Ενδιαφέρεστε για την καλλιέργεια φυτών; Εδώ είναι πώς να ξεκινήσετε

0
Ενδιαφέρεστε για την καλλιέργεια φυτών; Εδώ είναι πώς να ξεκινήσετε
αναπτυσσόμενα φυτά - Echinacea purpurea

Μου φαίνεται ότι αν σε ενδιαφέρει η κηπουρική, ενδιαφέρεσαι για την καλλιέργεια φυτών.

Εκτός αν πρόκειται να δημιουργήσετε έναν ιαπωνικό κήπο Ζεν, όπως ο διάσημος Κήπος Ryoan-ji στο Κιότο, Τα φυτά θα βρίσκονται στο επίκεντρο των προσπαθειών σας για την κηπουρική.

Τι παίρνουμε από την καλλιέργεια φυτών;

Τα φυτά δίνουν στον κήπο μια αίσθηση σκοπού, δομής και χαρακτήρα.

Μπορούν να προσφέρουν σκιά, καταφύγιο ή προβολές για να μετατρέψουν έναν κήπο σε ένα μέρος γαλήνης και γαλήνης προβληματισμού. Αλλά με εντυπωσιακούς συνδυασμούς μορφής και χρώματος, τα φυτά μπορούν επίσης να προσφέρουν μια διαρκώς μεταβαλλόμενη οπτική απεικόνιση που μπορεί να λαμπυρίζει από ενέργεια.

Τα φυτά προσελκύουν πουλιά, ζώα και έντομα στον κήπο. Μας δίνουν επίσης φαγητό για φαγητό και χυμούς για να πιούμε και μπορούν ακόμη και να μας δώσουν μερικά από τα υλικά που χρειαζόμαστε για να τα φροντίσουμε, όπως ξύλινους πασσάλους ή λίπασμα κήπου.

Αλλά πέρα ​​από αυτό που είναι εγγενές για τα ίδια τα φυτά, είναι η διαδικασία της αλληλεπίδρασης με τα φυτά που κάνει την κηπουρική τόσο μαγευτική για τόσους πολλούς.

Τα φυτά παρέχουν στους κηπουρούς κάτι που είναι αρκετά σπάνιο στις ανθρώπινες προσπάθειες – την ευκαιρία να είναι ταυτόχρονα ευφάνταστοι και πρακτικοί.

καλλιέργεια-φυτά-δημιουργία κήπων
Ο σχεδιασμός κήπων με φυτά μας δίνει μια μεγάλη δημιουργική διέξοδο

Καθώς σχεδιάζουμε και αναπτύσσουμε τους κήπους μας, συνδυάζοντας φυτά διαφόρων χρωμάτων, σχημάτων και μεγεθών, ασκούμε μια πραγματικά δημιουργική πλευρά της φύσης μας που διαφορετικά μπορεί να την δούμε σπάνια.

Ωστόσο, σχεδόν ταυτόχρονα, ασχολούμαστε επίσης με εργασίες του πιο πρακτικού είδους – διαμορφώνοντας το μέγεθος των χώρων, προετοιμασία εδάφους, φύτευση, κλάδεμα, τάισμα, πότισμα και γενικά σωματική εργασία σε εξωτερικούς χώρους.

Έτσι, ως κηπουροί, χρωστάμε σχεδόν ό,τι έχουμε από την κηπουρική μέχρι τα φυτά. Για αυτόν τον λόγο, αξίζει να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη κατανόηση για τα φυτά, ειδικά όταν ξεκινάμε την κηπουρική μας ζωή.

Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό ως κηπουρός να κατανοήσετε πώς μεγαλώνουν τα φυτά, ώστε να μπορείτε να καλλιεργήσετε τα φυτά που θέλετε και να μεγαλώσετε καλά αυτά τα φυτά.

Βρώσιμα ή διακοσμητικά, φρούτα ή λαχανικά, δέντρα, θάμνοι, πολυετή ή ετήσια, ό,τι κι αν θέλετε να καλλιεργήσετε, τα βασικά είναι όλα τα ίδια. Αν καταλάβετε για την ανάπτυξη των φυτών, δεν θα κοιτάξετε ποτέ πίσω ως κηπουρός.

Οι προκλήσεις της καλλιέργειας φυτών

Οι νέοι κηπουροί αντιμετωπίζουν δύο κύριες προκλήσεις όσον αφορά την καλλιέργεια φυτών.

Αρχικά, πρέπει να αποφασίσουμε ποια φυτά θέλουμε να καλλιεργήσουμε στον κήπο μας. Δεύτερον, πρέπει να γνωρίζουμε πώς να φροντίζουμε τα φυτά που επιλέγουμε.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναπτύξουμε:

 • τη γνώση και την κατανόησή μας για τα διάφορα φυτά που είναι διαθέσιμα σε εμάς, και
 • μια εκτίμηση των συνθηκών που έχουμε στον κήπο μας, ώστε να μπορούμε να επιλέξουμε φυτά που ταιριάζουν σε αυτές τις συνθήκες.

Σημαίνει επίσης ότι πρέπει να γνωρίζουμε:

 • πώς να βάλουμε τα φυτά μας με ασφάλεια στο έδαφος αρχικά, δηλαδή πώς να φυτέψουμε φυτά,
 • ποια πρόσθετη βοήθεια χρειάζονται αυτά τα φυτά από εμάς, όπως τάισμα και πότισμα,
 • πώς να κλαδέψουν τα φυτά, είτε για να τα διατηρήσουν στο χώρο που έχουν στη διάθεσή τους είτε για να αλλάξουν τον τρόπο που μεγαλώνουν,
 • πώς να αναγνωρίσουμε πότε τα φυτά μας έχουν προσβληθεί από παράσιτα και ασθένειες,
 • πώς να βοηθήσετε τα φυτά να ανακάμψουν από τέτοιες επιθέσεις και πώς να αποτρέψετε αρχικά προβλήματα παρασίτων και ασθενειών.

Μπορείτε να δείτε τις προκλήσεις της επιλογής φυτών και της φροντίδας των φυτών ξεχωριστά. Όμως, η αλήθεια είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις το μόνο που μας απασχολεί είναι να προσπαθούμε να παρέχουμε στα φυτά μας τις καλύτερες συνθήκες που μπορούμε, ώστε να μπορέσουν να ανθίσουν.

καλλιέργεια φυτών - φύτευση

Τι πρέπει να ξέρετε

Φυσικά, μπορείτε να μάθετε για τις διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις των διαφόρων φυτών που καλλιεργείτε ανά φυτό. Και σχεδόν σίγουρα θα το κάνετε αυτό καθώς αυξάνετε την εξοικείωσή σας με τα διάφορα φυτά που μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε στον κήπο σας.

Ωστόσο, οι γενικές σας γνώσεις κηπουρικής θα ενισχυθούν χωρίς τέλος, εάν υποστηρίζονται από μια βασική κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αναπτύσσονται τα φυτά.

Εάν έχετε αυτή την κατανόηση, θα μπορείτε συχνά να κάνετε κρίσεις σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε σε σχέση με ένα συγκεκριμένο φυτό, χωρίς απαραίτητα να συμβουλευτείτε τα βιβλία για να μάθετε πιο συγκεκριμένα ποιες είναι οι ατομικές απαιτήσεις αυτού του φυτού.

Λοιπόν, αυτά που θα μάθετε σε αυτήν την ανάρτηση για αρχάριους κηπουρούς είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για τα φυτά για να σας βοηθήσουν να κάνετε επιτυχή κηπουρική.

Πρέπει να ξέρετε ότι αυτό που θα βρείτε εδώ δεν είναι πουθενά όλα πρέπει να γνωρίζουμε για τα φυτά, αλλά σίγουρα υπάρχουν περισσότερα από αρκετά για όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε.

Έτσι, στην επόμενη ανάρτηση αυτής της σειράς στις επόμενες σελίδες, θα απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις:

 • Τι κάνει τα φυτά να μεγαλώνουν;
 • Ποια είναι τα κύρια μέρη των φυτών και ποιες οι λειτουργίες τους;
 • Πώς σχετίζονται αυτές οι πληροφορίες με τις καθημερινές εργασίες κηπουρικής;

Διαβάστε παρακάτω: Πώς μεγαλώνουν τα φυτά.

Αγαπάτε τις Ντάλιες;Έχω γράψει το βιβλίο πάνω τους

Δείτε τον αναλυτικό οδηγό μου βήμα προς βήμα, με απλές γλωσσικές εξηγήσεις και εξαιρετικά χρήσιμες εικόνες και εικονογραφήσεις. Αυτό είναι για εσάς εάν αγαπάτε τις ντάλιες και θέλετε να αξιοποιήσετε το καλύτερο από τις ντάλιες που καλλιεργείτε.

Ελα μαζί μας! Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο Gardening Step by StepΕγγραφείτε παρακάτω για να λαμβάνετε τις πιο πρόσφατες συμβουλές και ενημερώσεις κηπουρικής*

*Εισαγάγοντας τα στοιχεία σας, αποδέχεστε τους όρους και τις προϋποθέσεις και την πολιτική απορρήτου του gardeningstepbystep.com. Μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar