Εκμάθηση του αλφαβήτου: Καλύτερες δραστηριότητες για τα ABC

1
Εκμάθηση του αλφαβήτου: Καλύτερες δραστηριότητες για τα ABC

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθουν τα παιδιά το αλφάβητο;

ΠΑΙΖΩ. ΦΥΣΙΚΑ! Όσο κι αν πιστεύουμε ότι οι ενήλικες πρέπει να έχουν μεγάλο χέρι και να πιέζουν τα παιδιά να μάθουν το αλφάβητο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα: Τα παιδιά μαθαίνουν το αλφάβητο όταν παίζουν με αυτό.

Δεν χρειάζεται άγχος τα πρώτα χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Ψάχνετε για ένα χρόνο μάθησης που έγινε για εσάς; Δείτε το Playing Preschool.

Πώς βοηθάτε το παιδί σας να μάθει το αλφάβητο;

Αφήνοντάς τους να παίξουν μαζί του. Τα παιδιά χρειάζονται έκθεση σε αυτό – με τον ίδιο τρόπο που έχουν έκθεση σε ζώα, κούκλες, αυτοκίνητα, φορτηγά, αριθμούς και μπλοκ.

Η αλήθεια είναι: η απομνημόνευση ονομάτων γραμμάτων είναι μόνο αυτό, απομνημόνευση. Αν και μπορεί να φαίνεται εξαιρετικά φανταχτερό, η απομνημόνευση ονομάτων γραμμάτων δεν διαφέρει από την απομνημόνευση ονομάτων δεινοσαύρων, λέξεων χρώματος, πριγκίπισσες και χαρακτήρες Paw Patrol.

Απομνημονεύει το όνομα ενός συμβόλου.

Η διαφορά είναι ότι οι γονείς έχουν πει ότι η απομνημόνευση των ABC είναι το κλειδί για την επιτυχία της μάθησης. Αυτό απλά δεν είναι αλήθεια.

Η μάθηση στα πρώτα χρόνια δεν πρέπει να υποβιβάζεται μόνο στην απομνημόνευση. Τα πρώτα χρόνια είναι για να μάθουν να επιλύουν προβλήματα, να επικοινωνούν, να σκέφτονται κριτικά, να κάνουν ερωτήσεις, να παίρνουν ρίσκα, να αναπτύσσουν δια βίου δεξιότητες… και τα αναπτύσσουν όλα αυτά μέσω του PLAY.

Όλα επιστρέφουν στο PLAY.


ΝΗΠΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ABCS: Τι κάνετε εάν το μικρό παιδί σας δεν ενδιαφέρεται να μάθει τα ABC του; Πώς μαθαίνεις σε ένα μικρό παιδί το αλφάβητο; Πρέπει τα νήπια να μαθαίνουν τα ABC τους; από το Busy ToddlerΗ εκμάθηση του αλφαβήτου δεν διαφέρει από την εκμάθηση ονομάτων ζώων

Τα παιδιά μας βλέπουν ζώα παντού και τα ενθαρρύνουμε να μαθαίνουν ονόματα και ήχους όπως κάνουν.

«Αυτό είναι μια αγελάδα. Λέει mooooo.“

Τα γράμματα δεν διαφέρουν. Ζητάμε από ένα παιδί να απομνημονεύσει το όνομα και τον ήχο που κάνει.

„Αυτό είναι ένα Μ. Λέει μμμμμ.“

Δεν φτιάχνουμε ονόματα ζώων. Δεν ανησυχούμε για τα ονόματα των ζώων. Δεν αγοράζουμε κάρτες flash για να βοηθήσουμε στην ταχύτερη απομνημόνευση ονομάτων και ήχων.

Αλλά κάνουμε με τα γράμματα.

Δεν χρειάζεται.

Εκθέστε το παιδί σας στα γράμματα καθώς παίζει – όπως το ενδιαφέρει

Ακριβώς όπως δεν πιέζουμε ζώα, φορτηγά κατασκευών ή ονόματα δεινοσαύρων στα μικρά παιδιά αν δεν ενδιαφέρονται… ακολουθήστε τον ίδιο κανόνα με τα γράμματα.

Αλλά αν ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, παίξτε μαζί τους. Απαντήστε σε ερωτήσεις. Να είσαι περιστασιακός. Χαλάρωσε. Θα συμβεί.

Θυμηθείτε, τα παιδιά αναμένεται να μάθουν το αλφάβητο ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ (αυτό είναι το Κοινά βασικά κρατικά πρότυπα λένε).

Καταπληκτική δραστηριότητα για να βοηθήσετε το παιδί σας να ΠΑΙΞΕΙ με το αλφάβητο

Εδώ είναι μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες μας όλα αυτά τα χρόνια που βοήθησαν τα παιδιά μου να μάθουν τα γράμματά τους λίγο-λίγο.

Τίποτα φανταχτερό. Απλά παίξτε και διασκεδάστε, ανάλαφρο και δροσερό.


Scoop και μεταφορά αλφαβήτου

Ένας συνδυασμός αλφαβητισμού + αισθητηριακών + δεξιοτήτων ζωής που δεν μπορεί να νικηθεί. Ένα καλό σετ μαγνητών αλφαβήτου (όπως αυτοί εδώ) είναι απαραίτητο!


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑΣ ΑΛΦΑΒΗΤΩΝ: Μια γρήγορη και εύκολη δραστηριότητα προσχολικής ηλικίας. Δραστηριότητα εκμάθησης γραμμάτων. δραστηριότητα γνώσης αλφάβητου· εύκολη δραστηριότητα βροχερής ημέρας από το Busy ToddlerΑντιστοίχιση αλφαβήτου

Η αναγνώριση των κεφαλαίων γραμμάτων και των αντίστοιχων μικρών γραμμάτων είναι μεγάλη υπόθεση… αλλά είναι επίσης παρόμοιο με τα παιδιά που αναγνωρίζουν πολλές ράτσες αρκούδων ή ότι οι Μεγάλοι Δανοί και τα Κανίς είναι και τα δύο σκυλιά.

Είναι μια άλλη δεξιότητα που μεγαλώνει με τον καιρό.


ABC PAINT MATCH: Αυτή η γρήγορη και εύκολη δραστηριότητα είναι ένας συνδυασμός τέχνης και γραμματισμού. Μια εύκολη παιδική δραστηριότητα που είναι ιδανική για να κάνετε στο σπίτι από το Busy ToddlerABC Paint

Λίγη τέχνη + αναγνώριση γραμμάτων εδώ, και αυτή η δραστηριότητα χρησιμοποιεί επίσης μαγνήτες αλφαβήτου. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι/εφόδιο που πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας!


ABC PUZZLE BIN: Μια γρήγορη και εύκολη δραστηριότητα για νήπια χρησιμοποιώντας προμήθειες Dollar Store. μια διασκεδαστική δραστηριότητα από το Busy ToddlerΗ γραμμή ετικέτας είναι ακριβώς εδώ: όλες αυτές οι προμήθειες προήλθαν από το Dollar Store! Το Dollar Store είναι ένα υπέροχο μέρος για να βρείτε προμήθειες δραστηριότητας.


Ταξινόμηση χρωμάτων ABC: Μια γρήγορη και εύκολη δραστηριότητα για νήπια. δραστηριότητα ταξινόμησης χρωμάτων από το Busy Toddler. ένας διασκεδαστικός τρόπος για να εισαγάγετε το αλφάβητο στα νήπια. δραστηριότητα ονομασίας γραμμάτωνABC & Ταξινόμηση χρώματος

Κατασκοπεύω πάλι μαγνήτες αλφαβήτου!!! Αυτή είναι μια ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ δραστηριότητα για μικρά – γιατί είναι μια δραστηριότητα ταξινόμησης χρωμάτων που χρησιμοποιεί κομμάτια αλφαβήτου ως υλικά. Ο γιος μου (σε αυτή τη φωτογραφία) δεν ήξερε ακόμα τα ABC του, αλλά έπαιζε μια μπάλα μαζί τους.


ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΤΑ ΑΥΤΟ: Μια γρήγορη και εύκολη δραστηριότητα αλφαβήτου για νήπια. μια δραστηριότητα αλφαβήτου προσχολικής ηλικίας. εύκολη δραστηριότητα σε εσωτερικούς χώρους. διασκεδαστική δραστηριότητα βροχερής ημέρας από το Busy ToddlerΜετά τον αγώνα

Πάντα αγαπημένος! Αυτή είναι μια δραστηριότητα που ταιριάζουν – και η κόρη μου είχε μια μπάλα προσπαθώντας να επαναφέρει τα γράμματά της με αλφαβητική σειρά.


ABC TUBE: Μια εύκολη δραστηριότητα αντιστοίχισης γραμμάτων που είναι ιδανική για νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας. μια εύκολη εσωτερική δραστηριότητα για νήπια. μια δραστηριότητα γραμμάτων προσχολικής ηλικίας. δραστηριότητα αλφαβήτου από το Busy ToddlerΣωλήνας ABC

Αρπάξτε τη συλλογή τουαλέτας σας και τα αυτοκόλλητα με κουκκίδες. Αυτή είναι μια εξαιρετική (και φορητή!) δραστηριότητα για παιδιά.


ALPHABET ΕΥΡΕΣΗ: Μια γρήγορη και εύκολη δραστηριότητα για νήπια. αυτή η δραστηριότητα θα κάνει τα παιδιά να κινούνται και να μαθαίνουν. Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτή τη διασκεδαστική δραστηριότητα σε εσωτερικούς χώρους που είναι ιδανική για την εκμάθηση ονομάτων γραμμάτων και ήχους γραμμάτωνΕύρεση αλφαβήτου

Ένα κλασικό εδώ. Αυτό επαναλαμβάνεται από το 2016 και το παίζουμε ΔΙΑΡΚΕΙΑ. Είναι εν μέρει γράμματα, εν μέρει ακαθάριστο μοτέρ και μια από τις μεγαλύτερες δραστηριότητες «επιτήρησης» της ζωής μου.


ALPHABET POST-IT WALL: Μια απλή δραστηριότητα αλφαβητισμού για νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας. δημιουργήστε μια εύκολη δραστηριότητα σε εσωτερικούς χώρους. γρήγορη και εύκολη δραστηριότητα βροχερής ημέραςAlphabet Post-It Wall

Μια δραστηριότητα που εστιάζει σε «δύσκολα γράμματα». Αυτή η δραστηριότητα είναι για όλα εκείνα τα γράμματα που φαίνονται διαφορετικά σε κεφαλαία και πεζά. Τα Σ και Κοιν είναι εύκολα γράμματα. Ee και Gg; Δύσκολα γράμματα.


ΕΥΚΟΛΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑΣ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ: Δείτε αυτήν την εύκολη δραστηριότητα σε εσωτερικούς χώρους για νήπια. Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα λατρέψουν αυτή τη δραστηριότητα αλφαβήτου. μια διασκεδαστική δραστηριότητα αισθήσεων και γραμματισμού από το Busy ToddlerΤαίριασμα αλφαβήτου

Γεια σε μια από τις αγαπημένες μου δραστηριότητες και τα αγαπημένα μου ΤΡΙΚ. Ναι, αυτό το αξεσουάρ πραγματικά ξεκολλάει. Και όλοι λένε γεια στους μαγνήτες της αλφαβήτου μου για άλλη μια φορά…


ΣΒΗΣΤΕ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ: Μια διασκεδαστική και απλή αλφαβητική δραστηριότητα που θα λατρέψουν τα νήπια και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας. γρήγορη και εύκολη δραστηριότητα νηπίων. προσχολική δραστηριότητα αλφαβήτου? δραστηριότητα στο σπίτι, εύκολη δραστηριότητα αλφαβήτουΔιαγράψτε τα ABC

Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που το κάναμε αυτό! Αισθάνομαι σαν χθες για να ξέρεις ότι με κάνει να νιώθω ΓΕΡΟΣ. Είναι κλασικό για κάποιο λόγο… και ο λόγος που έφτιαξα τόσα πολλά δείπνα με 3 κάτω από 4.


ΑΝΤΥΛΙΞΗ ΠΑΖΛ: Μια γρήγορη και εύκολη παιδική δραστηριότητα - απλώς τυλίξτε κομμάτια παζλ. Μια διασκεδαστική εσωτερική δραστηριότητα για παιδιά από το Busy ToddlerΞετύλιγμα παζλ

Κοιτάξτε αυτό το χαριτωμένο που ξετυλίγει τα κομμάτια του παζλ του. Σε ποιο παιδί δεν αρέσει να ανοίγει ένα δώρο; 26 κομμάτια παζλ αλφάβητου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παίξετε με τα ABC.


ΚΥΝΗΓΙ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ: Μια απλή αισθητηριακή δραστηριότητα και δραστηριότητα γραμματισμού για νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας. εισαγωγή του αλφαβήτου· μια εύκολη δραστηριότητα σε εσωτερικούς χώρουςΕπιστολή Χαντ

Με ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια αλφαβήτου: τα γράμματα αφρού μπάνιου. Όχι μόνο για το μπάνιο, και είναι εντελώς φοβερό για παιχνίδι. Έχουμε ακόμα ένα σετ από αυτά!

Πάνω απ‘ όλα, να θυμάστε: η εκμάθηση των γραμμάτων είναι θέμα έκθεσης ΟΧΙ διάτρησης

Δεν χρειάζεται να τρυπήσετε το αλφάβητο.

Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε για το αλφάβητο.

Πάρτε μερικά παιχνίδια αλφαβήτου και διασκεδάστε… και θυμηθείτε: έμαθαν τα ονόματα και τους ήχους των ζώων τους μια χαρά. Θα γίνει και αυτό.


παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar