Επίσκεψη στο σπίτι της Άννας Φρανκ, Άμστερνταμ με παιδιά – Μίνι ταξιδιώτες

0
Επίσκεψη στο σπίτι της Άννας Φρανκ, Άμστερνταμ με παιδιά – Μίνι ταξιδιώτες

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Το 9χρονο παιδί μου διάβασε πρόσφατα το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ και του κέντρισε το ενδιαφέρον για τον Β‘ Παγκόσμιο Πόλεμο και ιδιαίτερα το Ολοκαύτωμα. Αποφάσισε ότι θα ήθελε να επισκεφτεί το σπίτι της Άννας Φρανκ στο Άμστερνταμ, οπότε κλείσαμε ένα ταξίδι με μερικούς φίλους.

Ενημέρωση 2022 – Η πρώτη μου συμβουλή είναι να κλείσετε την επίσκεψη στο Σπίτι της Άννας Φρανκ προτού κάνετε κράτηση για οτιδήποτε άλλο – τα εισιτήρια κρατούνται πολύ νωρίτερα και δεν μπορείτε πλέον να κάνετε κράτηση εισιτηρίων στο σπίτι που πρέπει να τα κάνετε online κράτηση εκ των προτέρων.

μ.Χ. | Ήμουν ή θα μπορούσα να είμαι εάν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο σε αυτήν την ανάρτηση με αποζημίωση μέσω πληρωμής σε μετρητά, δώρου ή κάτι άλλο χρήσιμο για τη σύνταξη αυτής της ανάρτησης. Δείτε την πλήρη πολιτική αποκάλυψης και την πολιτική απορρήτου για περισσότερες λεπτομέρειες.

Το ίδιο το σπίτι είναι εύκολο να βρεθεί, δεν απέχει πολύ με τα πόδια από τον κεντρικό σταθμό.

Επιτρέπονται πολλοί επισκέπτες κάθε φορά (αν και πολύ λιγότερο μετά τον Covid), αλλά υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε που σημαίνει ότι δεν χάνετε να δείτε τίποτα – είναι πολύ καλά οργανωμένη. Βρήκαμε μια από τις ομάδες των εφήβων να είναι αρκετά ασεβής σε μερικά από τα δωμάτια. γελώντας και φωνάζοντας αλλά δεν υπήρχε προσωπικό μαζί τους για να ηρεμήσουν τα πράγματα.

Γιατί να μην τσεκάρετε αυτά τα άλλα Πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Άμστερνταμ με τα παιδιά

Είναι δύσκολο να περιγράψεις τα συναισθήματα που νιώθεις όταν περπατάς μέσα στο σπίτι – είναι κατατοπιστική, σπαρακτική, συναισθηματική και μια καταπληκτική μαθησιακή εμπειρία για τα παιδιά. Όλοι μας ξαφνιαζόμασταν με το πόσο μικρό ήταν το παράρτημα και ποιες πρέπει να ήταν οι συνθήκες. Σίγουρα θα συνιστούσα να παίρνετε τα παιδιά για επίσκεψη – μόνο μαθαίνοντας τα μαθήματα του παρελθόντος μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες φρικαλεότητες στο μέλλον.

Σπίτι της Άννας Φρανκ, Άμστερνταμ www.minitravellers.co.uk
© Σπίτι της Άννας Φρανκ / Φωτογράφος: Cris Toala Olivares

Τα παιδιά έχουν γράψει λίγα για την επίσκεψή τους:

Sam: Νόμιζα ότι ήταν πολύ ενδιαφέρον. Όταν μπαίνεις, λαμβάνεις έναν ηχητικό οδηγό που τον ακούς λίγο σαν τηλέφωνο. Αυτό ήταν πολύ καλό γιατί εξηγούσε όλα όσα ήταν εκεί. Επίσης περνάτε μέσα από το σπίτι ακολουθώντας ένα μονοπάτι σε όλη τη διαδρομή ενώ το εξηγεί, ώστε να ξέρετε ότι έχετε δει τα πάντα.

James: Νόμιζα ότι ήταν καλό. Σου έδινε μια πραγματική αίσθηση για το πώς ήταν να ζουν εκεί. Οι ακουστικοί οδηγοί ήταν πολύ κατατοπιστικοί. Ήταν πολύ συγκινητικό να ακούς τα αποσπάσματα όπου η Anne μίλησε για τη μελλοντική της καριέρα, όταν ήξερες ότι δεν θα ζούσε αρκετά για να γίνει πραγματικότητα.

Λούσι: Ήταν καλό. Κάποια μέρη ήταν θλιβερά όπως οι εικόνες από σωρούς σωμάτων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Επίσης όταν η Άννα μίλησε για τα όνειρά της για μετά τον πόλεμο. Δεν ήταν όπως το είχα φανταστεί, ήταν πολύ μικρότερο. Έκανε το ημερολόγιο να νιώθει πολύ αληθινό.

Σπίτι της Άννας Φρανκ, Άμστερνταμ www.minitravellers.co.uk
Πρωτότυπο Ημερολόγιο © Σπίτι της Άννας Φρανκ

Χάρι: Το σπίτι της Άννας Φρανκ ήταν πολύ λυπημένο αλλά πολύ ενδιαφέρον. Ένα από τα πολύ καλά κομμάτια ήταν ότι μπορούσες να δεις τι είχαν να πουν οι άλλοι και όχι μόνο η άποψη της Anne. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να δείτε την άποψη του Otto και της Edith Frank για τη ζωή στο παράρτημα. Το παράρτημα ήταν πολύ μικρό και σκοτεινό. Ήταν πάνω από μια αποθήκη, οπότε έπρεπε να είναι πολύ ήσυχα όταν οι άνθρωποι δούλευαν. Θα συνιστούσα να επισκεφθείτε αυτό το μουσείο σε οποιονδήποτε μελετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τζο: Η Άννα Φρανκ έζησε τον πόλεμο. Έγραψε μερικά βιβλία και ένα ημερολόγιο. Το σπίτι της ήταν πολύ μικρό. Είδαμε πολλές φωτογραφίες.

Εν κατακλείδι, σίγουρα θα συνιστούσαμε ένα ταξίδι στο σπίτι της Άννας Φρανκ. Δεν ήταν ακατάλληλο για κανένα από τα παιδιά, αλλά αυτά τα 8+ στην ομάδα μας σίγουρα επωφελήθηκαν στο έπακρο από την επίσκεψή μας.

*Μας προσφέρθηκαν δωρεάν εισιτήρια για το σπίτι της Άννας Φρανκ σε αντάλλαγμα για μια ειλικρινή κριτική στον ιστότοπο Minitravellers*

Γιατί να μην PIN αυτή την ανάρτηση:

Σπίτι της Άννας Φρανκ - Επίσκεψη με παιδιά www.minitravellers.co.uk

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar