Απαιτήσεις εγγράφων για ταξίδια στο εξωτερικό

1
Απαιτήσεις εγγράφων για ταξίδια στο εξωτερικό

Όλοι είχαμε κάποιες δύσκολες στιγμές όταν αποκτήσαμε ή βρίσκαμε τα ταξιδιωτικά μας έγγραφα, σωστά; Αλλά μπορεί να μην γνωρίζετε ότι ετησίως περίπου εξήντα χιλιάδες οι ταξιδιώτες απομακρύνονται στα σύνορα γιατί τα έγγραφά τους δεν είναι εντάξει. Και αυτό μόνο στα αεροδρόμια! Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα βασικά των απαιτήσεων εγγράφων για ταξίδια στο εξωτερικό πολύ πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε:

Ταξιδεύοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες

Ειδικά από το 2001, υπάρχει αυξημένη διεθνής ασφάλεια στα σύνορα για όσους εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τουλάχιστον, θα θέλετε να έχετε:

  • Το διαβατήριό σας, με ημερομηνία λήξης τουλάχιστον έξι μήνες στο μέλλον μετά την ημερομηνία του ταξιδιού σας
  • Μια ταξιδιωτική βίζα εάν απαιτείται από τη φύση του ταξιδιού σας ή τη χώρα στην οποία διαμένετε
  • Απόδειξη τρέχοντος πλήρους εμβολιασμού κατά του Covid-19
  • Ειδικά έγγραφα ανάλογα με τη χώρα καταγωγής μας, όπως η Κίνα για τα οποία πιθανότατα θα χρειαστείτε και Έντυπο EVUS.

Επιπλέον, θα θελήσετε να έχετε μαζί σας την επίσημα εκδοθείσα ταυτότητά σας, συνήθως την άδεια οδήγησής σας. Και είναι καλή ιδέα να έχετε μαζί σας αντίγραφα όλων των παραπάνω σε περίπτωση που χαθούν ή λανθασμένα τα πρωτότυπα.

Ταξιδεύοντας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Παρόλο που αποτελείται από 27 διαφορετικά χωριστά έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συμφωνίες για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας αγαθών και ανθρώπων. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι λίγο περίπλοκο!

Υπάρχουν λεπτομέρειες ανάλογα με το πού διαμένετε, ποιος ταξιδεύει μαζί σας και πολλά άλλα. Δείτε τις επίσημες και τρέχουσες απαιτήσεις στο Η Ευρώπη σου. Και να θυμάστε ότι οι διεθνείς νόμοι, ακόμη και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλάζουν συνεχώς. Επομένως, μείνετε ενήμεροι για τις τρέχουσες απαιτήσεις και ελέγξτε για τις τρέχουσες επίσημες πολιτικές πριν προγραμματίσετε το ταξίδι σας – και πριν ξεκινήσετε!

Ταξιδεύοντας σε άλλες χώρες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συγκεκριμένες χαλαρές απαιτήσεις για τους πολίτες μιας χούφτας άλλων χωρών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επίσης παρόμοιες ταξιδιωτικές συμφωνίες. Πέρα από αυτό, το ταξίδι σας θα απαιτήσει να γνωρίζετε τις απαιτήσεις κάθε μεμονωμένης χώρας που σκοπεύετε να επισκεφτείτε. Πιθανώς η καλύτερη πηγή απαιτήσεων εγγράφων για ταξίδια στο εξωτερικό μπορεί να βρεθεί στο iata.org, το οποίο διατηρεί τους ισχύοντες κανόνες και κανονισμούς για περισσότερες από 220 χώρες που ενημερώνεται πολλές φορές την ημέρα. Εκεί, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για διαβατήρια, βίζες, απαιτήσεις υγείας, φόρους αεροδρομίων, τελωνειακούς κανονισμούς, νόμους νομισμάτων, ακόμη και νέα για αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη. Είναι μια πολύτιμη πηγή για όλους τους ταξιδιώτες!

Συνοψίζοντας

Η προετοιμασία για το ταξίδι σας απαιτεί πολλά περισσότερα από το να ετοιμάσετε απλώς τις βαλίτσες σας και να κλείσετε μια πτήση. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να εκπλαγείτε. Να καθυστερήσετε ή ακόμα και να σας αποτρέψουν επειδή δεν έχετε πλήρη ή σωστά έγγραφα. Αφιερώστε χρόνο για να μάθετε τι απαιτείται πολύ νωρίτερα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα πάντα μαζί προτού προσφέρετε αυτό το „καλό ταξίδι!“

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar