Δραστηριότητα αντιστοίχισης αλφαβήτου παγωτού

0
Δραστηριότητα αντιστοίχισης αλφαβήτου παγωτού

Το παγωτό είναι η απόλυτη αγαπημένη μου απόλαυση. Η ευελιξία φροντίζει να μην βαριέμαι ποτέ! Εκτός από νόστιμο, είναι τόσο διασκεδαστικό να πάω να πάρω και να φτιάξω αναμνήσεις με την οικογένειά μου.

Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο σε ένα μπολ ή χωνάκι γεμάτο με αυτή την παγωμένη λιχουδιά που δημιουργεί επιπλέον χαμόγελα και γέλιο. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το παιχνίδι αντιστοίχισης αλφαβήτου παγωτού θα φέρει στα παιδιά σας επιπλέον χαμόγελα και γέλιο!

Φροντίστε να ελέγξετε και την ιδέα μου για το Ice Cream Sundae Number Matching!

Παγωτό Παιχνίδι αντιστοίχισης αλφαβήτου για να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν και να εξασκήσουν την αναγνώριση κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων καθώς και ήχους έναρξης.

Παγωτό παιχνίδι αντιστοίχισης αλφαβήτου

Η εκμάθηση των διαφόρων τμημάτων της αναγνώρισης γραμμάτων και των αρχικών ήχων είναι απίστευτα σημαντική για παιδιά προσχολικής ηλικίας και νηπιαγωγείου. Μαθαίνουν τα πρώτα βήματα για την ανάγνωση και τη γραφή. Αυτή η δραστηριότητα αντιστοίχισης αλφαβήτου περιλαμβάνει όλα αυτά και πολλά άλλα.

Παρουσιάζεται ως παιχνίδι, τα παιδιά θα ενθαρρυνθούν να παίξουν και με τη σειρά τους να ενισχύσουν τις μαθηματικές και τις λεπτές κινητικές δεξιότητες.

Ρίξτε μια ματιά στο δικό μας Γράμμα Α Βιβλία για την προσχολική ηλικία.

ταιριάζουν γράμματα από το αλφάβητο

Αυτή η δραστηριότητα παγωτού επικεντρώνεται στην αναγνώριση γραμμάτων, κεφαλαίων και πεζών, καθώς και στους ήχους έναρξης μέσω μιας ποικιλίας διαφορετικών «μεζούλων παγωτού».

Αυτή η δραστηριότητα αλφαβήτου προσχολικής ηλικίας είναι γεμάτη ευελιξία για να διασφαλίσει ότι το παιδί σας μαθαίνει με τον δικό του ρυθμό. Μπορείτε να εφαρμόσετε τη διαφοροποίηση βάζοντας μόνο τα παιδιά να ταιριάζουν με ορισμένα από τα στοιχεία ή να επεκταθούν στο βαθμό που ταιριάζουν όλα τα κομμάτια ταυτόχρονα.

Ενώ τα παιδιά μαζεύουν τα διάφορα κομμάτια και τα τοποθετούν στη θέση τους, ενισχύουν επίσης τις λεπτές κινητικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για δεξιότητες όπως το κλείσιμο με φερμουάρ και το δέσιμο των παπουτσιών τους. Για να μην αναφέρουμε το να κρατάς σωστά ένα μολύβι.

Βίντεο της δραστηριότητας αντιστοίχισης αλφαβήτου

Χρειαζονται ΥΛΙΚΑ

Αυτή η δραστηριότητα αντιστοίχισης αλφαβήτου περιλαμβάνει και έναν κώνο και ένα φλιτζάνι ως βάση, τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν αυτό που θα ήθελαν. Αυτά τα κομμάτια έχουν τα γράμματα πάνω τους. Αυτό περιλαμβάνει τόσο κεφαλαία όσο και πεζά γράμματα. Ακολουθούν οι μπάλες παγωτού.

Υπάρχει μια ποικιλία χρωμάτων που περιλαμβάνουν κεφαλαία γράμματα, πεζά γράμματα και εικόνες αντικειμένων για την αναπαράσταση των αρχικών ήχων.

Εκτυπώσιμη δραστηριότητα αντιστοίχισης αλφαβήτου

Ξεκινήστε την προετοιμασία εκτυπώνοντας τη δραστηριότητα, την οποία μπορείτε να βρείτε στο τέλος αυτής της ανάρτησης. Στη συνέχεια, κόψτε κάθε κομμάτι από το σετ παγωτού. Για να διατηρήσετε τη ζωή αυτής της δραστηριότητας, θα πρότεινα να πλαστικοποιήσετε κάθε κομμάτι. Όταν είναι όλα έτοιμα, σχεδιάστε τη δραστηριότητα για το παιδί σας.

Μπορείτε να ξεκινήσετε μικρά, προσφέροντας αυστηρά τα χωνάκια παγωτού και μερικές από τις μπάλες. Εάν το παιδί σας είναι έτοιμο, μπορείτε να παρουσιάσετε όλα τα μέρη.

Παγωτό παιχνίδι αντιστοίχισης αλφαβήτου για την προσχολική ηλικία

Πότε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δραστηριότητα αλφαβήτου παγωτού

Αυτό το παιχνίδι αντιστοίχισης αλφαβήτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην προσχολική ηλικία, το νηπιαγωγείο ή την πρώτη τάξη. Αυτή είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα για κέντρα αλφαβητισμού, πρωινές μπανιέρες ή για όσους τελειώνουν νωρίς. Τα παιδιά θα λατρέψουν να ολοκληρώσουν αυτήν τη δραστηριότητα ανεξάρτητα, σε ζευγάρια ή ακόμα και σε μικρές ομάδες.

Τα διασκεδαστικά χρώματα και το θέμα του παγωτού θα ενθαρρύνουν τα παιδιά να αγαπήσουν αυτή τη δραστηριότητα και με τη σειρά τους θα ενισχύσουν σημαντικές δεξιότητες γραμματισμού και λεπτές κινητικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες.

Μπόνους αλφάβητο Popsicles

Σε αυτήν τη λήψη περιλαμβάνεται επίσης ένα παιχνίδι αντιστοίχισης αλφαβήτου με λαχανικά. Είναι μια μικρότερη έκδοση του παιχνιδιού αντιστοίχισης παγωτού, αλλά βοηθά στην ίδια έννοια αντιστοίχισης αλφαβήτου. Υπάρχει ένα κομμάτι από το popsicle για κεφαλαία, ένα για πεζά και ένα για αρχικό ήχο.

Ταίριασμα αλφαβήτου Popsicle

Αυτοί είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε ένα γράμμα του αλφαβήτου. Θα δουλέψουν με πεζά και κεφαλαία γράμματα και θα έχουν οπτικές ενδείξεις με αυτές τις κάρτες αλφαβήτου.

Αυτή είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα για να βοηθήσει στο σχηματισμό γραμμάτων και να βοηθήσει τους νεότερους μαθητές να πετύχουν. Τα παιδιά μου τα πάνε πολύ καλά με τις δημιουργικές ιδέες όπως αυτή! Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για ένα διασκεδαστικό παιχνίδι αντιστοίχισης γραμμάτων ή έναν εξαιρετικό τρόπο για να ενθαρρύνετε τη διασκέδαση με το αλφάβητο. Όσο περισσότερες δραστηριότητες αντιστοίχισης γραμμάτων για μικρότερα παιδιά, τόσο το καλύτερο!

Δείτε αυτόν τον εξαιρετικό πόρο για την τάξη της τάξης του homeschool.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar