.

Αυτό μπορεί πραγματικά να τους βοηθήσει να αρχίσουν να κατανοούν τα συμμετρικά μοτίβα χρησιμοποιώντας διασκεδαστικές εκτυπώσιμες δραστηριότητες. Υπάρχει τόση διασκεδαστική συμμετρία που περιμένει να συμβεί! (το άλλο πρόσθετο πλεονέκτημα εκτός από το ότι τους δίνει μια καλή ιδέα για τη συμμετρία είναι ότι βοηθά στη βελτίωση των δεξιοτήτων παρατήρησής τους επίσης – και όχι μόνο για συμμετρικά πράγματα!)

Πάρτε λοιπόν αυτές τις ΔΩΡΕΑΝ κάρτες Summer Symmetry Task Cards και διασκεδάστε μαθαίνοντας! Τα δωρεάν είναι ο αγαπημένος μου τρόπος μάθησης! Εισάγετε αυτές τις έννοιες σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, νηπιαγωγείου και άλλα μικρά παιδιά και μαθητές που θέλουν να μάθουν!

Αποκτήστε τις ΔΩΡΕΑΝ κάρτες Symmetry για παιδιά

κάρτες συμμετρίας για παιδιά που εστιάζουν στο καλοκαίρι

Περισσότερη μαθησιακή διασκέδαση για παιδιά

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar