Έχετε διαγνωστεί με στένωση του τραχήλου της μήτρας; CantorSpineCenter.com

0
Έχετε διαγνωστεί με στένωση του τραχήλου της μήτρας;  CantorSpineCenter.com

Η διαδικασία ανάπτυξης της στένωσης του τραχήλου της μήτρας είναι στην πραγματικότητα αρκετά απλή. Η αρθρίτιδα προκαλεί επέκταση των οστών και των αρθρώσεων της σπονδυλικής στήλης. Αν έχετε κοιτάξει ποτέ τα χέρια του παππού και της γιαγιάς σας και παρατηρήσατε ότι οι αρθρώσεις τους είναι μεγάλες, αυτό οφείλεται στο ότι οι αρθρώσεις τους αναπτύσσουν οστικά άκανθα ως μέρος της διαδικασίας της αρθρίτιδας. Όλοι έχουμε παρόμοιες αρθρώσεις που περιβάλλουν τα νεύρα στη σπονδυλική μας στήλη. Καθώς οι σπονδυλικές αρθρώσεις σχηματίζουν οστικά σπιρούνια, αναπτύσσονται στις περιοχές που κανονικά καταλαμβάνονται από πολύ σημαντικά νεύρα που ονομάζονται νωτιαίος μυελός και ρίζες νωτιαίου νεύρου. Τα διαστελλόμενα οστικά σπιρούνια πιέζουν τα νεύρα με αποτέλεσμα μια ιατρική κατάσταση που ονομάζεται σπονδυλική στένωση.

Μετά τον εγκέφαλο, ο νωτιαίος μυελός είναι η πιο σημαντική νευρική μας δομή. Για όλους τους πρακτικούς σκοπούς, ο νωτιαίος μυελός είναι σαν ένα καλώδιο οπτικών ινών που επιτρέπει στον εγκέφαλο να επικοινωνεί και να κατευθύνει τις δραστηριότητες του υπόλοιπου σώματος μας. Η βλάβη στο νωτιαίο μυελό μπορεί να διακόψει όλες τις λειτουργίες μας κάτω από τον αυχένα, συμπεριλαμβανομένης της κίνησης, της αίσθησης, της αναπνοής, της λειτουργίας του εντέρου και της ουροδόχου κύστης, καθώς και της σεξουαλικής λειτουργίας. Ουσιαστικά οτιδήποτε κάνουμε -εκτός από τη σκέψη- μπορεί να επηρεαστεί. Αυτός είναι ο λόγος που η βλάβη του νωτιαίου μυελού που προκαλείται από στένωση του τραχήλου της μήτρας μπορεί να είναι ένα καταστροφικό πρόβλημα.

Υπάρχουν δύο πολύ διαφορετικοί τύποι νευρικών δομών που διασχίζουν το λαιμό μας. Ο νωτιαίος μυελός που ζει καλά προστατευμένος μέσα στα οστά (σπόνδυλοι) στο λαιμό μας και οι ρίζες των νωτιαίων νεύρων που διακλαδίζονται από το νωτιαίο μυελό και εξέρχονται απροστάτευτες από τη σπονδυλική στήλη. Ο νωτιαίος μυελός είναι το μεγάλο «κύριο καλώδιο» που ελέγχει ολόκληρο το σώμα μας και οι ρίζες των νεύρων είναι πολύ μικρότερα μεμονωμένα νεύρα που βγαίνουν από το νωτιαίο μυελό και πηγαίνουν σε μεμονωμένους μύες και όργανα του σώματός μας. Ο νωτιαίος μυελός είναι εξαιρετικά ευαίσθητος και καταστρέφεται εύκολα από την άμεση επαφή, αλλά όπως και ο εγκέφαλος- δεν μπορεί να αισθανθεί πόνο.

Οι ρίζες των νεύρων της σπονδυλικής στήλης είναι πολύ ανθεκτικές σε τραυματισμούς και ανέχονται πολύ καλά τη συμπίεση από τα οστικά σπιρούνια, αλλά είναι πολύ ευαίσθητες στον πόνο. Για αυτούς τους λόγους, η στένωση του τραχήλου της μήτρας μπορεί να είναι ή να μην είναι επώδυνη, ανάλογα με το εάν ο νωτιαίος μυελός και ή οι ρίζες των νεύρων συμπιέζονται ή όχι από τα οστικά σπιρούνια. Εάν ο νωτιαίος μυελός συμπιέζεται μόνος του, μπορεί να υπάρχει ελάχιστος ή καθόλου πόνος και πιθανώς πονοκέφαλοι. Εάν οι ρίζες των νεύρων τσιμπηθούν από τη στένωση, είναι συνήθως αρκετά επώδυνο.

Όταν η στένωση του τραχήλου της μήτρας σχετίζεται με πόνο, μπορεί να είναι σε μία ή πολλές πιθανές θέσεις. Αυτά περιλαμβάνουν τη βάση του κεφαλιού, του λαιμού, του προσώπου, μεταξύ των ωμοπλάτων, του βραχίονα ή των χεριών, του κορμού, ακόμη και στα πόδια. Άλλες αισθήσεις μπορεί να περιλαμβάνουν μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, αλλαγή θερμοκρασίας, κάψιμο και αλλοίωση οποιασδήποτε αίσθησης. Μυϊκός πόνος, σπασμός και κράμπες είναι κοινά συμπτώματα. Σε πιο προχωρημένες περιπτώσεις επηρεάζεται ο έλεγχος της κίνησης. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει αδυναμία, δυσκολία στην ισορροπία και ή επιδεξιότητα των χεριών. Σε προχωρημένες περιπτώσεις, η απώλεια της ελεγχόμενης χρήσης των χεριών και των ποδιών, ακόμη και η τετραπληγία μπορεί να είναι αποτέλεσμα της στένωσης του τραχήλου που δεν έχει αντιμετωπιστεί.

Επειδή η στένωση του τραχήλου της μήτρας είναι συνήθως το αποτέλεσμα των αρθριτικών οστικών σπινθήρων που πιέζουν τα νεύρα, είναι πιο συχνή με την προχωρημένη ηλικία. Η στένωση του τραχήλου της μήτρας είναι η πιο κοινή θεραπεύσιμη αιτία ασταθούς ισορροπίας σε άτομα άνω των εξήντα ετών. Η στένωση του τραχήλου της μήτρας μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Είναι δυνητικά πιο επικίνδυνο σε νεότερα άτομα. Αυτό το πρόβλημα πρέπει να εξεταστεί σε κάθε ασθενής οποιασδήποτε ηλικίας, με δυσκολία στο βάδισμα ισορροπίας ή επιδεξιότητα. Πολλοί ασθενείς με θεραπεύσιμος νευρολογική δυσλειτουργία από στένωση του τραχήλου της μήτρας είναι εσφαλμένα διαγνωσθεί ως έχοντας μη θεραπεύσιμο ασθένειες όπως η περιφερική νευροπάθεια, η σκλήρυνση κατά πλάκας, ακόμη και η ALS (Νόσος του Lou Gehrig) όταν έχουν μια θεραπεύσιμη και ιάσιμη αιτία νευρικής δυσλειτουργίας.

Όταν η στένωση του τραχήλου της μήτρας εντοπιστεί και διαγνωστεί έγκαιρα, η λειτουργική απώλεια που προκαλείται από νευρική βλάβη είναι θεραπεύσιμη και ανακτήσιμη. Η μη διαγνωσμένη, παρατεταμένη νευρική βλάβη μπορεί και θα προκαλέσει μόνιμη αναπηρία.

Ο βασικός στόχος της χειρουργικής επέμβασης για τη θεραπεία και τη θεραπεία της σπονδυλικής στένωσης είναι να δημιουργηθεί χώρος για τον τσιμπημένο νωτιαίο μυελό. Η παραδοσιακή διαδικασία της αφαίρεσης και της σύντηξης περιλαμβάνει την αφαίρεση του οστού τσιμπώντας το λώρο. Δυστυχώς, τα κομμάτια των οστών που αφαιρούνται είναι σημαντικά μέρη της δομής που κρατά το κεφάλι μας ψηλά και επιτρέπουν τη φυσιολογική λειτουργία, κίνηση και δύναμη. Όταν αφαιρεθούν αυτές οι δομές, πρέπει να αντικατασταθούν με βίδες και ράβδους που δεν λειτουργούν καθόλου όπως τα εξαρτήματα που αντικαθιστούν. Η κινητικότητα διακυβεύεται, η λειτουργία χάνεται, το άγχος μεταφέρεται σε άλλα μέρη της σπονδυλικής στήλης και ο τρόπος με τον οποίο αισθάνεται και λειτουργεί ο αυχένας μετά την επέμβαση κάνει πολλούς ασθενείς δυσαρεστημένους με τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Η εμφάνιση των κοπτικών οστών με υπερήχους επέτρεψε μια εντελώς διαφορετική τεχνική για τη θεραπεία της στένωσης του τραχήλου και της οσφυϊκής μοίρας.

Τα προβλήματα που σχετίζονται με τις παραδοσιακές θεραπείες για τη στένωση του τραχήλου της μήτρας προκαλούν εύλογους φόβους στους ασθενείς. Με αυτές τις νέες τεχνικές υπερήχων, αυτά τα προβλήματα μπορούν να αποφευχθούν και οι φόβοι των ασθενών μπορούν να αμβλυνθούν.

Εάν έχετε στένωση του τραχήλου της μήτρας ή σας έχουν πει ότι χρειάζεστε χειρουργική επέμβαση στον αυχένα, πρέπει να το εξετάσετε.

Με την καινοτόμο τεχνολογία υπερήχων, ο Dr. Cantor είναι σε θέση να θεραπεύει τους ασθενείς με ασφάλεια και με ταχύτερους χρόνους ανάρρωσης από ποτέ, με αποτέλεσμα την άνευ προηγουμένου επιτυχία και την ελαχιστοποίηση των κινδύνων. Εγκαταλείποντας τα παραδοσιακά εργαλεία –βίδες και ράβδους– χρησιμοποιούμε τώρα προηγμένες τεχνολογίες που χρησιμοποιούν συσκευή υπερήχων με γραμμική λεπίδα που ταλαντώνεται σε υψηλή συχνότητα. Η διαφορά είναι στο Misonix υπερηχητικό χειρουργικό εργαλείο γλυπτικής που χρησιμοποιεί μια ταλαντούμενη, γραμμική λεπίδα που κινείται σε υψηλή συχνότητα περίπου 22.500 φορές το δευτερόλεπτο.

Επειδή οι κόφτες οστών με υπερήχους δεν περιστρέφονται ούτε έχουν αιχμηρές λεπίδες, μπορούν να λειτουργήσουν πολύ κοντά, ακόμη και σε επαφή με πολύ ευαίσθητα νεύρα. Οι κόφτες οστών με υπερήχους χρησιμοποιούν κραδασμούς υψηλής συχνότητας που θα κόψουν τα οστά αλλά δεν θα βλάψουν τις ευαίσθητες γειτονικές δομές. Λόγω της ακαμψίας του οστού, η ενέργεια της λεπίδας απορροφάται, γρήγορα και αποτελεσματικά σμιλεύοντας το οστό με γρήγορες ταχύτητες, ενώ μειώνεται η πιθανότητα βλάβης στο περιβάλλον νεύρο, στους μύες και σε σημαντικές δομές της σπονδυλικής στήλης. Αυτό επιτρέπει τη χειρουργική επέμβαση να γίνει από μέσα προς τα έξω μέσω μικροσκοπικών τομών. Σημαντικές δομές που συγκρατούν τη σπονδυλική στήλη ενωμένη δεν αφαιρούνται.

Επειδή οι σημαντικές κατασκευές δεν αφαιρούνται, δεν χρειάζεται να αντικατασταθούν με βίδες και ράβδους και τήξεις. Η δύναμη, η κινητικότητα και η λειτουργία διατηρούνται. Το άγχος στις παρακείμενες αρθρώσεις στον αυχένα δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα και η ανάγκη για επιπλέον χειρουργική επέμβαση στο δρόμο μειώνεται. Η στένωση του τραχήλου της μήτρας επιλύεται και οι ασθενείς είναι πιο ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματά τους. Ούτε η παραδοσιακή χειρουργική της σπονδυλικής στήλης, ούτε τα λέιζερ, μπορούν να επιτύχουν σχεδόν το επίπεδο ασφάλειας, ειδικότητας, ευαισθησίας και επιτυχίας που επιτρέπονται με την τεχνολογία υπερήχων και επιτυγχάνονται με νέες τεχνικές υπερήχων. Αυτή η διαδικασία επαναπροσδιορίζει την ελάχιστα επεμβατική χειρουργική στένωση του τραχήλου της μήτρας.

Τα αποτελέσματα? 90% λιγότερη χρήση ράβδων και βιδών, λιγότεροι περιορισμοί στην κινητικότητα μετά την επέμβαση, αυξημένη αντοχή και δραματικά μειωμένη πιθανότητα επακόλουθων χειρουργικών επεμβάσεων. «Ο στόχος των ελάχιστα επεμβατικών επεμβάσεων είναι πάντα να παίρνουν ασφαλέστερες προσεγγίσεις από την αρχή για να προκαλέσουν όσο το δυνατόν λιγότερη καταστροφή, να διατηρήσουν τις λειτουργίες τους και να αποφύγουν επιπλοκές για απίστευτα επιτυχημένες και συντομότερες αναρρώσεις», εξηγεί ο Δρ Cantor.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar