Ενέσεις σημείου ενεργοποίησης | Cantor Spine Center, Φλόριντα

0
Ενέσεις σημείου ενεργοποίησης |  Cantor Spine Center, Φλόριντα

Τι είναι η ένεση στο σημείο ενεργοποίησης;

Οι ενέσεις TPI (Trigger Point Injection) χρησιμοποιούνται συχνά ως ελάχιστα επεμβατικές επιλογές θεραπείας για τον πόνο.

Τι στοχεύει το TPI;

Στοχεύουν στους μύες για να ανακουφίσουν τον πόνο που προκαλείται από «σημεία ενεργοποίησης». Αυτά τα σημεία ενεργοποίησης είναι επώδυνοι κόμβοι ή τεντωμένες ζώνες στους μυς. Συχνά, οι ασθενείς μπορούν να αισθανθούν αυτούς τους κόμπους κάτω από το δέρμα και είναι τρυφεροί στην αφή. Τα σημεία ενεργοποίησης στη μυϊκή ομάδα μπορεί να σχηματιστούν μέσω οξέος τραύματος ή επαναλαμβανόμενης χρήσης/καταπόνησης, προκαλώντας τη σύσπαση των μυϊκών ινών σε συσταλτική κατάσταση σε σκληρυμένη ή «ινώδη» κατάσταση. Όταν τα σημεία ενεργοποίησης δεν αντιμετωπίζονται, μπορεί να καταλήξουν να προκαλέσουν μυοπεριτονιακό πόνο ή ακόμα και νευρικό πόνο. Ο μυοπεριτονιακός πόνος ορίζεται ως χρόνιος μυϊκός πόνος. Αυτή η κατάσταση προκαλείται από σημεία ενεργοποίησης που δεν αντιμετωπίζονται ή είναι σταθερά εμφανή. Ο μυοπεριτονιακός πόνος είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι υποβάλλονται σε ενέσεις με σημείο ενεργοποίησης.

Τα σημεία ενεργοποίησης μπορεί να προκαλέσουν νευρικό πόνο όταν η μυϊκή σύσπαση συμπιέζει ένα κοντινό νεύρο. Δεδομένου ότι το νεύρο έχει επιπλέον πίεση ή ανεπιθύμητη επαφή, στέλνει σήματα πόνου πίσω στον εγκέφαλο.

Τι μπορώ να κάνω για να αντιμετωπίσω τα Trigger Points;

Οι ασθενείς μπορούν να επιχειρήσουν να θεραπεύσουν τα σημεία ενεργοποίησης με ήπιες διατάσεις και/ή θεραπεία μασάζ. Συχνά, η ζέστη μπορεί επίσης να βοηθήσει στη χαλάρωση των σφιγμένων μυών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη μπορεί να είναι χρήσιμα για τη θεραπεία αυτής της πάθησης. Άλλες περιπτώσεις μπορεί να απαιτούν μυοχαλαρωτικά για να προσπαθήσουν να σταματήσουν τον επώδυνο κύκλο. Μιλήστε με το γιατρό σας εάν αυτές μπορεί να είναι λύσεις για τα σημεία ενεργοποίησης σας. Φυσικοθεραπεία είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διαχειριστείτε επώδυνα σημεία πυροδότησης, όταν άλλα συντηρητικά μέτρα αποτυγχάνουν. Ο φυσιοθεραπευτής σας θα σας διδάξει πώς να τεντώνετε και να δυναμώνετε σωστά τους μύες που έχουν προσβληθεί. Σε περιπτώσεις που δεν ανταποκρίνονται σε αυτά τα μέτρα, μια ένεση με σημείο ενεργοποίησης (TPI) μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει αυτός ο πόνος.

Τι κάνει ένα TPI;

Τα TPI είναι πολύ αποτελεσματικά στη θεραπεία του μυϊκού πόνου λόγω πολλών παραγόντων. Η τοποθέτηση μιας βελόνας σε ένα σημείο σκανδάλης καταστρέφει τον μυ και ελπίζουμε ότι θα σταματήσει η σύσπαση. Για καλή μέτρηση, εγχέεται ένα διάλυμα που περιέχει τοπικό αναισθητικό και συχνά ένα κορτικοστεροειδές, το οποίο διαφοροποιεί τις ενέσεις στο σημείο ενεργοποίησης από την ξηρή βελόνα. Η τοπική αναισθησία και το κορτικοστεροειδές βοηθούν στη χαλάρωση των μυών αναστέλλοντας τη σύσπαση και μειώνοντας τη φλεγμονή.

Αποτελεσματικότητα και ανάκτηση των TPI’s

Οι ενέσεις στο σημείο ενεργοποίησης έχουν γίνει ολοένα και πιο συνηθισμένες στην ιατρική πρακτική. Καθώς η γνώση προχωρά, οι TPIs έχουν αναγνωριστεί ως ασφαλείς, ελάχιστα επεμβατικές και ταχείας δράσης θεραπείες για τον μυϊκό πόνο. Οι περισσότεροι ασθενείς τείνουν να αισθάνονται τα αποτελέσματα του TPI μέσα σε 1-2 ώρες, με πολλούς από αυτούς τους ασθενείς να αισθάνονται ακόμα ανακούφιση 30 ημέρες μετά την ένεση. Η ανάρρωση από μια έγχυση στο σημείο ενεργοποίησης είναι πολύ ελάχιστη. Μερικοί ασθενείς μπορεί να αισθάνονται έναν ελαφρύ πόνο στο σημείο της ένεσης ή γύρω από αυτό, αλλά αυτό το αίσθημα τείνει να εξασθενεί μέσα σε μία ή δύο ημέρες.

Ποιος μπορεί να εκτελέσει ένα TPI;

Οι Δρ. Η Τζουφρίδα και WesterhausΕιδικός Επεμβατικού Πόνου στο Cantor Spine Center, εκτελούν συχνά ενέσεις στο σημείο ενεργοποίησης. Στο Cantor Spine Center στο Ινστιτούτο Ορθοπεδικής & Σπονδυλικής Στήλης Paleyέχουμε έναν εξαιρετικά έμπειρο και υψηλά καταρτισμένο ειδικό που έχει κάνει εκατοντάδες ενέσεις με σημείο ενεργοποίησης. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ενέσεις στο σημείο ενεργοποίησης, ή θα θέλατε προγραμματίζω ένα ραντεβού για να δείτε εάν οι ενέσεις στο σημείο ενεργοποίησης είναι κατάλληλες για εσάς, καλέστε (954) 567-1332 για να προγραμματίσετε το ραντεβού σας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar