Αποδεδειγμένη ανακούφιση από οσφυϊκή σπονδυλική στένωση με θεραπείες Superion

1
Αποδεδειγμένη ανακούφιση από οσφυϊκή σπονδυλική στένωση με θεραπείες Superion

Η οσφυϊκή σπονδυλική στένωση είναι μια επώδυνη και περιοριστική εκφυλιστική κατάσταση που επηρεάζει τα κατώτερα νωτιαία νεύρα σε ασθενείς ηλικίας άνω των 50 ετών. Ως αποτέλεσμα, ο νωτιαίος σωλήνας στενεύει, γεγονός που ασκεί πίεση —ή τσιμπά— αυτά τα νεύρα προκαλώντας πόνο στην πλάτη και στα πόδια που επιδεινώνεται με στέκεται όρθιος και περπατά. Η διαφορά μεταξύ αυτού του πόνου και άλλων μορφών ενόχλησης στην πλάτη είναι η σχεδόν άμεση ανακούφιση που αισθάνεστε όταν κάμπτετε προς τα εμπρός και καθίσετε.

Τώρα με την καινοτόμο τεχνολογία interspinous spacer που ονομάζεται Superion της Vertiflex, οι ασθενείς βρίσκουν επιτέλους την ανακούφιση που περίμεναν – είτε στέκονται, είτε περπατούν είτε κάθονται. Μετά τη διαδικασία οι ασθενείς μπορούν να περπατήσουν περισσότερο και πιο όρθιο χωρίς πόνο. Αν είστε κάποιος που ψάχνει αμέσως για ένα καλάθι αγορών για να περπατήσει χωρίς πόνο αυτή η διαδικασία είναι για εσάς!!

Τι είναι το Superion;

Το Superion είναι ένας αυτόνομος ενδιάμεσος αποστάτης που έχει σχεδιαστεί για να ανακουφίζει την πίεση στα προσβεβλημένα νεύρα με τον ίδιο τρόπο που επιτυγχάνεται όταν κάμπτεται προς τα εμπρός ή κάθεται. Κατασκευασμένη από τιτάνιο, η συσκευή εμφυτεύεται στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης με μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που δεν απαιτεί μια τομή μεγαλύτερη από 1⁄2 ίντσας κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. Ενώ ο πρωτοποριακός σχεδιασμός και η απλή παράδοση είναι εντυπωσιακές, η μεγαλύτερη επιτυχία του Superion βρίσκεται στην ταυτόχρονη βιβλιογραφία. Χάρη στις αυστηρές κλινικές δοκιμές του FDA και σε ένα ισχυρό σύνολο ερευνητικών δεδομένων, το Superion αναγνωρίζεται πλέον ως μία από τις ασφαλέστερες και πιο αποτελεσματικές θεραπείες που διατίθενται για την οσφυϊκή στένωση.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των 30 λεπτών, οι ασθενείς υποβάλλονται σε ήπια καταστολή καθώς η συσκευή τοποθετείται απαλά μέσα από ένα σωλήνα με περιφέρεια όχι μεγαλύτερη από μια δεκάρα. Από εκεί, η εμφυτευμένη συσκευή αναπτύσσεται, επιτρέποντάς της να επεκταθεί στο επιθυμητό μετρητή. Μόλις τοποθετηθεί το εμφύτευμα κλειδώνει και αποτρέπει την επέκταση στην πλάτη, η οποία είναι η αιτία του τσιμπήματος των νεύρων και του πόνου. Παραδόξως, όλα αυτά γίνονται με ένα σετ οργάνων από ανοξείδωτο χάλυβα, όχι μεγαλύτερα ή πιο περίπλοκα από ένα κατσαβίδι.

Μόλις τοποθετηθεί η συσκευή, μια απλή ραφή και μια ταινία είναι το μόνο που απαιτείται για να μπορέσουν οι ασθενείς να βγουν από το γραφείο και να βιώσουν την άμεση μείωση του πόνου.

Ιδανικοί υποψήφιοι για Superion

Γνωστό ως το «Σήμα του καλαθιού αγορών», οι ασθενείς που πάσχουν από οσφυϊκή σπονδυλική στένωση μπορούν εύκολα να αναγνωριστούν με τη χρήση τιμονιών, περιπατητών ή καροτσιών που βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου ενώ περπατούν και στέκονται.

Το Superion είναι ιδανικό για ασθενείς που παρουσιάζουν ήπια έως μέτρια συμπτώματα όπως μυρμήγκιασμα, πόνο, και μούδιασμα σε όλη την πλάτη, τους γλουτούς και τα πόδια τους. Οι ασθενείς συχνά λένε ότι τα πόδια τους αρχίζουν να αισθάνονται σαν κορμούς δέντρων ενώ περπατούν.

Σύμφωνα με Ο Δρ. GiuffridΔιευθυντής Επεμβατικού Αθλητισμού και Σπονδυλικής Στήλης εδώ στο Cantor Spine, το Superion θα πρέπει να εξεταστεί πότε «Η σωματική λειτουργία είναι μειωμένη, οι ασθενείς είναι συμπτωματικοί αλλά δεν ανταποκρίνονται στη συντηρητική θεραπεία για τουλάχιστον έξι μήνες και η χειρουργική θεραπεία ενδείκνυται σε όχι περισσότερα από δύο παρακείμενα επίπεδα».

Επιπλέον, το Superion έχει χαιρετιστεί για την ικανότητά του να θεραπεύει αποτελεσματικά την πραγματική αιτία και τα συμπτώματα της οσφυϊκής σπονδυλικής στένωσης, μια ευπρόσδεκτη εναλλακτική λύση σε απαρχαιωμένες θεραπείες που βασίζονται σε ναρκωτικά για να μειώσουν προσωρινά ή να καλύψουν τον πόνο.

Οφέλη Superion

Τα οφέλη? Το να πούμε ότι υπάρχουν πολλοί θα ήταν υποτιμητικό.

Όπως καμία άλλη θεραπεία μέχρι σήμερα, το Superion έχει δείξει μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανακούφιση που έχει τελειοποιηθεί και βελτιωθεί μόνο μέσω αυστηρών κλινικών δοκιμών. Ενώ η απλή, εξωτερική διαδικασία είναι ευεργετική για τους ασθενείς από μόνη της, άλλα οφέλη περιλαμβάνουν:

  • Η χρήση εργαλείων μιας χρήσης είναι αποστειρωμένη, μειώνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης.
  • Οι ασθενείς μπορούν να περπατήσουν μόνοι τους μέσα σε 30 λεπτά.
  • Τα δεδομένα πενταετίας δεν είναι παρόμοια με κανένα άλλο σε θεραπείες σπονδυλικής στήλης μέχρι σήμερα.
  • Οι ασθενείς που έχουν γίνει εξαρτημένοι από οπιούχα για ανακούφιση μπορούν να μειώσουν δραστικά, αν όχι να εξαλείψουν, τις δόσεις τους.
  • Ανακούφιση από τον πόνο χωρίς να υποβληθείτε σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση και πλήρη αναισθησία.

Όπως κάθε χειρουργική επέμβαση – ελάχιστα επεμβατική ή όχι – υπάρχουν πιθανοί κίνδυνοι που πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπόψη. Οι δύο κύριοι κίνδυνοι και τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνουμε είναι:

Λοίμωξη: Κάθε φορά που γίνεται μια τομή, λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβεί μόλυνση. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που η διαδικασία εκτελείται μέσα σε ένα αποστειρωμένο χειρουργείο, παρά την απλότητα της διαδικασίας. Αυτό, φυσικά, σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά πρότυπα υγιεινής και τα προαναφερθέντα εργαλεία μιας χρήσης.

Αιμορραγία: Αυτό είναι συνήθως ανησυχητικό μόνο για εκείνους με καρδιακές παθήσεις που απαιτούν φάρμακα όπως το Coumadin, η ηπαρίνη ή άλλος τύπος αντιπηκτικού. Για να αποφευχθούν τυχόν επιπλοκές, χρειαζόμαστε ένα πλήρες ιστορικό του ασθενούς, συμπεριλαμβανομένων τυχόν τρεχόντων φαρμάκων και συμπληρωμάτων. Για αυτή τη διαδικασία, θα χρειαστούμε καρδιακή κάθαρση για να σταματήσει αυτό το φάρμακο για να μειωθεί ο κίνδυνος αιμορραγίας.

Τα αποτελέσματα αυτής της τεχνολογίας ενδιάμεσου διαχωριστή είναι συναρπαστικά. Οι ασθενείς αναφέρουν σημαντική μείωση του πόνου και αυξημένη κινητικότητα. Επειδή το Superion αναπτύχθηκε με γνώμονα τη φροντίδα και την ασφάλεια των ασθενών, αυτή η θεραπεία παρέχει γρήγορα, μακροχρόνια αποτελέσματα με ελάχιστη βλάβη στους ιστούς και ουσιαστικά μηδενικό χρόνο αποκατάστασης.

Στο Cantor Spine Center, αυτή είναι και η αποστολή μας. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους ασθενείς να ανακουφίσουν τους εξουθενωτικούς πόνους στον αυχένα και την πλάτη τους χωρίς να παρεμβαίνουμε στον τρόπο ζωής τους. Χρησιμοποιώντας την προνοητική προσέγγισή μας, την τεχνολογία αιχμής και την εκπαίδευσή μας, η ομάδα μας είναι αφοσιωμένη στο να επαναφέρει τη ζωή σας.

Η αναμονή για να εξαφανιστεί η ενόχληση από μόνη της θα διαιωνίσει τον πόνο και θα αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης βλάβης κάτω από την επιφάνεια. Μην ζήσετε μια ζωή καθιστοί για να αποφύγετε τον πόνο από την Οσφυϊκή Σπονδυλική Στένωση για λίγο ακόμα. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πρωτοποριακές προόδους μας στη χειρουργική θεραπεία των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 954.567.1332.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar