Αυτό το Πάσχα, Ταξίδι στην Κόλαση & Επιστροφή στην Επική, Αλληγορική Περιπέτεια

0
Αυτό το Πάσχα, Ταξίδι στην Κόλαση & Επιστροφή στην Επική, Αλληγορική Περιπέτεια

Παρουσία, το έργο του William E. Jefferson

Περί τίνος πρόκειται?

Το ταξίδι ενός ανθρώπου μέσα από τη δική του αμφιβολία, φόβο και πίστη στα πιο σκοτεινά από όλα τα πιθανά μέρη – την ίδια την κόλαση.

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τις εβδομάδες που προηγούνται του Πάσχα, οι ασκούμενοι Χριστιανοί στοχάζονται, μεταξύ άλλων, τα γεγονότα γύρω από τις τελευταίες ημέρες του Χριστού στη Γη: είσοδος του στην Ιερουσαλήμ, κήρυγμα στον Μυστικό Δείπνο, σύλληψη στον Κήπο της Γεθσημανή, δίκη ενώπιον του Πόντιο Πιλάτου , σταύρωση και θάνατος στα χέρια Ρωμαίων στρατιωτών, ταφή και επακόλουθη ανάσταση.

Είναι μια ιστορία γεμάτη προδοσία, σκληρότητα, απόγνωση και θλίψη. Εκεί όπου η πίστη και η πίστη δοκιμάζονται. Αλλά επίσης, μια όπου η εξιλέωση και η σωτηρία χορηγούνται για όλη την ανθρωπότητα. Ομοίως, σε William E. Jeffersonτο μυθιστόρημα του, Παρουσία, το Παιχνίδιπαρακολουθούμε το ταξίδι της Σαρακοστής ενός χαρακτήρα μέσα από τη δική του αμφιβολία, φόβο και πίστη στα πιο σκοτεινά από όλα τα πιθανά μέρη – την ίδια την κόλαση.

Απρόβλεπτο ταξίδι στην κόλαση

Ο Brother Script, μέλος μιας ομάδας αφηγητών μοναχών που ονομάζεται Order of Message Makers, ζει στο Estillyen Isle, ένα απομονωμένο αλλά φιλικό μέρος γεμάτο ικανοποιημένους κατοίκους που κάνουν απλές ζωές. Είναι το βράδυ των εγκαινίων στο Theatre Portesque του νησιού για το τελευταίο έργο του Brother Script, Παρουσίααλλά ενώ είναι παρών, δυστυχώς δεν θα είναι παρών για να δει τον καρπό των κόπων του.

Κι αυτό γιατί ο Script, περιμένοντας την κουρτίνα που ανοίγει, χάνει τα πόδια του στο μπαλκόνι, χτυπά το κεφάλι του στο κάγκελο και πέφτει σε βαθύ κώμα. Ενώ οι φίλοι του είναι απασχολημένοι να επικοινωνήσουν με τους γιατρούς για να τον φέρουν στο αναρρωτήριο, ο Brother Script έχει ήδη βρεθεί σε ένα παράξενο, νέο μέρος – ένα είδος κενού μεταξύ του ενσαρκωμένου και του σαρωμένου κόσμου, που κατοικείται από μια τριάδα πνευματικών οδηγών και ένα πουλί με το όνομα Κοροϊδεύω.

Γρήγορα γίνεται σαφές ότι η παραμονή του Σκριπτ εκεί έχει έναν σοβαρό σκοπό: να αποκαλύψει τα μοχθηρά, επικείμενα σχέδια του Σατανά να υποτάξει την ανθρωπότητα. Αλλά για να γίνει αυτό, το Script θα πρέπει να πάει στην κόλαση και να επιστρέψει — πολλές φορές.

του Δάντη Κόλαση — Με ένα Twist

Είναι μια επικίνδυνη αποστολή και όχι για την οποία το Script είναι πλήρως προετοιμασμένο ή πρόθυμο να αναλάβει. Με κάθε ταξίδι στην κόλαση, το Script πρέπει να περνάει από μία από τις πέντε πόρτες που ανοίγουν σε μια σκηνή που σχετίζεται με ιστορίες από τα Ευαγγέλια. Πρέπει να παρατηρήσει τους χαρακτήρες και τις αλληλεπιδράσεις τους, στη συνέχεια να βρει και να ακολουθήσει ένα μονοπάτι προς την κόλαση. Ευτυχώς, έχει τη συμβουλή του Σέιτζ, ενός μάγου χαρακτήρα που ζει σε αυτόν τον κενό κόσμο, και τη σταθερή συντροφιά του Μοκ.

Οι βιβλικοί χαρακτήρες Σίμωνας της Κυρήνης και Μελχισεδέκ είναι επίσης έτοιμοι να εναλλάσσονται ως Βιργίλιος του Σενάριο, οδηγώντας τον μέσα από τις καμένες πεδιάδες και τους κουρελιασμένους βράχους αυτού. Κόλαση. Τα οράματα του Τζέφερσον για τον Άδη είναι απίστευτα ευφάνταστα, γεμάτα από τσακωτά σμήνη δαιμόνων και τεράστιους αριθμούς αμαρτωλών που παίρνουν τις (συχνά ειρωνικές και τελείως μοντέρνες) εμφανίσεις τους. Αντί για τους εννέα κύκλους της κόλασης του Δάντη, εξερευνούμε νέα βάθη: τις Επτά κοιλάδες της αμαρτίας, τις δεξαμενές της αμηχανίας, τους βυσσινί βράχους, το φαράγγι του Γαργαντού. Είναι απόλαυση για τους λάτρεις αυτού του είδους.

Η κακή πλοκή του Εωσφόρου

Ο ίδιος ο Lucifer είναι εντυπωσιακός, ένας επιβλητικός και εύγλωττος ομιλητής που κρατά μαγεμένους όλους όσους ακούν. Μαθαίνουμε ότι έχει λάβει υπόψη του το έργο του Σενάριο και ότι απορρίπτει την υπόθεση του. Αντιθέτως, σχεδιάζει να αναιρέσει την ανθρωπότητα με αυτό που ο ίδιος αποκαλεί προηγούμενη παρουσία — ένας κόσμος όπου οι οθόνες, η τεχνητή νοημοσύνη, οι αλγόριθμοι, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάθε είδους «διαμεσολαβούμενη οικολογία» οδηγούν την ανθρωπότητα στο μονοπάτι της ακαθόριστης ζωής και μακριά από την ενσαρκωμένη παρουσία. Ο στόχος του; Κάνε τον Θεό να εγκαταλείψει την ανθρωπότητα.

Το χειρότερο, ο Εωσφόρος σχεδιάζει να ξεκινήσει την επίθεσή του από το ίδιο το μέρος από το οποίο προέρχεται το έργο που τον κατατάσσει – το Εστιλιέν. Μαθαίνουμε ότι σχεδιάζει να δηλητηριάσει τον πληθυσμό μέσω ενός φέριμποτ με πασχαλινά κρίνα το πρωί του Πάσχα. Μπορούν ο Script και οι νέοι του φίλοι να σταματήσουν τον Lucifer πριν να είναι πολύ αργά;

Ποίηση, Θεολογία & Αλληγορία

Παρουσία είναι γεμάτη ακαδημαϊκά πασχαλινά αυγά για αναγνώστες με υπόβαθρο στην ιουδαιοχριστιανική θεολογία, τις σπουδές των μέσων ενημέρωσης και τη λογοτεχνία. Ωστόσο, η προηγούμενη εξοικείωση με αυτούς τους τομείς δεν είναι απαραίτητη για να παρακολουθήσετε και να απολαύσετε αυτήν την ιστορία. Το σενάριο είναι ένας αξιαγάπητος, αξιαγάπητος και κάπως ιδιόρρυθμος χαρακτήρας, και υπάρχει πολύ χιούμορ που μπορεί κανείς να βρει καθώς ο άθελος πρωταγωνιστής μας διασχίζει το ταξίδι του ήρωα. Ο διάλογος των χαρακτήρων παίρνει επίσης μια παιχνιδιάρικη ποιότητα.

Το στυλ γραφής του Τζέφερσον είναι συχνά ποιητικό, με ιδιαίτερη προσοχή στις εικόνες και τον ήχο της γλώσσας. Καλεί τα έργα του Φροστ, του Τσόσερ, του Πόε και φυσικά του Δάντη, να δώσουν βάθος στην ιστορία. Είναι μια αλληγορική ιστορία που υφαίνεται σε πολλαπλά επίπεδα: χριστιανική θεολογία, κριτική των μέσων ενημέρωσης, ταξίδι του ήρωα, ποιητική αναπαράσταση κλασικών έργων και καθαρή ψυχαγωγία. Όλα τυλιγμένα σε μια εξερεύνηση της έννοιας του παρουσία και τις πολλές του εκδηλώσεις, θεϊκές και εγκόσμιες.

Είναι το τέλειο ανάγνωσμα για τους πνευματικούς αναζητητές — ειδικά γύρω στο Πάσχα.

Σχετικά με William E. Jefferson:

Ο William Jefferson γράφει από ένα εξοχικό σπίτι της εποχής του Εμφυλίου Πολέμου στα αγροτικά Ozarks και είναι ιδιοκτήτης του Storybook Barn, ενός χώρου εκδηλώσεων για όλες τις περιπτώσεις. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Θεολογία και τα ΜΜΕ από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και μεταπτυχιακό στην Επικοινωνία από το Wheaton Graduate School.

Παρουσία, το έργο του William E. Jefferson

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/5/2021

Είδος: Μυθοπλασία

Συγγραφέας: William E. Jefferson

Αριθμός σελίδων: 260 σελίδες

Εκδότης: Port Estillyen Production

ISBN: 9781736496701

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar